luni, 23 noiembrie 2009

Uite cine cu cine negociază

Citiţi aici despre o întîlnire de taină, consumată azi, din care se vede cine negociază noul preşedinte şi noul premier: Năstase (PSD) şi Meleşcanu (PNL), prin mijlocirea, vezi Doamne, a lui Sorin Roşca Stănescu, fost jurnalist şi, după unii, şantajist şi sub oblăduirea celui mai bogat om din România, Dinu Patriciu. Nu e nici o supriză că tartorul mesei e Dinu Patriciu (putem să-l condamnăm? omul înbină utilul cu plăcutul: se răzbună pe Băsescu şi totodată îşi serveşte interesele financiare). O surpriză ar putea fi, pentru naivi, că din partea lui Crin, care, nu-i aşa?, rămîne consecvent, curat şi pur, vine nenea Meleşcanu. Şi o confirmare, dacă mai era nevoie, că Geoană e ţinut în lesă de gruparea Iliescu-Năstase (zis şi împăratul, dacă vă mai amintiţi, apropo de dictatură).
Negocierile de azi sînt ale adevărate, cărora le vor urma unele formale, la sediul PSD, mîine, finalizate cu un protocol PSD - PNL. Tot azi vor fi stabilit negociatorii şi ce ne livrează mîine, în mod oficial şi cu mare elocinţă, marionetele care vor apărea la tv.
Dacă vă întrebaţi care e numitorul comun al celor patru, ce vă vine în minte prima dată? Cumva Securitatea?
UPDATE
Meleşcanu a confirmat că au discutat despre viitorul guvern.
Aseară, invitat la televiziunea mogulului Voiculescu - pe care îl acuzase de fraudare, cu două zile mai înainte -, Crin Antonescu a spus că nu ştie de întîlnirea celor patru, dar că ea nu contează. Chiar? Şi marmota împacheta ciocolata în staniol.

31 Comentários:

Ilie Catrinoiu: http://culianu.wordpress.com/ spunea...

E timpul ca Base sa plece. Intelectualii trebuie sa incaseze o serie de pumni in orgoliu.

Claudiu D. spunea...

Deci ce facem d-le Claudiu Tarziu
Mergem sau nu la vot? si pentru cine?

Unknown spunea...

@ Ilie Catrinoiu:

Si ce satisfactie vom avea noi?

@ Claudiu D.:

Faceti cum va lasa constiinta. Fata de foarte multi oameni de la tara, fara scoala si fara posibilitati de informare, noi avem, slava Domnului, acces la toate datele necesare ca sa luam o decizie in cunostinta de cauza. Si sa ne asumam consecintele.
Eu unul am postat pe blog sapte argumente pentru vot de care nu ma dezic.

Vania spunea...

Securitatea îmi vine-n minte când mă gândesc la derbedeul Băsescu.

pg spunea...

Nu Securitatea imi vine in minte cand ii vad pe cei 4, ci Mafia. Cred ca este mult mai aproape de adevar, chiar daca la origine aceasta mafie era parte a securitatii.

In ce priveste votul, lucrurile sunt simple: avem de ales intre un om, cu bune si rele (ca oricare dintre noi) si un om de paie, in care mai totul si in special discursul suna strident de artificial. Unul, atunci cand vorbeste, emite idei intr-o limba normala, celalalt emite platitudini sau aberatii, intr-o curata limba de lemn.

E chiar asa greu de ales ?

Anonim spunea...

Draga pg, ai dreptate. Votantii sunt oameni de paie si oameni cu bune si rele. Unii voteaza paiele, altii oamenii.

Marius Ola spunea...

Bine, e vorba de o parte a securităţii. Cea care nu îl susţine pe T.B. De altfel, cam acolo se susţine acum campania electorală:)

Paul Slayer Grigoriu spunea...

@Vania - Am inteles aversiunea fatza de Basescu si, in mare parte, o impartasesc. Ce nu pricep eu e cum poti socoti ca Geoana e mai bun??? Daca Basescu e "antihrist", Iliescu cum e?

