Titlurile săptămînii pe ROSTonline.ro
Triumful ideologiilor şi diluarea specificului naţional?, de Paul Nistor
Nu doar că trebuie să facem permanent dinstincţia între naţional şi naţionalism, dar trebuie să conştientizăm că ideologiile, utopiile şi principiile care stau suspendate fără rădăcini în lumea românească nu vor avea niciodată puterea să ne unească.
Intelectul, Emoţionalul şi viaţa Bisericii, de Pr. Andrew Phillips
Nu e vorba că intelectul e rău. Este bun, cu condiţia că duce la viaţa spirituală. Nu e vorba că emoţiile sunt rele. Pot fi benefice, atât timp cât ne conduc la viaţa spirituală.
Economie, Distributism şi Ortodoxie, de Pr. prof. dr. Mihai Valică
Personal cred că Ortodoxia poate inspira şi ajuta puterii lumeşti şi politicii economiei distributiste, fără însă să amestece planurile şi scopurile fiecăreia în parte. Economiştii şi politicienii distributişti şi nu numai ei, au şansa să intre în istorie şi să facă istorie, nu doar economie şi politică, dacă vor ţine seama de precizările de mai sus, legate de rolul Bisericii Orotodoxe...
Un neomartir ortodox: Alexander Schmorell, de Pr. Alexandru Nan
Deși recunoscut momentan doar de către Biserica Ortodoxă Rusă din afara granițelor, cei involvați în canonizarea lui Alexander Schmorell sunt convinși că și celelalte Biserici autocefale, și mai ales, Patriarhia Rusă, care a fost înștiințată despre canonizare, îl vor recunoaște în viitorul apropiat pe noul martir.
Schelet, carne, piele, de Dan Stanca
Domnul pentru a învia trebuia să moară întreg, fiindcă doar aşa spune evanghelia „nici un os nu i se va zdrobi”. Integralitatea Domnului reprezintă respectarea unui principiu geometric susţinut tocmai de scheletul din noi înşine.
Politica externă a Rusiei, de Alina Ioana Dida
Centrul de Studii Ruse şi Sovietice a organizat săptămâna trecută, sub egida Academiei Române şi a Institutului Naţional pentru Studiul Totalitarismului, conferinţa Principalele coordonate ale politicii externe a Federaţiei Ruse, cu referire la perioada 2000-2012.
Edmund Burke şi critica Revoluţiei franceze, de Cristi Pantelimon
Probabil că lecţia specificului politic este cea mai importantă pe care o predă Burke, dincolo de critica, să spunem, contextualistă, a Revoluţiei franceze. Este o lecţie extrem de actuală, în contextul în care astăzi asistăm la o încercare de ştergere a ideii specificităţii comunităţii politice pe ecranul globalizării economice şi sociale.
Ispita comunismului, de Gh. Buta
Există creştini care se simt încă responsabili pentru răspândirea comunismului, considerând că apariţia acestuia a fost posibilă doar în contextul unei desacralizări generale a concepţiilor despre lume şi viaţă.
Vedere de pe Centură (III). Pontănacu vs. Chemical Dan, de Viorel Patrichi
Văzând il dottore Pontănacu dezastrul provocat de inteligența lui proprie, a aruncat anatema spre Partidu Bocilor: Adriean Videanu a luat jumătate de miliard de euroi de la Oltchim și l-a împins în față pe Chemical Dan, ca să astupe urmele amușinate.
2 Comentários:
Faceti ceva si popularizati platforma. Nu este posibil ca articolele cele mai consistente sa beneficieze de maxim 120 de vizualizari. Ca o comparatie, cele mai slabe articole de pe platforma de stanga CriticAtac sunt vizualizate de cateva mii de cititori.
Facem, dar mai dureaza, sintem totusi la inceput cu ea.
Trimiteți un comentariu