vineri, 12 noiembrie 2010

A venit timpul naţionalismului verde

de Lee John Barnes

Vă prezentăm un articol de pe site-ul Partidului Britanic al Libertăţii (The British Freedom Party). Autorul scrie despre naşterea unui nou gen de naţionalism. Un răspuns de dreapta la ameninţările grave care planează asupra zonelor rurale britanice.

[…] Guvernul de coaliţie dintre conservatori şi liberal-democraţi a declarat război regiunilor rurale din Marea Britanie.
Prin anunţul că guvernul va vinde pădurile Marii Britanii pentru a-şi plăti datoria publică, care a fost făcută de către bancheri, şi prin anunţul primarului Londrei, Boris Johnson că va cere permisiunea să toarne beton peste rezervaţia de păsări Northward Hill din North Kent, în vederea construirii unui nou aeroport, ne dăm seama că zonele rurale ale Marii Britanii sunt ţinta unui atac care le periclitează existenţa.
Partidul Britanic al Libertăţii (the British Freedom Party) este un partid dedicat protejării zonelor rurale britanice.

Noi credem că zonele rurale reprezintă însăşi baza identităţii britanice, nicidecum nişte active pe care economiştii pot să le exploateze şi distruge, aceiaşi economişti care, datorită idioţeniei lor, au produs criza datoriei publice.
Prin poezia, arta, cărţile şi picturile care înfăţişează zonele rurale britanice ne definim ca popor, ele definesc cultura britanică.
Când zonele rurale sunt distruse pentru profituri imediate de care beneficiază o minoritate bogată, întregul nostru popor şi generaţiile viitoare sunt sărăcite.
Naţionaliştii sunt singurii verzi adevăraţi.

Partidul Verzilor doar se preface că apără mediul natural al Marii Britanii, în realitate ei sunt globalişti care văd în zonele noastre rurale o alta „faţetă“ în contextul sistemului globalist. De fapt, ei sunt pepeni, roşii pe dinăuntru şi verzi pe dinafară.
Iată de ce sunt obsedaţi de înşelătoria încălzirii globale, a schimbării climatice şi de alte invenţii globaliste menite să formeze ţesătura „noii ordini mondiale“; ei caută să transforme Marea Britanie într-o parte a sistemului globalist guvernat prin intermediul instituţiilor supranaţionale care vor eviscera democraţia naţiunii noastre.
Verzii nu rezolvă problema crizei mediului înconjurător din Marea Britanie, ei sunt partea cea mai mare a problemei.

Capitalişti globali, miliardari precum George Soros, subvenţionează grupurile „verzilor“ pentru a promova înşelătoria globalistă a „schimbării climatice“, aceasta este un mijloc de a se îmbogăţi şi a infiltra naţiunile în curs de dezvoltare cu scopul de a le exploata financiar şi a le spolia resursele naturale.
Verzii sunt idioţii folositori ai capitaliştilor globali care vor să forţeze deschiderea lumii în curs de dezvoltare, cu vastele ei resurse, pentru a o exploata din punct de vedere financiar.

Ajutorul de dezvoltare acordat lumii a treia este doar un mijloc de infiltrare, de către afacerişti, în economiile acestor tari şi de exploatare a resurselor lor naturale; de aici decizia guvernului de coaliţie de a creşte bugetul destinat ajutorului pentru străinătate. Ajutorul nu este ajutor, nu-i altceva decât colonizare economică promovată prin globalizarea sistematică a lumii în curs de dezvoltare, a economiilor şi resurselor ei naturale.

Iată de ce noi, ca naţionalişti britanici trebuie să formăm o noua Mişcare Naţionalistă Verde pentru a înlocui periculosul, coruptul, neadevăratul Partid al Verzilor (Green Party) şi ideologia sa globalistă.
Mişcarea Naţionalistă Verde trebuie să devină centrul unei noi mişcări de protest naţionaliste.
Trebuie să formăm celule autonome alcătuite din activişti naţionalişti verzi care să poată fi mobilizaţi la nivel naţional pentru a proteja zonele rurale în faţa dezvoltării abuzive şi a exploatării nechibzuite.

Trebuie să creăm o nouă mişcare pentru protecţia mediului înconjurător care să-i aducă pe tineri în mişcarea naţionalistă şi să-i implice în activităţile derulate în aer liber, cum ar fi drumeţia şi proiecte de conservare a naturii.
În acelaşi timp trebuie să formăm o Aripă Verde radicală a noii mişcări verzi naţionaliste, care să includă activişti dedicaţi acţiunii directe. Aceştia se vor organiza în scopul de a apăra spaţiile verzi ameninţate şi vor împiedica în mod fizic distrugerea zonelor rurale britanice ori de câte ori globaliştii trimit buldozerele să le sfârtece şi să le distrugă.
Trebuie să devenim motorul unei mişcări de rezistenţă naţională pentru protejarea mediului înconjurător.

