luni, 30 noiembrie 2015

Ziua noastră

1 Decembrie este un simbol de credinţă. Este mărturisirea crezului unui neam  în rostul său, sărbătorirea unui miracol naţional şi promisiunea permanentei aspiraţii spre împlinirea idealurilor naţionale.
1 Decembrie este nu numai expresia dragostei de patrie şi de neam, ci şi momentul refacerii unui legămînt: de a fi ce-am fost şi mai mult decît atît.
1 Decembrie este şi o zi de exaltare naţională, dar mai ales una care obligă la fapte. Iubirea se cere şi rostită, însă mai ales trăită.
1 Decembrie este un îndemn peren la solidaritate naţională. Unirea face puterea!
1 Decembrie este exemplul că Statul şi Biserica pot şi trebuie să fie în simfonie.
1 Decembrie este dovada că elitele intelectuale şi politice pot şi trebuie să fie în slujba năzuinţelor poporului.
1 Decembrie nu e doar prilej de petrecere, ci, mai ales în aceste vremuri, unul de meditaţie, încordare şi dăruire.
1 Decembrie este ziua noastră, a românilor. Să fim şi noi ai ei! 


luni, 23 noiembrie 2015

Noutăţi pe Rost Online

Expoziţie de icoane cu vînzare: „Poveste de Crăciun”

În pragul sfintelor sărbători de iarnă vă invităm la expoziţia de icoane cu vânzare „Poveste de Crăciun”. La „Casa cu Rost”. Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos resetează timpul istoriei. Icoana devine posibilă datorită întrupării Sale, în chip omenesc. Eveniment cu caracter universal, Naşterea Domnului este povestită șşi repovestită de două mii de ani. O poveste … Mai mult…

Posibila întoarcere a lui Marian Munteanu

După două zeci de ani, Marian Munteanu se întoarce. Şi face dezvăluiri, clarificări şi predicţii. Despre „Piaţa Universităţii 1990”, despre mineriada din iunie 1990, despre hibele sistemului de educaţie, care are consecinţe cumplite, despre tentativa de a candida la preşedinţie în anul 2000, despre propria biografie, despre ce-a făcut în toţi anii de tăcere, despre … Mai mult…

Originile extremismului islamic

Islam radical
În 1979 URSS invadează Afganistanul pentru a pune un pic umărul la consolidarea regimului pro sovietic de la Kabul. Americanii nu asistă nepăsători și se implică de partea mujahedinilor. Printre cei recrutați atunci să lupte împotriva sovieticilor s-a aflat și Osama bin Laden. Acesta a fost mai mult decît bucuros să se împlice punînd la … Mai mult…

Dictatura stîngii radicale în universitățile americane

protest la Universitatea Princeton
Princeton este o celebră universitate americană recunoscută la nivel mondial unde costul unui an de studiu este de 63.420$. Printre diferitele organizații studențești există și una minusculă numită „Black Justice League”, adică „Liga pentru dreptatea negrilor”. Membrii acestei organizații cer ca orice referință a fostului președinte american Woodrow Wilson să dispară complet din toate facultățile … Mai mult…

Mitul musulmanilor moderați

Marți, 17 noiembrie, s-a desfășurat la Istanbul meciul amical de fotbal dintre Turcia și Grecia. Înainte de începerea meciului s-a încercat ținerea unui minut de reculegere în memoria victimelor ISIS de la Paris. Nu s-a reușit pentru că suporterii gazdelor au strigat „Allahu Akbar!” (Alah e mare!) și au huiduit pe toată durata minutului de … Mai mult…

miercuri, 18 noiembrie 2015

O nouă apariţie la Editura ROST. Mai mult decît o carte

Oameni de unică folosinţă, de Elena Ciolacu (Editura ROST, Bucureşti, 2015).
Nu e o carte obişnuită, este un roman grafic. Adică, un film derulat fotogramă cu fotogramă, sub mîna unui artist inspirat. Pentru a pătrunde dincolo de minte, în inimă. 
Nu are un subiect lejer, ci, dimpotrivă, unul dureros. Despre părinţi şi copii. Despre cum dragostea nu-i mai poate ţine la un loc. Despre priorităţi de viaţă şi de moarte. Despre boală şi singurătate. Despre credinţă, speranţă şi iarăşi iubire. 

