luni, 16 noiembrie 2009

Eduard Manole se declară naţionalist la TVR!

La ora asta, pe TVR, se desfăşoară emisiunea electorală Tu decizi, în care este invitat candidatul independent la preşedinţia României Eduard Manole. Omul e calm, coerent, nu foarte convingător - pentru că are un stil stufos - dar destul de spectaculos. Nu prin cum spune, ci prin ce spune. Dă de pămînt cu toţi politicienii şi cu toate instituţiile statului, explică de ce e rea globalizarea, cum ar trebui reformate clasa politică românească şi sistemul financiar-bancar de la noi. Şi, culmea, are argumente.
Mărturiseşte că n-are nici un motiv să candideze: e plin de bani, ar putea locui oriunde pe planetă şi să facă tot ce-i trece prin cap. Şi-atunci de ce? "Sînt român şi vreau să trăiesc în România. Sînt patriot. Sînt naţionalist. România trebuie să fie din nou a românilor. Românii trebuie să se simtă o naţiune puternică şi să fie mîndri din asta. Vă dau România înapoi!" - spune el. E primul dintre candidaţi care are un astfel de discurs, în afară de bolnavii naţionali Vadim şi Becali.
Îl credeţi?
PS:
Este pentru a doua oară cînd apare la televizor în campanie. Şi pentru asta a avut trebuit să cîştige două procese la Curtea Constituţională. Interesant, nu?
UPDATE:
Din păcate, site-ul său e amatoristic şi uşor penibil.

3 Comentários:

Anonim spunea...

Mi se pare un tip nitel megaloman, cam rupt de realitate, si un mare fan al filmului "The Wall". E doar o figura mai insolita si meteorica pe scena politica romaneasca.

Unknown spunea...

@ Vlad:

Ca bine l-ai mai dibuit, neicusorule :)
Eu m-am amuzat si intristat in acelasi timp navigind pe site-ul sau si ascultindu-i balada audio. Dar voiam sa aflu cum ginditi si voi :)

Ilie Catrinoiu: http://culianu.wordpress.com/ spunea...

Omul pare bun, cu discurs bun. DAR NU ASA SE INTRA IN CURSA PREZIDENTIALA.

Mai intai sa isi faca un partid, sa intre in parlament, sa ii toace pe astia in presa prin comentarii economice si politice si apoi sa candideze la presedintie si va castiga detasat.

Dar nu asa, fara sa stie nimeni de el sa candideze ca nu face nimic, din contra, mai rau isi face.

Deci, mai intai partidul, apoi parlamentul.

Trebuie sa fie mai realist si sa lase baladele. Un Ron Paul ar trebui Romaniei. Ar castiga cu 90 la suta din primul tur.