Ion de la Chiuiesti spunea...

D-le Grigoriu, Iliescu a fost si nu mai este. Trebuie sa va dezbarati de amintirea sa si sa mergeti inainte. Iliescu nu mai este la "cina' de taina, oricate argumente ati scoate din maneca. Era sa s-a incheiat. Priviti inainte, si nu cu manie!

Anonim spunea...

Pentru Ion

Traiti intr-o lume paralela, contactul dumneavoastra cu realitate e nul din cauza memoriei selective si a negarii evidentelor!!!
Iliescu face si desface, comunisti sunt peste tot si daca tot ii iubiti asa pe Geoana si PSD, poate reusiti sa va amintiti de viata 'EXTRAORDINARA' a poporului roman din guvernarea Nastase sub presedintele Iliescu cand s-a emigrat in masa: somaj,tratament de sclav pe mosie daca aveai un loc de munca pt ca mai asteptau 10 sa-ti ia locul daca nu-ti conveneau conditiile, salar cat sa iti poti asigura transportul, munca la negru , batjocora si umilire pe toate fronturile.Vad ca e suficient ca mandatul lui Basescu sa fie mai recent ca sa aberati!!!!

A.

Ion de la Chiuiesti spunea...

@anonimul de la 17:42:

"Paranoia se defineste ca delir cronic, bine structurat si organizat, in care bolnavul manifesta un orgoliu excesiv determinat de hipervalorizare, de exces de autoapreciere. De asemenea, se caracterizeaza prin neincredere in ceilalti, suspiciune."

Or daca nu as da increderea mea oamenilor, nu as putea aspira la statutul de crestin si probabil ca as fi si bolnav, asa cum sunt cei de mai sus. Ce a fost a fost, si trebuie sa iertati! Incercati si suferinta d-voastra va disparea!

Paul Slayer Grigoriu spunea...

@Ion de la Chiuiesti: Aici nu cred ca este vorba despre trecut, ci despre prezent. Iliescu e in spatele lui Geoana, la propriu si la figurat (priviti discursul lui Geoana dupa alegeri, priviti cine zambeste in stanga lui). Eu asa simt, nu pot sa-mi pun stampila pe cei trei trandafiri. Sper ca nu v-am suparat prin ce am spus, iar daca am facut-o imi cer iertare.

Anonim spunea...

Pentru Ion

Daca respectul de sine e pentru dumneavoastra hipervalorizare, exces de autoapreciere e clar ca vorbim limbi diferite.
Probabil Domnul Tarziu e onorat ca scrie si un om sanatos pe blogul Dumnealui si imi imaginez cat de greu trebuie sa va fie printre atatia bolnavi...
Ce numiti iertare e de fapt ignoranta, problema e ca nu sunteti singurul si daca sunteti suficient de multi vor suferi si oameni de buna-credinta .A ierta nu inseamna sa inchizi ochii la ce a fost si sa orbecai in viitor!


A.

Iulian Capsali spunea...

Domnilor, va rog, toata lumea uita (sau se face), ca PDL a fost intr-o alianta pana mai ieri cu PSD. Deci partidul lui Basescu a fost, bine mersi, in alianta cu Ion Iliescu, Vanghelie, etc. Dar acum e brusc virgin, iar Basescu le face tuturor pedeleilor himenoplastii. Am trait cumva in alte Romanii, sau memoria multora este de peste? NU se poate guverna aceasta tara decat printr-o coalitie. Guvern minoritar PDL este o utopie, NIMENI nu o sa-l sustina. Deci, pornind de la aceasta realitate, va rog sa mai facem un exercitiu de imaginatie (care risca sa se transforme urgent intr-o realitate): Basescu castiga alegerile, PDL nu reuseste sa faca nici o alianta, se intra in unghi mort, urmeaza alegeri anticipate. Alegerile nu o sa schimbe cu nimic compozitia politica actuala, poate doar PNL o sa fie in usoara crestere, daca toti studentii care au fost si duminica la vot se mobilizeaza. Se intra iar in unghi mort, timp in care tara nu este guvernata timp de aproape un an de zile, in criza economica ascendenta. Chiar daca Basescu mai decoreaza cativa dezertori din partidele rivale, viata politica nu o sa fie diferita.
Cui prodest?

