vineri, 20 noiembrie 2009

Marea confruntare: Geoană - Antonescu - Băsescu

A început dezbaterea tv dintre primii trei clasaţi în sondajele de opinie pentru preşedinţie.
Prima impresie: Geoană a fost plat şi demagog, Antonescu - emoţionant şi sigur pe el, Băsescu - emoţionat şi rigid. Scorul pt runda întîi: Geoană - 0, Antonescu - 1, Băsescu - 0.
Urmează runda a II-a. Revin.

UPDATE:

Nu am răbdare să vă povestesc toate rundele. Puteţi vedea aici detalii.
Vă spun părerea pe care mi-au făcut-o: Geoană - mai aplicat, dar plin de false promisioni, ipocrit (modelul său e PF Daniel :)))), plus faza cu dăruitul florilor şi cea cu citatul din sfinţi părinţi), neconvingător, periculos prin modelul de naţionalizare propus, ca şi prin propunerile de asistenţă socială din partea statului, promite o înţelegere cu oricare din tabere pentru o guvernare profitabilă; Antonescu - spontan, sclipitor pe alocuri, agresiv, hotărît, dar superficial, fără să intre în fondul problemelor şi să aibă soluţii concrete, dispus la compromis, dar după ce învinge; Băsescu - serios, echilibrat, documentat, dar tarat de războiul cu toată lumea, obosit şi lipsit de voinţa de a cîştiga (un semn: lăsarea capului în jos sub acuzaţia unui adversar), înverşunat, nu promite o ieşire din criza politică.
În opinia mea, în dezbaterea asta, Băsescu a ieşit pe locul 3, Geoană pe 2 şi Antonescu pe 1.
Antonescu a înţeles că bătălia din seara aceasta este una de imagine şi a cîştigat. Ceilalţi s-au înşelat crezînd că oamenii vor detalii de programe, rapoarte, cifre. Oamenii vor, nehotărîţi în majoritate (dacă să meargă sau nu la vot şi dacă să voteze cu unul sau cu altul), să fie convinşi, prin formule de sinteză pe care să le reţină, care să le placă, să-i impresioneze.
Nu cred că Băsescu a pierdut prea mult capital după aceasta confruntare, deci îşi păstrează şansa de a accede în turul doi. Antonescu confirmă tendinţa de urcare de după dezbaterea de la Cluj şi probabil că va intra şi el în turul doi.

21 Comentários:

claudiu d spunea...

modelul moral pentru crin antonescu-necunoscut pentru mine
traian basescu fara model: sotia mea-o gargara pentru spectatori
De geoana nici nu indraznesc sa spun: Patriarhul Bisericii Ortodoxe pentru liderul unui partid socialist!!!

Anonim spunea...

VICTORIE CRIN ANTONESCU ! SA NE AJUTE DUMNEZEU ! Copiii nostri merita un viitor mai bun !

alin spunea...

Am trait sa o vad si pe asta - Geoana sa dea citate din Sf. Ioan Gura de Aur... mai trebuia sa se dea si cu crema de ghete pe fata si era gata Obama.

Unknown spunea...

Intalnirea s-a terminat. Invingator la puncte (cum era si de asteptat) domnul Basescu.locul II domnul Antonescu.Locul III domnul Geoana

lore spunea...

mai multe specuatii acolo...base a venit cu proiecte concrete pt romani nu basme ca antonescu care nici macar nu a dat prin parlament la sedinte si nu ca geoana care mai are un pic si merge pe urmele lui becali cu crestinismul...

Anonim spunea...

Overall impression: Geoana - populist; Crin - revansard; Base - linear

Iulian Capsali spunea...

Problema nu este cine a iesit mai bine din aceasta confruntare, ci pe cine reprezinta ei, ce ofera si care este miza pe care o pun in joc. Mai ales ar trebui sa ne uitam la felul in care s-au construit ei ca persoane, care le sunt valorile. Cel mai dezamagit am fost de Antonescu, un om pe care il stiu credincios, ca nu si-a aratat, cu discretie, si aceasta latura importanta. Tudor Chirila? Sa fim seriosi! Este un tanar inteligent, dar de aici pana la al considera un reper moral, mai va. Tactica a fost buna, atacul la Geoana a fost permanent, din motive evidente pentru toata lumea: el trebuie sa intre in turul 2:) Totusi, gafa lui Basescu in legatura cu telefoanele la care stie el ce vorbesc cutare cu cutare, este impardonabila. Reflexele securiste sunt greu de domolit. Geoana este un tip de sistem, educat, civilizat, dar slab. Impresia pe care o da este de marioneta tinuta pe ate. Antonescu nu a dat impresia deloc ca depinde de cineva in general, nici acum, nici in trecut. A stiut sa se fereasca abil si de "elefantul" partidului, Patriciu. Este posibil sa castige eceste alegeri. Pana la urma, insa, va fi numai cum vrea Dumnezeu sa fie.

Mirona-Ioana Tatu spunea...

Eu raman la ideea ca tot monarhia e mai buna pentru Romania.
Vad ca si rimeaza... :-))

Ne trebuie un rege, nu un presedinte!

Ca sa vedeti de ce am dreptate, aflati ca pe 19 noiembrie
1600 s-a nascut "Charles I, rege al Angliei, decapitat în 1649. Din avantajele monarhiei: regele a murit cu demnitate, fără să acuze sistemul ticăloşit, să ţipe că membrii Parlamentului sunt corupţi şi să-i cheme pe toţi ţăranii la referendum în ziua execuţiei".
Preluat de pe Daily Cotcodac ;-)

Marius Ola spunea...