Nu e doar o carte, ci un semnal de alarmă: S.O.S. bătrînii noştri! S.O.S. familia!


marți, 17 noiembrie 2015

Evenimente noi la "Casa cu Rost": poveşti spuse, poveşti desenate

Dragi prieteni,

Joi, 19 Noiembrie, ora 18.30, vă asteptăm la:

Atelierul de pictură pe sticlă – Icoana

"Orice copil e un artist. Problema e cum să rămînă un artist odată ce a crescut."
                                                                                                                                Pablo Picasso

Niciodată nu e prea tîrziu (nici prea devreme) să-ți descoperi talentul ascuns, ori chiar vocația! Și ne-ar plăcea să fim noi cei care te ajută.
Acest atelier este destinat atît adulților cît și copiilor deopotrivă.
În cadrul cursului:
-alegerea modelului de icoana dorit,
-se vor trasa contururile icoanei pe sticlă
-fixarea desenului
-fixa desenul
-prepara emulsia cu ou
-pictura fetelor, blicurilor, decoratiunilor,
-pictura suprafețelor mari
-acoperirea zonelor aurite cu mixtion
-aplicarea foiței aurite
-alegerea modelului pentru pictarea ramei
-aplicarea vernisului de proetecție
Obiectivele programului:
Dezvoltarea îndemânării și a simțului estetic;
Învățarea prin manifestare liberă;
Descoperirea resurselor și a potențialului artistic ale fiecărei persoane, adult sau copil;
Dezvoltarea creativității și imaginației;
Cultivarea dragostei pentru cultura si a respectului pentru arta
Descoperirea și cultivarea tehnicilor de pictură după izvoade vechi, autentice

Cost: 50 lei


Joi, 19 Noiembrie, ora 18.30, vă invităm, de asemenea, la:

Atelierul de pictură creativă pe sticlă

”Arta spală sufletul de tot praful fiecarei zile din viața noastră”.
Pablo Picasso 

În cadrul cursului imaginația și firescul vor ieși din cochilia în care adesea sunt ascunse datorită activităților
zilnice și mai ales datorită cerințelor sociale ce nu ne mai dau voie sa fim noi, să fim creativi, deschiși, veseli.
Vom contura cu ajutorul și dibacia Suzanei Nicoleta Ilie pictura dorită fie ca este vorba despre un personaj sau despre un peisaj.
Toate materialele sunt incluse in taxa de participare : 50 de lei
Durata atelier: două ore 

Sâmbătă, 28 noiembrie, ora 10.30, deschidem


Atelierul de povești -Noi nu lasăm zânele să moară

Dragi prieteni, haideți să nu lăsăm zânele să moară!
"De fiecare dată când un copil spune Nu cred în zâne, undeva o mică zână moare“, spunea J.M. Barrie, cel care a dat viată cunoscutului personaj Peter Pan.
"Știi tu ce înseamnă să fii copil?
Înseamnă să crezi în dragoste, să crezi în frumusețe, să crezi în credință.
Înseamnă să fii atât de mic încât spiridușii să ajungă să-ți șoptească la ureche, înseamnă să transformi bostanii în calești și șoarecii în telegari, josnicia în noblețe și nimicul în orice, căci orice copil poartă o zâna nașă în sufletul lui"  spunea Francisc Thompson
Iar sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 10.30 avem bucuria de a vă invita la atelierul de povești pentru copii, pentru copiii de toate vârstele, pentru copilul din noi.
Prin intermediul poveștilor copilul își însusește comportamente sociale pozitive,descoperă situații de viață și consecințele unor  fapte fară a fi obligat să treacă printr-o experiență negativă, se plasează în afara contextului familial și învață să descopere lumea din jurul său. Copilul descoperă prin intermediul poveștilor lupta dintre bine și rău și modul în care situații concrete de viață își pot găsi rezolvarea. Imaginația, autenticitatea, noblețea sunt firesc scoase la iveală.
Deprinderile muncii intelectuale se cultivă la copii încă de la vârste fragede. Daca cei mici nu știu sau nu vor să citească, adulții pot recurge la acest mic șiretlic.
Haideți să creăm împreună o lume mai frumoasă, pentru că orice copil educat este un adult câștigat!
Taxă de participare reprezintă o donație - 20 de lei, include o prăjiturică bio cu mere
De asemeni menționăm că donația se îndreaptă către un proiect social dedicat stopării violenței din școli. Cei interesati și dornici să cunoască acest proiect pot primii mai multe detalii sâmbătă dimineață
Vă așteptăm cu bucurie!
Vă rugăm să ne confirmați participarea la nr. de tel. : 0734131377