Anonim spunea...

@ Iulian Capsali:

Nimeni nu uita ca PDL si PSD au fost aliate la guvernare. Alianta asta l-ar putea costa pe Basescu infringerea. In ultimul an, de la 60% Basescu a ajuns la 30% si de la alianta cu PSD i se trage.

Ce uita lumea foarte rapid este ca PNL, de pilda, a tradat in 1991, cind a participat la guvernare cu FDSN (PDSR sau PSD, tot dracu ala), ca PNL a tradat si in 2000, cind i-a lasat pe taranisti sa plateasca singuri pentru erorile din guvernarea CDR, ca PNL a tradat si in 2007, cind a eliminat PDL de la guvernare si a guvernat singur, cu sprijinul PSD, ca PNL a tradat interesul national, iata, si in toamna asta, cind a participat la debarcarea guvernului Boc, nu din grija pentru binele public, ci ca sa le umfle pinzele lui Geoana si lui Antonescu.

Lumea uita si ca daca Romania se afla in urma tuturor, a TUTUROR, tarilor din UE (la nivel de trai, la nivel de civilizatie, de educatie, de sistem sanitar, la tot), este pentru ca FDSN/PDSR/PSD, adica partidul lui Iliescu a tinut/o pe loc. Cu mineriadele, cu refuzul reformelor, cu privatizarile frauduloase, cu alimentarea coruptiei la nivel inalt, cu aranjamentele pe sub masa si peste masa cu Moscova etc. etc.

Lumea uita ca monstrul "nationalist" CV Tudor si al sau partid au fost create de Petre Roman (alt lider "liberal" acum, ca si Melescanu) si de Ion Iliescu, iar aceasta toxina a politicii romanesti nu numai ca ne-a facut de ris in lume, dar a alimentat frici inventate si a intretinut o atmosfera insalubra. Ca sa nu mai spun ca a compromis nationalismul, as zice iremediabil.

Lumea uita ca Ion Iliescu a dat jos un guvern (Roman) cu minerii, ca Emil Constantinescu (care acum indeamna lumea sa-l voteze pe Geoana!) a dat jos un guvern cu anasina si abuzind de prerogativele sale (Radu Vasile), ca Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Geoana si Antonescu au dat jos un guvern in toamna asta (Boc), ca niste inconstienti, in plina criza si prag de alegeri.

Lumea uita ca Basescu a vrut sa dea un guvern jos (Tariceanu), dar n-a reusit, desi avea dreptate pe fond, ba a fost si suspendat si putin a lipsit sa nu fie demis. Halal dictator! (Cred ca Nastase moare de ris cind vede cum este acuzat Basescu de dictatura, in vreme ce el, pe cind era premier, taia si spinzura si nimeni nu visca in tara asta).

De acord cu dvs ca indiferent cine iese presedinte compozitia parlamentului ramine deocamdata aceeasi. Insa nu m-as teme de instabilitate daca va cistiga Basescu. Pentru ca PSD vrea la guvernare si va negocia cu PDL, lasind de caruta PNL imediat. Nimeni nu vrea alegeri anticipate, in primul rind pentru ca risca enorm sa nu mai intre in parlament si apoi pt ca sint costisitoare si le ia din timpul de furat.

Evident, noua nu ne iese nimic la afacerea asta.
Dar hai sa nu ne prefacem ca nu intelegem toate lucrurile astea si sa luam de bune gogosile liberalilor si pesedeilor.
Hai sa nu justificam o vendeta politica printr-un pretins comandament moral si prin asa-zisa slujire a interesului public.