Da, chestiune dintr-o confruntare e întodeauna de imagine, pentru imgine. Clar, detaşat, Antonescu a câştigat confruntarea. :)

ascanio spunea...

Tudor Chirila joaca in aceasta campanie rolul homosexualilor lui Basescu din campania trecuta. O demagogie care sa-i atraga voturile tinerilor, ultima lui speranta a acestui scrutin. Iertati-l si pe el :) Ce ma mira este cum de nu a fost atacat Basescu la prostitutie si la droguri. Poate ca se pastreaza munitia pentru turul doi...

Daniel X spunea...

Incep prin a spune ca Turcescu ii acorda timp preferential lui Antonescu. I-a spus ca mai are 10 secunde, dar l-a mai lasat un minut dupa care i-a spus sa se pregateasca de incheiere. Cand Geoana si Crin sunt pusi sa vorbeasca despre ei coalizeaza impotriva lui Base si nu au ce raporta cand vine vorba despre realizarile fiecaruia. Si nu in ultimul rand ,Basescu e unul dintre putini oameni politici care isi asuma greselile.

horia barbat spunea...

antonescu vizeaza locul 2 in primul tur in detrimentul lui basescu, nu al lui geoana...asta-i motivul ce explica afirmatia punctuala rasturnata ce a facut-o in final...vrea sa impinga potentialul nucleu dur al lui basescu la orbire-adormire pt. primul tur...geoana este miles ahead...si nu are cum sa piarda intrarea in finala...cel mai probabil tot cu basescu... pe care-l va bate sec.
abia apoi, in tandem cu daniel, vor stoarce zerul din noi...hehe...

Anonim spunea...

"Băsescu - serios, echilibrat, documentat"


...dar iese pe locul 3; hai las-o balta cu analiza politica, esti pe afara total..

Basescu va castiga!

Ion de la Chiuiesti spunea...

@Mirona Ioana Tatu:
Da, Regele Leu!

Si pariul merge laaaaaa:
Ion!!!

raluca spunea...

si cea mai buna fapta a lui basescu, ca a crestinat un musulman. si-a mai cerut si iertare ca a gresit, greseli neintentionate, omenesti; e clar, s-a "pocait"!

Constantinescu spunea...

Presedintele a castigat detasat intalnirea. Antonescu a fost destul de violent verbal, intrerupand intr-una, iar Geoana a fost cel mai demagog.

Anonim spunea...

Cu scuzele de rigoare, credf ca in articol nu trebuia mentionat PF-ul. Nu zideste si nici nu ajuta la nimic!
In toate discutiile pe care le-am avut cu prietenii si cunoscutii mei am dedus ca roamanii nostri nu pricep nici in ruptul capetelor ca fiecare efect are o cauza. In cate biserici sau manastiri s-au facut saptamanile acestea rugaciuni concrete ptr viitorul acestei tari, unde s-a explicat crestinilor ca avem conducatorii pe care-i meritam. Polemizam, criticam, luptam, ne invartosam si osandim fara a privi cu discernamant si realism ceea ce se petrece in jurul nostru.
http://cristianstavriu.wordpress.com/2009/11/21/alegedumnezeu-pe-listele-electorale/

Doamne miluieste-ma!

CristianStavriu

Unknown spunea...

@ Cristian Stavriu:

Eu am subliniat doar ipocrizia lui Geoana in legatura cu modelul pe care chipurile il are, fara sa comentez altceva (de pilda, cit de bun e acest model).

@ Anonim de la 11.36:

N-ai inteles nimic si ca toti cei care nu se pricep si nu inteleg, te crezi grozav.
Frate, stilul impaciuitorist, serios si documentat pe care l-a abordat Basescu ieri ii statea ca o haina prost croita, nu-l prindea. Or cum batalia a fost de imagine, daca imaginea nu i s-a potrivit, e clar de ce a iesit pe locul trei.
Am spus-o si in post, nu a contat substanta, ci doar luciul in batalia de ieri seara.
Vorbim dupa alegeri :)

Iulian Capsali spunea...

Dupa cumparaturile de seara din piata Obor si o intrebare pusa tigancilor care vand ghebe (vi le recomand, exceptionale), vanzatorilor de mere din Dambovita si de muraturi din Bucovina, votantilor lui Basescu le dau o veste proasta: nici un vot de la oamenii intrebati. Cei mai multi Antonescu, Geoana si...Vadim (un vot din N tarii), plus o abtinere de la vot. Taximetristii intrebati (3) voteaza Antonescu, unul doar tactic, ca sa nu intre Geoana in turul 2, dupa care se mai gandeste. Se preconizeaza o lupta interesanta pentru turul 2. Sunt sigur ca Basescu o sa-si revina si o sa fie mai combativ. Oricum, candidatul care o sa-i convina este Geoana. Cu Antonescu nu o sa-i fie prea simplu.

catalin spunea...

Tot felul de vorbe, din care vad ca Basescu a fost cel mai pregatit, si nu doar cu o tema facuta peste noapte ca cele ale lor Geoana si Antonescu. Basescu este in primul rand un om si noi avem nevoie de oameni care stiu sa repare o greseala si sa previna o alta, nu vrem visatori cu promisiuni care nici ei nu stiu daca pot sa le tina.

Emy spunea...

Prefer Basescu, in fata demagogilor alora 2. Eu Votez Basescu!