joi, 12 noiembrie 2009

Voiau sa ne vaccineze fortat cu un vaccin pentru care nu-si asuma raspunderea

Ministrul interimar al sanatatii Adriean Videanu sustine ca firma care produce vaccin anti AH1N1 nu-si asuma raspunderea asupra posibilelor reactii adverse. In aceste conditii, Romania nu va mai cumpara de la compania producatoare GlaxoSmithKline cele 500.000 de doze care urmau sa fie administrate copiilor. "Vom merge pe vaccinul de la Cantacuzino. Daca nu ne intelegem cu ei, ramanem pe productia interna", a precizat Adriean Videanu pentru HotNews.
Mai jos redau argumentele contra vaccinarii prezentate de Fundatia Sf. Martiri Brancoveni:
Legea romaneasca prevede consimtamantul informat al pacientului pentru orice tratament efectuat asupra lui. Autoritatile au afirmat ca acest vaccin este obligatoriu (apoi au cerut acordul fara informare). Ministrul Bazac afirma public „vaccinarea este obligatorie şi nu la latitudinea fiecărei persoane”.

Panica fabricata mediatic a devenit singura motivatie in baza careia bietul roman ar fi trebuit sa ia o decizie. Am incercat sa facem o informare cinstita asupra vaccinului prin toate mijloacele ce le am avut la dispozitie. Asta in calitate de crestini, medici, oameni de constiinta.

Astfel Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România din care facem parte, a trimis Ministrului Sanatatii o Scrisoare Deschisa in 28 septembrie 2009, iar alte organizatii din multe orase din tara (Constanta, Galati, Cluj, Suceava, Radauti, Botosani s.a.) au distribuit pliante de informare asupra pericolului vaccinarii.

Fundatia “Sfintii Martiri Brâncoveni”- Suceava a lansat in octombrie 2009, un pliant informativ cu privire la pericolele vaccinarii antigripale AH1N1. Fundatia si-a asumat continutul pliantului in momentul din care l-a trimis pe internet si in cutiile postale. Pliantul este doar un rezumat al unor studii stiintifice. El are scopul de a trage un semnal de alarma in ce priveste inutilitatea si pericolul campaniei de vaccinare anti ah1n1.

Sunt numeroase studii stiintifice ce prezinta neverosimilitatea declararii pandemiei de catre OMS, morbiditatea scazuta a gripei AH1N1, mortalitatea infima comparata cu celelalte boli infectioase similare, inoportunitatea si ineficienta vaccinului, toxicitatea, reactiile adverse majore si interesele financiare enorme ce stau in spatele vaccinului. Cateva dintre ele sunt si traduse in romaneste si publicate pe internet. Dau si aici cateva linkuri: Vaccinurile sunt letate, Scrisoare catre parinti despre "noua gripa (porcina)" - Dr. Eugenio Serravalle - Specialist in Pediatrie Preventiva, Puericultura - Patologie Neonatala, Opinii ale unor specialisti germani in epidemiologie aici si aici. Arhive cu informatii, articole traduse etc. aici, aici si aici.
Alte site-uri in engleza sau alte limbi:
http://www.theflucase.com/
http://www.medicalvoices.org/en/vaccination/
http://vran.org/
http://thinktwice.com/
http://www.whale.to/vaccines.html
http://www.nvic.org/
http://www.ias.org.nz/
http://avn.org.au/library/
http://www.comilva.org/

Alte tari au respins vaccinul ori prin medici ca in Germania , ori prin politicieni ca in Polonia si Turcia.
Ministerul Sanatatii poate fi dat in judecata pentru aceasta strategie paguboasa, reactionand pripit , disproportionat si suspect de partinic in favoarea producatorilor de vaccinuri. Cum poate justifica comanda de 5 milioane de vaccinuri din banii publici, efectuata in momentul in care in Romania erau doar in jur de 400 de suspecti de gripa AH1N1, toti cu simptomatologie usoara? Prin ce calcule au obtinut “specialistii” cifre enorme precum 20.000 de morti? Pentru ca mai apoi sa modifice cifrele dare le ramand la cote aberante (3.000-6.000 de morti) pentru a creea panica si a forta acceptarea vaccinului de frica .
Recent Romania cumpara (tot din banii publici) 500.000 de doze de vaccine de la Glaxo, pentru copiii intre 6 luni si 6 ani. Ne asigura “specialistul” Cercel ca sunt sigure, eficiente etc. In realitate vaccinul anti AH1N1, Pandemrix de la Glaxo este extrem de periculos pentru ca contine printre altele squalena si timerosal. Scrie asta in descrierea oficiala a produsului de pe propriul site al Glaxo, la pagina 1 si la pagina 13, aici.

3 Comentários:

Anonim spunea...

Am fost extrem de neplacut surprins ca, dupa ce am verificat legislatia romaneasca in domeniul sanatatii, sa nu gasesc nicio prevedere clara care sa protejeze cetatenii romani in cazul unei campanii de vaccinare.

In cazul in care se va ajunge la scenariul in care autoritatile vor recurge la campania de vaccinare obligatorie cam acestea sunt consecintele si ce putem noi face:

Desi Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii prevede in Titlul XV, Capitolul III art. 649-651 acordul pacientului informat, nu defineste notiunea de "pacient". Din economia textului si definitia data termenului de "pacient" in DEX rezulta ca este vorba despre o persoana bolnava supusa unui tratament.

Cu alte cuvinte, este reglementat doar acordul persoanelor bolnave ce urmeaza a fi supuse unui tratament. Dar persoanele sanatoase supuse unor metode de preventie sunt lasate la bunul-plac al autoritatii care reglementeaza campania de vaccinare.

Singura metoda cat de cat viabila pe care o vad eu la ora actuala este depunerea de catre fiecare dintre noi la casa judeteana de asigurari de sanatate in arondismentul careia locuieste a unei adrese prin care sa atraga atentia ca se opune oricaror vaccinari/metode de preventie ce nu ii sunt aduse in prealabil la cunostinta si ca intelege sa dea in judecata autoritatile ce au organizat campania in cauza pentru nerespectarea prevederilor art. 22 alin 1 din Constitutie privind garantarea dreptului la integritate fizica, respectiv art. 34 alin 1 din Constitutie privind dreptul la ocrotirea sanatatii. E destul de subtire, e adevarat...insa cred ca ar avea impact daca am fi destul de multi.

Adresa trebuie depusa sub luare la cunostinta prin semnatura de catre conducatorul casei judetene de asigurari de sanatate. Daca acesta refuza acest lucru, ar tb trimisa prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Nu ar strica sa fie trimisa o copie de pe aceasta adresa si Ministerului Sanatatii.

Prin analogie se aplica aceeasi procedura si in cazul in care sunt persoane ce au copii. Respectiva adresa trebuie depusa si la institutia de invatamant unde studiaza copilul.

Din pacate nu poate fi invocat si "malpraxisul" deoarece acesta este la fel definit de lege in relatie cu o persoana bolnava supusa unui tratament.

Anonim spunea...

http://www.gandul.info/news/mari-nume-ale-medicinei-confirma-teoriile-conspiratiei-virusul-ah1n1-trebuia-inventat-pentru-ca-o-industrie-intreaga-asteapta-o-pandemie-5103981

Anonim spunea...

http://www.gandul.info/news/premierul-copiii-romani-nu-sunt-cobai-pentru-vaccinul-antipandemie-gsk-cand-incepe-vaccinarea-5112776