joi, 11 februarie 2010

Două noi trădări ale interesului naţional în Senatul României

Prima

Senatul a respins un proiect de lege prin care românii din R. Moldova puteau intra în România fără a mai demonstra că au mijloace financiare de întreţinere (500 de euro în bancă). Legea era necesară ca un minimum de bunăvoinţă de fraţii noştri din cea mai săracă ţară a Europei şi se impunea cu atît mai mult cu cît această facilitate le este dată deja de două state UE, Cipru şi Ungaria.
Senatorul Iulian Urban, iniţiatorul proiectului de lege, spune pe blogul său cum a fost.

A doua

O iniţiativă legislativă a parlamentarilor UDMR, prin care se propune înfiinţarea a 16 regiuni de dezvoltare, printre care una în care sînt grupate judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, precum şi organizarea a cinci macroregiuni de dezvoltare, a trecut ieri de Senat prin adoptare tacită. Pentru că senatorii nu au luat în dezbatere legea pînă în 10 februarie, cînd era termenul. Fie nu a fost cvorum, pentru că senatorii lipsesc de la şedinţe pe capete, fie au fost invocate alte motive, pentru ca legea să nu fie discutată.

Este încă un pas spre enclavizarea etnică a aşa zisului ţinut secuiesc, după ce au obţinut inclusiv posturile de prefect (şi am informaţii că au schimbat toţi înalţii funcţionari români). Urmează să li se acorde maghiarilor din această zonă şi "autonomie culturală", pentru ca într-un final să li se dea automie etnică. Maghiarimea largă nu-şi dă seama cît va avea de suferit de pe urma acestei enclavizări.

2 Comentários:

Anonim spunea...

Se pare ca proiectul cu macroregiunile urmeaza a fi dezbatut si in Camera Deputatilor, care va fi camera decizionala. Poate acolo se va intampla altceva. Iata un exemplu de avantaj al bicameralismului: e greseala intr-o camera poate fi reparata in cealalta.

codrina spunea...

draga Claudiu, enervata la maximum fata de plecaciunile servile ale besinosilor romani din parlament si guvern, eu i-as intreba cati au avut bunici sau parinti ardeleni prinsi sub jugul unguresc. sunt convinsa ca niciunul, iar daca este vreunul, ala nu merita sa calce pe pamantul stropit cu durere si eroism al inaintasilor lui.bunicii din partea mamei mele au prins stapanirea ungurilor, apoi scumpa eliberare, dupa care minunata teroare comunista cu colectivizarea ei cu tot.si crede-ma e dureros sa le asculti povestea.stau si ma intreb astia pana unde o sa ajunga cu vanzarea tarii, ca ei sunt deja vanduti demult. te rog, iarta-ma pt. iesirea mea, dar lipsa romanismului doare si ma mai revolta din cand in cand.