Nu ca sa ne serveasca pe noi vor Basescu sau Geoana sa cistige, ci pentru putere. Iar PNL, PSD si PDL se lupta si ele tot pentru putere, nu pentru noi.

De acord ca Basescu e un rau, dar fiti de acord ca si Geoana e un rau. Care e mai mare? Pai, e simplu de stiut, numai sa ne amintim si ce-a facut Basescu si ce-au facut Iliescu si Nastase (pt ca ei vor conduce tara, nu papusa stricata Geoana.

Hai sa mai traim si bine :D

Mosh Guerilla se intoarce (pe-o parte)

Ion de la Chiuiesti spunea...

Eu cred ca e cazul sa privesc doar spre viitor(stiu textele cu trecutul pe care daca il ignoram ne apuca iar de gat) si cred ca toti ar trebui sa faca la fel. Nimeni nu este fara de pacat, si daca continuam in ritmul asta ne indepartam de tot de invataturile crestin-ortodoxe! Am ajuns cartitori si judecatori, si apoi mai avem tupeu sa mai vorbim de credinta! Imi cer scuze de la toti!

Iulian Capsali spunea...

Moshule, te las sa te intorci pe o parte si sa motai un pic:)) Nu mi-ai raspuns la "cestiune": daca PSD-ul este atat de vicios, de ce Basescu a facut o alianta cu el "ieri"? Ca PSD+PNL vor sa se alieze ca sa "ia puterea", este un truism. Pai ce, Basescu vrea sa deschida mai multe scoli de salsa si merengue?

Datorita "vampirului" Constantinescu, mi-ai adus aminte de Radu Vasile, primul ministru cu unghia de la degetul mic mereu ridicata, care mai era putin si ar fi fost scos legat de un tanc din Palatul Victoria. Recunosc, m-am amuzat.

Lucrurile sunt mai simple: avem trei partide. Care cu care se poate alia ca sa guverneze? Restul sunt vorbe. Discutam posibilitati in termeni politici actuali si reali sau facem exercitii de intrare in "absolut"? Nu este cinism, dar nu se poate sa discuti o realitate politica din perspectiva unei inocentari a unei parti a clasei politice in detrimentul alteia. Da, evident ca se doreste puterea iar golanii astia vor sa ne conduca, dar ce am vrea sa faca, sa mimeze orgasmul fara sa se atinga de ministere, doar ca sa ne faca noua placere ca avem o clasa politica pura si casta? Nu sunt, nici vorba, sunt niste derbedei. Dar nu va cer decat sa discutam cu termenii pe care-i avem, nu cu potentialitati si cu iluzii vaporoase. Masurarea ticalosiei unora sau altora nu rezolva problema, chiar daca notele pe care le dam noi la "Votez pentru tine" pot face deliciul publicului. Noi stam cocotati pe gardul puscariei Rahova si ne dam cu parerea ca ala care a talharit fara sa-si omoare victima e mai bun decat ala care a violat o batranica. Doriti o camasa de matase cand pe taraba cunt numai toale rupte. Hai sa punem pe taraba si niste haine mai acatarii, ca sa aiba lumea de unde alege. Pana atunci insa, daca strambam din nas, o sa ramanem in pielea goala. Si iarna nu-i ca vara...

Iulian Capsali spunea...

Si inca ceva, optiunea mea anti Basescu este una strict pragmatica. Ca om care si-a pus pielea in bat acum 20 de ani, imi este rusine ca avem de ales intre doi securistoizi. O mare rusine...

Mircea Puscasu spunea...

ASCOR-Suceava
organizeaza conferinta

BIOETICA TEHNOLOGIEI INFORMATIONALE
- cipul controlului total -

sustinuta de
Pr.Prof.Dr. Mihai VALICA

joi, 26 noiembrie 2009, ora 18
sala de conferinte a
Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor

Anonim spunea...

