marți, 2 februarie 2010

Parastas pentru un mare mărturisitor

Pe 5 februarie 1986 trecea cu pace la Domnul Ioan Ianolide, prietenul cel mai apropiat al Sfântului Valeriu Gafencu şi autorul nepreţuitelor mărturii Întoarcerea la Hristos şi Deţinutul profet.
Aşteptăm pe toţi cei ce au fost primitori ai cuvintelor sale ţâşnite din multă suferinţă, lacrimi şi iubire pentru noi, să-i cinstim memoria prin participarea la parastasul care se va săvârşi la mormântul lui Ioan de la cimitirul mânăstirii Cernica, în data de 6 februarie 2010, ora 12.00.
Cei care doresc şi au posibilitatea sunt asteptaţi sa ajungă mai devreme la cimitir pentru pregătirea desfăşurării parastasului.
Detalii suplimentare pe mail la adresa: valeriu_max@yahoo.com.
Mijloace de transport din Bucureşti: metrou pana la Staţia Pantelimon, RATB si microbus din faţa magazinului Cora Pantelimon până la mânăstire.

3 Comentários:

Mirona-Ioana Tatu spunea...

Prin cartea sa, intitulata "Detinutul profet", Ioan Ianolide a tras un mare semnal de alarma asupra vremurilor antihristice pe care le traim. Reproduc mai jos, spre aducere aminte celor care au citit cartea, si spre invitatie la lectura, celor care inca n-au citit-o, un fragment relevant:

"Tristetile unui detinut

Detinutul simte ca intr-un viitor previzibil puterea comunista va fi anihilata. Si totusi el e trist si ingrijorat.

Trist pentru ca vede ca aceia care au avut puterea comunizarii tarii se profileaza ca stapani si ai lumii care va veni. Este ingrijorat pentru ca intelege ca se deschid perspectivele unei tiranii mondiale, fara oponenti si fara precedent.

Din punct de vedere antihristic, comunismul ateu si-a indeplinit misiunea si nu mai este necesar, deci poate sa dispara spre a transmite puterea sa unei noi forte apocaliptice.

Ioan Ianolide, 1985".

Anonim spunea...

ce-mi plac mie canonizarile astea on-line: sfantul Gafencu; cred ca e o..gafa

Unknown spunea...

@ Anonim:

Nu e o gafa. Faptul ca Valeriu Gafencu nu a fost canoninzat de Sf. Sinod al BOR nu inseamna ca el nu e sfint.

Sinodul recunoaste sfintenia, nu o da. De dat o da Dumnezeu. Si ea este recunoscuta indeobste mai inainte de Sinod de catre popor.

Cum Valeriu Gafencu este cinstit ca sfint de multi ortodocsi, care i-au facut si un acatist si o icoana, asteptam sa se hotarasca si Sf. Sinod sa treaca la canonizare. Dar nu-i nici o graba, putem sa-l cinstim si sa ne rugam sfantului mucenic Valeriu Gafencu si pina atunci. Doamne-ajuta!