Adresa "Casei cu Rost", unde desfăşurăm atelierele: 
Calea Victoriei 155, bloc D1, tronson 8, interfon Casa cu Rost, intrarea se face prin str. Buzești, colț cu Piața Victorie, vis a vis de agentia Tarom, între farmacia Sensiblu şi banca Credit Agricole.

Despre noul guvern român şi teroriştii musulmani, pe Rost Online

România, sub semnul improvizaţiei

dacian-ciolos
Dacian Cioloş şi-a făcut ţăndări masca de tehnocrat riguros şi stăpîn pe situaţie în numai cîteva zile. Ne-a făcut repede să înţelegem că morga lui de om serios încearcă să ascundă un ins nesigur, slab şi lipsit de viziune. Ca dovadă, în ciuda faptului că era pregătit de cîteva luni să preia guvernarea şi că a cheltuit … Mai mult…

Neomarxiştii au găsit „fascistul” din Guvernul Cioloş

Marius Bostan
Cabinetul propus de Dacian Cioloş n-a ajuns încă să fie votat în Parlament şi este contestat deja de neomarxiştii culturali, îmbrăcaţi în haine civile. O mînă de ONG-uri, deloc întîmplător exact cele care sînt de ani mulţi împotriva religiei şi icoanelor în şcoli şi, pe de altă parte, într-o permanentă propagandă pentru „educaţia sexuală” şi pentru … Mai mult…

Peste 4.000 de teroriști ISIS sînt deja în Europa

bun venit refugiatilor
Faptul că ISIS și-a infiltrat oamenii în Europa e o certitudine acum și pentru stînga așa zis „tolerantă” și promotoare a „societății multiculturale”. În acest context merită să amintim că în urmă cu două luni un reprezentant al ISIS a acordat un interviu în care susținea că organizația teroristă musulmană reușise să trimită peste 4.000 …Mai mult…

Terorismul islamic lovește Parisul

atac terorist in Paris
Atacuri teroriste multiple s-au desfășurat în seara de 13 noiembrie în capitala Franței. Din ultimele informații, sînt cel puțin 150 de morți și peste 100 de ostatici, într-un teatru unde avea loc un concert al unei trupe de death metal americană. Trupele speciale franceze au luat cu asalt teatrul, ucigînd doi dintre teroriști, dar nereușind … Mai mult…

Marian Munteanu crede că soluţia pentru România este un partid nou, în care s-ar putea implica

Într-o emisiune de la Realitatea TV, Marian Munteanu, un simbol al protestului-maraton din Piaţa Universităţii 1990, a făcut o serie de declaraţii tranşante pe mai multe teme de mare interes. A arătat, de pildă, că nici el, nici Mişcarea Pentru România, pe care a creat-o, nu au aderat la legionarism. Cu toate acestea, Munteanu a fost … Mai mult…

Mitul neamțului cinstit

Klaus Iohannis Romania lucrului bine facut
De-a lungul timpului a devenit axiomă faptul că te poți baza pe corectitudinea și cinstea nemților. Doar că mitul acesta a început să sufere fisuri în ultimul timp. La nivel mondial cei de la Volkswagen au manipulat în favoarea lor datele despre poluarea generată de mașinile echipate cu motoare diesel. La nivel local neamțul nostru, … Mai mult…