Ion, aceasta bulibaseala numita politica romaneasca la care se ataseaza si postarile noastre nu are absolut nimic de-a face ci credinta. Nici macar prin extensie.

Ne dam cu parerea si cautam sa ne dumirim din ce parte bate un vant mai bun si pentru noi, votantii.

Parerea mea este sa nu amesteci vinul bun cu apa de canal.:)

Anonim spunea...

@ Iulian Capsali:

PDL s-a aliat cu PSD pentru ca n-a avut incotro. PNL a pus o conditie inacceptabila (pe care acum Crin Antonescu nu indrazneste s-o puna pSD, dupa cum a declarat ieri): ca PNL sa dea premierul, si nu pe oricine, ci pe dragutul de Tariceanu. In conditiile in care PDL este de doua ori mai mare ca PNL si ca structuri si ca numar de parlamentari, nu putea accepta asta. Si s-a aliat cu PSD, care s-a dovedit mai rezonabil.

Parerea mea si a altor specialisti este ca PDL si Basescu au gresit. Mai bine isi asumau opozitia. Iar Basescu avea acum un nou mandat din primul tur. Criza ar fi destramat oricum alianta PNL-PSD, iar PDL putea veni la putere ca partidul salvator. Dar probabil ca orgoliul i-a jucat feste lui Base, care nici n-a mai putut suporta sa continue lupta de guerilla cu baietii lui Tariceanu si ai lui Iliescu. Ei, si asta il costa.

Eu mi-am spus atunci, cind a incheiat alianta cu PSD, ca nu-l mai votez pe Basescu fie si numai pentru acest gest. Acum, sint nevoit sa-mi incalc promisiunea si sa votez cu el, exact din ratiuni pragmatice si dintr-un minimum bun-simt, nu dintr-o mare simpatie sau pentru ca l-as vedea mai curat, mai uscat.

E foarte trist ca am ajuns aici. Si sint de acord: hai sa punem mina de la mina si sa scoatem pe piata o oferta mai acatarii. Dar putem?

Mosh Guerilla se intoarce (cu fata la popor :) )

horia barbat spunea...

liberalii nu vor sefia guvernului.
perioada urmatoare este de uzura maxima pt. o asemenea functie.
proiectiile lor sunt cu bataie mult mai lunga. vor sa ramana in istoria recenta ca fiind cei care l-au debarcat pe basescu. este, pe de o parte un obiectiv personal al lui crin antonescu, care prin asta se angajeaza de pe acum in lupta de peste 5 ani si un obiectiv pragmatic al pnl care, in conditiile unui esec al lui basescu si al iesirii de la guv., poate specula degringolada creata in pdl si ocupa prim-planul esicherului de dreapta cu obiectiv apropiat 2012 sau imediat potentiale anticipate in 2010.
asa cum foarte elocvent a punctat domnul capsali, ar trebui sa incetam a mai investii emotii si problematizari candide asupra clasei politice actuale care, fara nici un dubiu, respira aceleasi miasme de la stanga la dreapta(daca mai este) esicherului.
basescu va iesi in ultima saptamana su mai devreme cu oferta de PM pt. pnl insa aceasta va fi declinata cu argumentele bine-stiute. ramane de vazut daca basescu, de unul singur, sau marog, beneficiind de intreg aparatul guvernarii si deconcentretelor din teritoriu, nu va reusi imposibilul si va castiga alegerile. caz in care antonescu si visul pnl se spulbera, acesta devenind inevitabil un accesriu al pdl.
la votul din decembrie eu spun pas.

Iulian Capsali spunea...

