duminică, 22 noiembrie 2009

Crin Antonescu ameninţă să urce pe locul doi

Fraţilor, sînt la o lungime de barcă să cîştig un abonament la revista ROST :) Antonescu urcă de la oră la oră, ameninţînd să-i fure finişul lui Geoană. S-ar putea să fie ceva adevărat în sondajele astea, căci electoratul lui Antonescu s-a dus mai tîrziu la vot, că, deh, e mai urman, mai comod şi la o adică se mobilizează numai dacă e musai.
Ia priviţi mai jos evoluţia sondajelor la ieşirea de la urne, făcută de Inpolitics:

CCSB Orele 10,00
Prezența la vot, conform BEC: 6,17%
Mircea Geoană – 35%
Traian Băsescu - 32%
Crin Antonescu – 16%.
Observație: explicația galopului de sănătate al liderului PSD e faptul că alegătorii PSD, cei mai mulți de vîrsta a treia, sunt cunoscuți, dintotdeauna, că ies la vot primii, la orele dimineții.

CSOP Orele 12,00
Traian Băsescu -32%
Mircea Geoană – 28%
Crin Antonescu – 20%
Observație: Traian Băsescu stagnează, Geoană coboară ușor, Antonescu vine încet din urmă.

CSOP Orele 13,00
Prezența la vot, conform BEC: 20,96%
Traian Băsescu -33%
Mircea Geoană – 28%
Crin Antonescu – 23%
Observație: Băsescu are o creștere aproape insesizabilă, menținîndu-se pe primul loc, Geoană stă pe loc, Crin recuperează trei procente și micșorează distanța de locul doi.

CURS Orele 14,00
Traian Băsescu – 32%
Mircea Geoană - 26%
Crin Antonescu – 22%
Observație: toți cei trei candidați scad ușor, dar Geoană ceva mai mult, ceea ce reduce cu încă un procent distanța față de Crin.

CSOP Orele 15,00
Traian Băsescu – 35%
Mircea Geoană -25%
Crin Antonescu – 23%

CURS Orele 15,00
Traian Băsescu – 30%
Mircea Geoană – 27%
Crin Antonescu – 24%
Observație: principalii trei concurenți se ”înșiră” pe un parcurs de numai șase procente, din trei în trei, ceea ce poate genera surprize maxime, dacă luăm în calcul și marja de eroare de 3%. Cum electoratul urban (și, mai ales, intelectualii), iese la vot după-amiaza, în general, e posibil ca Antonescu și Băsescu să marcheze o creștere în orele care urmează, pe fondul unei scăderi a lui Geoană, care, în linii mari, și-a cam epuizat rezerva de votanți.

CSOP Orele 16,oo
Traian Băsescu – 35%
Mircea Geoană - 25%
Crin Antonescu - 23%

CSOP Orele 15 pentru București
Crin Antonescu – 35%
Traian Băsescu – 30%
Mircea Geoană - 15%

CSOP Orele 17,00
Traian Băsescu – 35%
Mircea Geoană – 26%
Crin Antonescu -24%
Observație: în condițiile în care electoratul urban acum începe să iasă la urne, fiinde așteptate încă cca.20 de procente de alegători pînă la orele 21,00, (36% prezență la vot la orele 16,00, conform BEC) e de așteptat o rocadă între Geoană și Crin Antonescu, în favoarea liberalului. Cursa devine tot mai strînsă.

INSOMAR Orele 17,00
Traian Băsescu – 33%
Crin Antonescu- 25%
Mircea Geoană - 25%
Observație: odată cu lăsarea întunericului încep în forță marile manevre de culise, mai precis operațiunea ”cumpărarea voturilor”. Din rapoartele și informațiile observatorilor din mai multe județe, în zeci de localități sunt adunați sute de oameni în fața secțiilor de vot și așteaptă să vină ”băieții” de la partide cu banii, abia apoi urmînd intrarea la cabine. La adăpostul întunericului nu mai există riscul filmărilor ori fotografierilor de către reporteri ori de către oamenii partidelor care nu au fonduri pentru cumpărat voturi, precum PNL, PRM, PNG șamd

CURS, orele 18,00
Traian Băsescu - 33%
Mircea Geoană - 27%
Crin Antonescu - 27%

1 Comentário:

Anonim spunea...

Vorbim mai tarziu;)