marți, 9 februarie 2010

Poate vă era dor. Bucureşti, iarna lui 1969 :)

Faceţi click pe imagine, ca să vedeţi un reportăjel despre veselia oamenilor muncii care deszăpezeau Bucureştiul acum 40 de ani :)

HEAVY SNOWFALL IN BUCHAREST

3 Comentários:

Snowman spunea...

Fain! Este evident ca inainte vreme oamenii aveau mai multa tragere de inima, erau mai fericiti si mai altruisti facand dovada unei inalte constiinte civice care astazi e sublima dar lipseste cu desarvasire.

A lu' Năstase spunea...

Genial materialul!! Multumim pentru el :)

Anonim spunea...

Zăpada din Bucureşti este otrăvitoare
(2010-02-06 10:13:49)
1151 vizualizari

Zăpada din Bucureşti este otrăvitoare, potrivit jurnaliştilor de la Libertatea care au făcut un test de zăpadă la Institutul de Cercetări Alimentare. Rezultatele acestui test au fost îngrijorătoare. Zăpada conţine o mulţime de compuşi chimici extrem de nocivi, printre care plumb, cadmiu, nitraţi, şi chiar DTT, un pesticid cu efect cancerigen, interzis încă de acum 20 de ani.



Substanţa ar fi ajuns pe străzi prin circuitul natural al apei, au spus reprezentanţii institutului.

"S-au prezentat la laborator cu probă de zăpadă şi am făcut analiza rămânând chiar noi surprinşi de cantitatea mare de plumb pe care o avea. După ce se va topi zăpada, o parte din poluanţi se vor duce în sol, iar o altă parte va rămâne în praful care va fi ridicat de roţile maşinilor şi îl vom inhala direct" a spus Gheorghe Mencinicopschi, directorul institutului.

Potrivit sursei citate, pesticidul provine dintr-un depozit decopertat recent în urma lucrărilor la Autostrada Transilvania.

Gheorghe Mencinicopschi susţine că România se află pe primele locuri în Uniunea Europeană la contaminare cu pulberi. (Realitatea)

http://www.impactnews.ro/Green/Z%C4%83pada-din-Bucure%C5%9Fti-este-otr%C4%83vitoare-28811