Moshule, esti om serios? Pai ce, PNL-ul cu PSD-ul au incotro? Este o alianta conjuncturala, pentru ca, repet, nici un alt partid nu mai doreste sa faca o alianta cu PDL. Dupa ce Basescu a incercat sa distruga PNL-ul prin cozile lui de topor (la PNT a reusit, dar iar lumea uita, ah, memoria, varsta...:), doar nu sunt idioti sa repete istoria. Voteaza tu cu Basescu, dar tot nu mi-ai dat solutia viitoarei guvernari, ca gargara asta populista cu apelul la popor imi face greata. Deci Basescu guverneaza cu cine? Cu Boc si cu mai cine? Sau dupa noi, potopul? Ce mai conteaza cu cine, daca iese tatucul acestui neam, ce daca el a fost putin securist sub acoperire si cam betivan, uite ce frumos le zice si le lacrimeaza...

Trebuie sa iasa o alta oferta, ca altfel o sa fie jale. Cu astia cred ca ne-am lamurit. Tineretul pe care il secreta actualele partide seamana leit cu ei, acolo unde exista... Cum o da Dumnezeu sa fie.

Iulian Capsali spunea...

Nu cred ca vedem aceleasi lucruri. PNL-ul isi pune si acum premierul pe care l-a propus de ceva vreme. Diferenta este ca PSD-ul il accepta, UDMR-ul il accepta, minoritatile nationale asisderea. Deci, despre ce discutam?

Anonim spunea...

O analiza foarte pertinenta a ceea ce va trebui sa alegem in turul II.

http://www.gandul.info/opinii/intre-criza-lui-basescu-si-criza-lui-geoana-5130678

Anonim spunea...

@ Iulian Capsali:

Usurel cu pianu' pe scari, stimabile. Ce te infierbinti asa?
Pai, mata esti om serios, daca votezi cu Geoana?

Nu asa se pune problema, ci in termeni pragmatici, cum tot spuneai. Si pragmatic este sa pastrez vrabia din mina, nu sa o las pt cioara de pe gard. Adicatelea, prefer un guvern facut de Basescu, pe care il stiu acum de ce e in stare - si ca e in stare de lucruri mai bune decit PSD. Si te asigur ca PDL face guvern cu PSD imediat dupa alegeri, daca va cistiga Basescu. Problema e sa cistige. Or, nu poate cistiga daca dumneata, desi ii urasti pe comunisti si pe mafioti, votezi cu Geoana, stiind ca mai bine ai vota cu Basescu.

Apropo, fiecare are mogulii si mafiotii lui, dar vezi si dumneata ca in partea PSD-PNL-PC-UDMR sint mai multi, macar pt ca sint mai multe grupari la un loc.

Basescu a incercat sa distruga PNL, e adevarat, dar numai dupa ce PNL a tradat. Mai precis gruparea Tariceanu-Patriciu, care a si pus mina pe partid, Stolojan si restul fiind nevoiti sa migreze spre o inevitabila unire cu PD. Iti mai amintesti (daca iti permite virsta :) ), poate, ca scandalul dintre Basescu si Tariceanu l-a declansat cel din urma. Iti mai mintesti, sper, ca ei si partidele lor s-au inteles sa faca alegeri anticipate, cind erau in culmea popularitatii, Tariceanu a spus initial da, apoi (e dovedit deja), a fost chemat la crisma "El Capitan" - unde, apropo, s-a petrecut si santajul lui SR Stanescu (omul lui Patriciu si el) si B. Chireac - si Patriciu l-a convins acolo sa nu mai demisioneze. De ce? Pentru ca ii strica socotelile lui Patriciu.

Patriciu n-a vrut alianta PD - PNL, care s-a facut datorita lui Valeriu Stoica, Flutur, Stolojan si, surprize, surprize, Varujan Vosganian (domolit apoi si trecut in barca lui Tariceanu, cu un post de ministru).

Patriciu l-a amenintat pe Basescu, in campania din 2004 inainte de turul doi, ca mai are doua saptamini (adica pierde alegerile si dupa aia se duce pe copca). Dar n-a fost sa fie. Patriciu a spus mereu ca liberalii si pesedistii trebuie sa guverneze impreuna. Ce nu ti-e clar?

