Gura păcătosului Ponta vorbeşte fără el
Iată explicaţia victoriei lui Băsescu în opinia lui Victor Ponta, acest "Titulescu" tînăr şi pîrît al PSD, care calcă în străchini pe urmele şefului său, Mircea Geoană. "Sistemul de furt, fraudă şi mită electorală al PDL a funcţionat mai bine decît al nostru".
17 Comentários:
Apai de, coane Geoane, n'ai matale experienta batranului lup de mare.
p.s.Domnule Claudiu, video nu functioneaza. Si inca ceva: tin sa'ti multumesc pentru acest bloc, articolele tale sunt pertinenate, la obiect si... savuroase. Felicitari!
@ Adria:
La mine functioneaza. Vedeti sa nu fie ceva de la computerul dvs.
Multumesc pt cuvintele bune. Sper sa fie de folos ce fac.
Apropo de mita electorala. Sa va istorisesc cum a ajuns biata maica'mea sa primeasca "mita" in schimbul semnaturii pentru candidatura lui Geoana. Autentic, mama mi'a povesit la telefon: "ma pomenesc acum cateva zile cu vara'ta de la Filipestii ca intra pe poarta,cu un vraf de hartii intr'o mana si doua galeti de platisc in cealalta, taica'tu dormea:" saru'mana tanti, cum o mai duci, da unchiu' ce face! hai tanti Marioara, da'mi si mie o semnatura aici pentru Geoana!" "Nu'ti dau fato, vrei sa ma cert cu unchiu'tu, stii ca el e cu Basescu!" "hai tanti Marioara, ce conteaza, o semnatura acolea, hai ca te scriu, hopa'sa, il scriu si pe unchiu, ca tot doarme, hai ca semnez tot eu pentru voi, ca tu esti ocupata sa pui cafea, hop'sa! si, fata din Franta e bine? Plec, ma grabesc, ca mai am de umblat! uite ti'am adus doua galeti de plastic noi noute, sa le folosesti pe langa casa, saru'mana" si dusa a fost.
Cum, m'am scandalizat eu, a intrat pe poarta cu doua galeti goale? (superstitia!) "Nu mama, ca pusese in fiecare cate o punguta de cornulete, da erau tari, n'am putut sa le mananc." Si uite'asa, taica'miu nu stie si nu va sti niciodata ca verisoar'mea i'a falsificat semnatura pe listele lui Geoana.
Am ciudata senzatie ca m-am inselat in ceea ce va priveste, domnule Tarziu... pt ca v-am crezut altfel, mai obiectiv, mai detasat de politic si de mizeria care-l inconjoara. Nu ati fost obiectiv, in ciuda celor sustinute de dvs - sunt multe "semne" de partinire in postarile din ultimele saptamani(titluri, feeling transmis de postari, comentarii, cuvinte scrise in bold etc). Nu spun asta pentru ca sunt de partea unora sau a altora, stiu ca niciunul din cei doi nu merita sa fie presedinte. Practic, este si foarte greu sa ramai impartial in chestiuni ce tin de politica, aproape imposibil sa nu iei partea unuia sau altuia.
Dar eu - si probabil si altii - m-am abonat la blogul dvs pt alt fel de informatie, pt alt fel de 'insight', pt alt fel de subiecte... in schimb, de ceva timp, gasesc numai analize si predictii politice - am ajuns la saturatie, internetul e arhiplin de asa ceva. Alesesem blogul dvs. din anumite motive care nu au nimic de-a face cu politica. Dar nu-i nimic.Cu ocazia asta am descoperit anumite 'fatete' ale personalitatii dvs (ce putin a celei afisate public) de care nu-mi dadusem seama. M-a mirat "bucuria" dvs ca nu va citesc psd-istii (concluzie in urma unui poll). Eu credeam ca blogul dvs este adresat crestinilor ortodocsi, indiferent de culoare politica. Ori sunt convinsa ca si psd-istii, asa cum si liberalii, si pdl-istii, sunt in marea lor majoritate crestini ortodocsi... Ortodocsi carora le-ar fi fost de folos postarile dvs de pana in urma cu cateva saptamani (referitoare la Biserica, mari duhovnici, BOR, conferinte, cultura samd).
Ati pierdut un cititor, probabil ca nu va afecteaza nici asta prea mult. Dar poate va va face sa reflectati un picut la modul in care v-ati lasat prea 'prins' in acest circ la care am asistat cu totii.
Dumnezeu sa ne ajute si sa ne miluiasca!
PS: Puteti sa nu publicati comentariul, e mai mult un mesaj pt dvs. Nu ca m-as astepta sa faca vreo diferenta...
