joi, 12 noiembrie 2009

"Baronii" de presă dau foc casei cu aerul că îşi fac meseria

Scandalul Sorin Roşca Stănescu & Bogdan Chireac vs Cătălin Macovei (şeful Agenţiei Naţionale de Integritate) are consecinţele unui camion cu dinamită aprins la temelia instituţiei presei de către primii doi - vechi "baroni" ai presei, cu nimic deosebiţi în turpitudine de cei mai rău famaţi politicieni.
Cătălin Tolontan şi Cristi Grosu arată cine sînt protagoniştii acestui scandal şi ce înseamnă faptele lor pentru credibilitatea presei în general, ca şi pentru aceea a unor ziare şi televiziuni, unde au prestat SRS şi BC.
Mai am o curiozitate: bombiţa a fost detonată de serviciile secrete (şi dacă da: via Cotroceni, ori via PSD?) sau de unul dintre participanţii la întîlnire? (Mai precis, Bogdan Chireac sau Cătălin Macovei? Aceştia apar în ambele înregistrări, deci doar unul dintre ei putea face înregistrările pe ascuns.) Răspunzînd la aceste întrebări vom şti şi mobilul "crimei". Fie a fost o lovitură a lui Băsescu împotriva presei şi a unor "jurnalişti" care îi sînt adversari de mult, fie a fost o lovitură a PSD împotriva unor lideri PDL, în speranţa că-l atinge şi pe Băsescu.

3 Comentários:

Anonim spunea...

Cred ca a fost mana lui Basescu. Ziarul Curentul a fost in ultimii ani pro-prezidential. In plus, episodul 3 este anuntat a fi despre "cum a furat Geoana banii de campanie". Asadar, nu prea are sens sa fie de la PSD. Apoi, "dezvaluirea" pica foarte bine pe discursul lui Basescu impotriva presei si a mogulilor. Nu in ultimul rand, se arata pisica si unor granguri de prin PDL (Blaga, Videanu, Berceanu) pentru a tine sub control partidul. O fi SRS un santajist, dar nici cu marinelul nu mi-e rusine. Asa cum a pastrat biletelul lui Tariceanu, a pastrat si asta pentur momentul oportun. Basescu pare a se ghidas dupa principiul: cu sistemul ticalosit se lupta facand alte ticalosii.

elena spunea...

Crin Antonescu, candidatul de care se leagă multe dintre speranţele românilor..el poate sa spuna stop coruptiei si noi putem sa spunem stop saraciei prin prezentarea la vot si alegere unui partid liberal.

Unknown spunea...

@ elena:

Esti naiva sau doar activista? Dar din 2004 pina in 2008 n-au fost liberalii la guvernare, din care doi ani asistati de "nepatatii" de la PSD? Ai auzit de vreun caz de coruptie mare rezolvat? (Necum sa mai spunem, vorba mare, ca a fost stopata coruptia). Si saracia cum o rezolva Crin? Are acasa un hambar cu banuti? Gogosi electorale am mai papat, dar chiar asa de mari, nu.