Stii de ce sint de partea lui Basescu acum, desi nu-l suport prea bine nici pe el si am multe sa-i decontez?

Pentru ca mi se pare ca are mai putini mafioti in curte, ca a facut mai putine matrapazlicuri (iaca, n-a privatizat fraudulos, cum i-au cerut mogulii, nici salinele, nici posta, nici transgaz, nici altele) si ca sigur a deranjat multe interese mafiote de-au sarit toti pe el. Daca esti orbit de ura fata de Basescu, nu vezi lucrurile astea. In rest, sint clare ca buna ziua.

Si te asigur: pina sa fie vreo alternativa, conteaza cu cine votezi. Ai sa vezi, daca pierde Basescu.

@ karenin:

Basescu nu va mai face nici o oferta de premier.

Basescu si PDL vor cistiga indiferent de rezultatul de la prezidentiale. Daca iese presedinte, i-a rupt pe liberali definitiv. Crin Antonescu poate sa spuna adio carierei de politician (o stie si el si a spus-o, dar moderatorul dormea in papuci, la antena 3, afirmind ca nu stie daca in 2010 mai face politica).

Daca pierde Basescu, el va fi un lider al opozitiei foarte priceput - ca stiti ca-l stimuleaza sa fie in corzi -, nu va pleca pe nici o mare, va reconstrui PDL si va astepta momentul pentru lovitura finala pe care o va da si PSD si PNL. PNL si PSD vor capota in anul de criza care va urma.
Iar lui Basescu o sa-i creasca asa de mult cota, incit va lua al doilea mandat de presedinte din primul tur.

Vedeti in asta vreo emotivitate? Gindesc pragmatic. Si nici macar nu ma bucur, pt ca toate astea ne vor costa.

Ar fi mai putin costisitor, daca nu v-ati mai da atit de pragmatici si ati renunta sa alegeti emotional.

Dar n-are rost sa ne mai certam. Mai bine-un cintec vesel sa cintam. Ca de la anul o sa ne piara cheful.

Mosh Guerilla, unicul si irepetabilul

horia barbat spunea...

moshu'
daca pierde, basescu tre sa plece... nu mai are potential. asijderea antonescu si geoana in cazul contrar.
pdl n-are resurse nici pt. a se reforma in opozitie ca n-are cu cine se va sparge si va reveni pe la cota din vremea lui roman, pnl=ul va prelua stacheta dreptei, chiar daca suna ridicol, asta-i viitorul...rosu sau foarte rosu, spre maro.

Anonim spunea...

@all: n-ar strica sa pierdeti putin timp analiza al carei link l-am postat ceva mai sus. Se va vedea ce va aduce atat venirea la presedintie a lui Geoana, cat si ramanerea la timona a lui Base. Personal mi se pare un articol pertinent.

raluca spunea...

claudiu, tu nu mai spui nimic?

Unknown spunea...

@ Raluca:

Am tot spus. Si-apoi, vad ca s-a incins dezbaterea, cu argumente si scenarii de-o parte si de alta. S-a spus esentialul.

Mai sad, mau cuget si, daca o fi cazul, mai intervin.

Anonim spunea...

Fratilor au trecut 20 de ani in care hora unirii se roteste neancetat in politica din tara asta, aceleasi fete (cu putine noutati) aceiasi "mari",poate imbogatitii sunt mai multi. Hora unirii formata din FSN+PSD+PDL+PNL+UDMR+etc..., functioneaza pe banii nostrii. Ideologiile=praf in ochi.
Cei ce nu aveti de castigat din toata mizeria asta nu va mai implicati emotional, nu va mai certati,nu va mai lasati atrasi in dispute din care oricum veti iesi pagubiti. Daca ma intrebati care este solutia va spun ca nu am, dar cred ca primul pas este neimplicarea ca apoi cu mintea limpede sa poata fi gasita o solutie. Cu cat vom alimenta cu participarea noastra aceasta hora cu atat ea va dainui mai mult. Oare asta vrem?