@ Elena S.:
Mesajul dvs nu ma lasa indiferent. Ideea acestui blog este de a sluji altora, deci imi pasa de cum e perceput. Pe de alta parte, mi-e clar ca nu pot avea unanimitate.
Unii se oripileaza ca postez uneori blues-uri, in vreme ce ei asculta numai muzica populara; altii ca vorbesc despre politica, desi ei cauta doar referinte ortodoxe.
Am repetat de nu mai stiu cite ori ca acest blog nu este unul apologetic sau doar unul care reflecta exclusiv viata BOR. E un fel de jurnal (daca vreti, si in sensul de ziar) personal.
Sint preocupat de anumite lucruri, imi plac sau imi displac altele - si impartasesc cititorilor mei ce gindesc si ce simt. Desigur, uneori ma insel, alta data sint subiectiv... Sufar si eu de pacate omenesti, nu-s rupt din icoana.
Daca in ultima vreme am scris mai mult despre politica este pentru ca nu in fiecare zi iti alegi presedintele si pentru ca, in opinia mea, un crestin este dator sa se implice in viata cetatii. Nu sint calugar, ca sa ma refugiez in rugaciune si nevointa.
Cit despre pesedistii crestini, am indoieli majore ca au vreo legatura cu credinta. Cei mai multi vin din sistemul comunist, iar daca isi fac cruce si spun Doamne-ajuta! (asa cum a facut-o si Geoana), nu sint musai crestini. Nu ideologizez credinta, dar nu cred ca poti impartasi politic anumite valori care sint in raspar cu credinta in Hristos si sa fii totusi crestin.
De-acum a trecut campania, au fost si alegerile, sper sa se decida si un nou guvern si ma voi intoarce la lucruri mai profunde. Totusi, voi mai scrie despre politica uneori. Insa, daca va intereseaza viata duhovniceasca, veti gasi si dvs destule de citit.
Da, adevărul că PSD nu s-a apropiat nici PD-parte de capacitatea de fraudare a democraţilor. concurenţa nu a fost accerbă, astfel încât a câştigat cel mai bun în domeniu:)
dle C.Tarziu,
constat ca dl Fedorovici (care s-a specilizat in vorbitul de cuvinte pe baze resentimentare) iar bate campii pe blog-ul sau; va ia si peste picior in note..
trist personagiu!
E imposibil ca toata lumea sa fie complet de acord cu toata lumea si chiar nesanatos, suntem unici si tocmai asta da culoare vietii si ne imbogateste.Cu fiecare ne intalnim pe anumite segmente de interes, asa cum important e ce ne uneste e important sa invatam sa-l respectam pe cel de langa noi si pentru ce are diferit.
O fiinta umana este o lume cu propria dinamica care se descopera, nu trebuie sa incadram semenii in categorii , nu cred ca se simte nimeni confortabil cand este 'incadrat' si cred ca e ceva care ucide, o limitare nu poate insemna crestere.
M-au intristat in discutiile pe teme politice atacurile anumitor persoane. De ce e atat de greu sa ne exprimam cu bun simt, fara patima si injurii la adresa celor care nu gandesc la fel?
Lumea in care traim inseamna si sa-ti traiesti credinta si politic , nu traim in lumi paralele. Realitatea trebuie acceptata ca punct de plecare si cred ca merita sa incercam sa ne implicam!
A.
Mesajul meu e determinat de comentariile Elenei S.
Nu cred ca d-sa are dreptate in ceea ce va priveste si nici cu privire la calitatea blogului. Si daca ati pierdut un cititor al blogului, eu va ofer(ca recompensa- :) )un nou cititor al revistei ROST(pe langa mine),care se va abona pe un an.
Scuze ca sunt off topic, dar comentariul mi s-a parut nesincer si rautacios. Iar in legatura cu relatia celor ce simpatizeaza PSD-ul cu crestinismul ortodox, sunt perfect de acord cu dvs.,dle Tarziu.
Cu respect, n.
@ Nicolae P.:
Va multumesc mult.
@ Anonim 08 decembrie 2009 12:57
Eu cred ca cineva l-a luat peste picior pe Mos Nicolae care, vezi Doamne, protector al marinarilor fiind, i-ar fi pus lui Basescu in pantofiorul marinaresc un ditamai fotoliu de presedinte. Ridicol.
Cu riscul de a cadea si eu in derizoriu voi spune ca Mos Gerila s-ar putea sa-i ia lui Basescu cu doua maini ce i-a dat Mos Nicolae cu una daca se repeta alegerile.