Ziarul Adevărul continuă să atace religia

sex, droguri si rock'n roll
Ziarul Adevărul nu se dezminte și revine cu un nou articol prin care atacă predarea religiei în școli. Articolul este intitulat „Bezna minţii. Pilde dintr-un manual auxiliar de Religie: Desfrânata cu 3 copii pe care au mâncat-o viermii de vie după ce i-a putrezit carnea” și preia cîteva citate dintr-un auxiliar de religie, nu un … Mai mult…

marți, 10 noiembrie 2015

Pr. VASILE IOANA: "Cele mai grele încercări pentru creştin sînt bogăţia, gloria şi boala"

Deseori, cuvintele trec greu de mintea noastră, pentru a ajunge la inimă. Eu unul mă cutremur de cîte ori realizez că mi se întîmplă. Aşa a fost şi după dialogul cu părintele Vasile Ioana, de la biserica "Sfîntul Nicolae" - "Dintr-o zi", din Bucureşti, căci, deşi m-au bucurat învăţăturile lui şi am crezut că le-am înţeles, nu le-am asimilat imediat sensul în sufletul meu. Poate nici acum nu asum cu adevărat rostul cuvintelor sfinţiei sale. Dar am început să mă căiesc.
Părintele Vasile Ioana: 
"Sunt păcate pe care nu realizăm că le facem. O vorbă rea aruncată cuiva sau despre cineva poate pro­voca multă suferinţă, de care să nu ştim. Critica făcută fără dragoste şi bârfa sunt dăunătoare, din acest punct de vedere. Apoi, un gest sau un act al tău poate avea urmări nebănuite. De exemplu: o tânără care se îm­bracă provocator îi stârneşte pe anumiţi bărbaţi, slabi de fire, să păcătuiască în vreun fel anume, iar păcatele lor sunt şi ale ei. Sau: scrii un articol ori o carte, prin care răneşti pe cineva sau prin care îndemni la păcat... Păcatele făcute de alţii, care au citit acele scrieri şi au crezut în ele, sunt şi ale tale. 

Pe de altă parte, şi faptele bune ale altora, făcute sub influenţa ta, ţi se socotesc şi ţie. Aşa încât, vedeţi, că nu e indife­rent cum trăim în societate. Fiecare e liber să trăiască aşa cum vrea, dar să nu ne amăgim că modul nostru de viaţă nu are consecinţe asupra noastră şi a altora."
Şi încă: "Din perspectivă duhovnicească, în această lume, cel mai greu de gestionat sunt bogăţia, gloria şi boala. Fără o relaţie vie cu Dumnezeu, când ai bani mulţi, devii suspicios, ţi se pare că toată lumea îţi vrea răul, te autoizolezi, te înnegurezi, suferi şi poţi face mari păcate pornind de la această stare. Când ai faimă şi succes, dacă nu eşti bine aşezat în credinţă, crezi că tu eşti "dumnezeu" şi că poţi face lucruri mai mari decât ţi-a îngăduit El să faci. Orgoliul este alimentat de aprecierea celor din jur şi nu mai primeşti nici un cuvânt care nu te glorifică. Atunci te poţi rătăci foarte grav şi iarăşi apare suferinţa. În fine, şi când te îmbolnăveşti, dacă nu înţelegi sensul pedagogic al suferinţei, te ridici contra lui Dumnezeu. 
Toate acestea sunt examene pentru noi, ca să ajungem la Dumnezeu. Şi sunt foarte greu de trecut. 
De aceea, să nu-i invidiem pe semenii noştri bogaţi şi celebri, căci mari ispite au. Şi să nu lăsăm fără ajutor şi mângâiere bolnavii, pentru că, pe lângă sănătatea trupească, le este ameninţată şi cea sufle­tească şi le este, deci, primejduită mântui­rea."


Vă invit să citiţi un interviu de folos, în Formula As.