E posibil, d-le Tarziu?
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
@ Pandorache:
Ca alegerile au fost pe 6 decembrie e o realitate. Ca pe 6 decembrie Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sf. Nicolae e o realitate.
Ca Sf. Nicolae e protectorul marinarilor, ca si al fetelor de maritat si al copiilor e o realitate.
Daca l-a ajutat Sf. Nicolae pe Basescu s-au nu, nu ma incumet sa presupun. Dar e o realitate ca Basescu a cistigat alegerile. Si nu cred ca se vor repeta, pentru ca nu sint temeiuri. Daca PSD avea probe ca alegerile au fost fraudate, in sensul in care rezultatele finale au fost schimbate prin numarul de voturi viciate, s-ar fi adresat BEC, nu Curtii Constitutionale. Apelul la Curte are doua explicatii: 1. acolo spera PSD sa i se dea dreptate de catre oamenii sai, care sint membri ai Curtii, si 2. sa continue scandalul, pt a abate furia sponsorilor candidatului Geoana si a oamenilor din teritoriu contra PDL si a lui Basescu. Altminteri, cei care au organizat campania candidatului PSD si Geoana trebuie sa dea socoteala.
Probabil ca alegerile vor fi validate, dar intre timp ne vom mai face o data de bacanie ca tara.
D-le C.Tarziu,
S-au nimerit alegerile pe 6 decembrie, nimic de zis, dar tot un fel de Duminica a Orbului a fost. Sau mai degraba a Surdului pentru ca numai surdul se bucura cand rade Basescu fara sa auda hahaielile care-i insotesc marile gesturi politice. Romania nu e Biruinta ci mai degraba Independenta. Rupta-n doua.
@ Pandorache:
Am obosit sa tot explic de ce pt mine Basescu a fost de aceasta data "raul cel mic", deci preferabil. Din pacate, pina si o parte dintre cititorii acestui blog sint lipsiti de simtul nuantei. Una e sa fii fan Basescu, sa-l ridici in slavi si sa-i aprobi toate erorile, alta e sa stii exact cine e omul si sa-l accepti pt ca n-ai altceva mai bun.
Solutia absentarii de la vot pt mine nu mai e o solutie. Am explicat de ce in alta parte.
Cit despre hahaielile lui Basescu, macar nu sint ridicole ca topaielile lui Geoana :)
@ Claudiu
OK, cu asta suntem chit, hahaieli=topaieli. :)
Am obosit si eu de atata Basescu. Ma voi relaxa in urmatorii 5 ani tot cu Basescu. Urmeaza Boc. Du iu anderstend?!
Buna ziua,
Sa stiti ca mai aveti un cititor care va apreciaza si articolele actuale, asa cum le-a apreciat si pe cele mai vechi.
Si pentru ca vad ca suntem amenintati ca urmeaza Boc, cred ca este corect ca, asa cum lui Boc i se pun in spinare toate relele petrecute in 2009, cineva trebuie sa arate si lucrurile bune petrecute in perioada guvernarii lui:
1/ Somajul a fost tinut sub control, fiind la un nivel relativ mic fata de multe tari din UE;
2/ Industria romaneasca da, incepand din august, semne clare de stabilizare si chiar revenire; marea scadere de PIB in 2009 a fost adusa de sectorul constructiilor, dar cred ca este chiar sanatos ca se intampla asa, lucrurile o luasera complet razna in acest domeniu;
3/ A reusit sa finanteze deficitul bugetar la un cost mic si in conditii decente;
4/ Se pare ca va reusi sa ajunga in 2009 la un deficit chiar sub nivelul agreat cu FMI, ceea ce, in comparatie cu situatia deficitului la sfarsitul unui an de crestere economica asa cum a fost 2008, este o adevarata performanta.
5/ A reusit sa impuna niste legi care reprezinta totusi un pas inainte; si nu este vina lui ca, pentru a le adopta, a trebuit sa forteze mana Parlamentului, atata timp cat acesta pierde timpul in discutii politicianiste in loc sa-si faca treaba.
6/ Exista multa isterie legata de impozitul forfetar; argumentul de baza adus in discutie este ca in 2009 s-au inchis peste 100000 firme; este probabil adevarat, dar pana nu avem niste cifre din care sa reiasa clar cate firme au fost inchise numai din pricina acestui impozit, cati angajati si ce cifra de afaceri aveau
ele, avem de-a face doar cu un argument demagogic. Eu sunt convins ca foarte multe din firmele inchise nu aveau de fapt activitate (cele cateva exemple pe care le cunosc sunt toate in aceasta situatie).
Trimiteți un comentariu