Pentru naţionalismul politic, s-a terminat epoca marşurilor şi a acţiunilor de stradă.
Acele partide care mărşăluiesc pe stradă fluturând steagul naţional sunt contraproductive pentru cauza noastră politică întrucât permit duşmanilor naţionalismului să folosească aceste marşuri drept pretext pentru a organiza protestele lor. În acelaşi timp, mediile de informare corupte, care funcţionează pe post de „peste“, făcând legătura dintre partidele din mainstream, care se prostituează, şi masele populare – mediile de informare debitează numai minciuni atunci când se ridică problema responsabilităţii pentru frecventele violenţe din timpul acestor marşuri.

Mass media sunt deţinute de aceeaşi clasa globalistă de miliardari care finanţează partidele de stânga şi care au câştigat de partea lor clasa politică; iată de ce mass media nu spun adevărul, difuzează doar propagandă în folosul proprietarilor lor.

Drept urmare, este imperios necesar să ia naştere o noua mişcare naţionalistă, dar nu pe străzile oraşelor noastre ci în zonele rurale britanice.
Naţionaliştii verzi vor deveni avangarda unei noi mişcări de rezistenţă naţională care nu se va concentra asupra zonelor urbane, ci asupra zonelor rurale ameninţate. Ei vor conlucra cu localnicii pentru a proteja mediul înconjurător local împotriva abuzurilor şi distrugerii.

Aceste grupuri naţionaliste verzi ne vor permite să intrăm în contact cu oamenii de rând şi să creăm noi suporteri şi reţele naţionaliste printre ei. Apoi vom fi capabili să formăm reţele de comunităţi naţionaliste în întreaga ţară care vor putea conlucra pentru apărarea mediului natural britanic în fata practicilor de jefuire ale guvernului şi corporaţiilor aflate în mâna elitei globaliste care finanţează partidele politice aflate la putere.

În acelaşi timp, aceste grupuri vor acţiona pentru a-i atrage în sfera naţionalistă pe acei tineri care nu mai vor să participe la viaţa politică, sătui fiind de actualul sistem politic corupt şi de farsa jucată de către partidele politice. Tinerii vor fi încurajaţi să se implice în politică prin activităţi „la firul ierbii“.

Ziua în care, în întreaga ţară, vom avea grupuri naţionaliste verzi care să organizeze propriile lor mişcări de rezistenţă locala, conlucrând unele cu altele pentru apărarea mediului înconjurător naţional, va fi ziua în care naţionalismul britanic se va fi transformat dintr-un set de teorii intelectuale şi academice într-o mişcare vie, activă şi entuziastă, răspândită în întreaga ţară.
Avem multe de făcut şi puţin timp la dispoziţie.

Ameninţarea la adresa mediului natural al naţiunii creste pe zi ce trece, căci acest guvern de coaliţie corupt se prosternează în faţa stăpânilor globalişti ai capitalului, împlinind cerinţele lor.
Drept consecinţă, trebuie să începem chiar acum procesul de organizare a Mişcării Naţionaliste Verzi.

Traducere din limba engleză de Ovidiu Hurduzeu

Preluat de aici. Sublinierile imi apartin.

9 Comentários:

Anonim spunea...

Eu as intra intr-un astfel de partid.
Dumneavoastra ?
G'Cousin

Anonim spunea...

Cat de naiv poti sa fii incat chiar sa crezi in asa ceva. Dar dupa cum in Marea Britanie se vor gasi vreo 400 de zapaciti, banuiesc ca se afla si in Romania vreo 5.

Unknown spunea...

@ G'Cousin:

Eu nu cred ca vreun partid, oricum s-ar numi, orice idealuri si-ar declara si orice oameni ar scoate in fata ar mai convinge in Romania. Actuala clasa politica de la noi a compromis in asa hal ideea de politica, incit nimeni nu mai crede intr-o solutie politica. Prin urmare, ne stapineste lehamitea - tradusa in alegeri prin absenteism.

Totusi, o societate se poate guverna numai prin actiuni politice. Nimeni nu spune insa ca actiunea politica este numai in puterea politicienilor. Orice demers care vizeaza binele comun este in ultima instanta politic.

Cred ca mai degraba o societate civila puternica ar putea forta politicienii sa adopte legi bune si autoritatile statului sa le aplice. Din pacate, nu avem nici o societate civila puternica. Din mai multe motive, dintre care cel mai insemnat mi se pare a fi incapacitatea de a jertfi. Foarte putini mai dau din timpul, banii, experienta si stiinta lor pentru binele celorlalti.

@ Anonim:

Am postat acest articol nu pentru ca eu as crede ca el va avea un efect revolutionar, ci numai pentru ca mi se pare o directie foarte buna de actiune.

Anonim spunea...

Vrabia Mihai Viteazu'.

Anonim spunea...

Daca administratorul acestui blog lasa o adresa de mail ii pot trimite lunar o sumedenie de proiecte politice, asociatii civice etc, toate cu ,,o directie foarte buna de actiune,, care apar lunar in Franta ori in Marea Britanie. Aceasta postare e clar neserioasa dupa limbajul folosit de initiatori. Nu pot sa-mi ascund dezamagirea ca inca mai e bagat in seama Unabomberul de serviciu, zis de dreapta dar care ni-l recomanda pe Guy Debord, ultrastangist, drept un individ numai bun de luat in seama de cei de dreapta.

Alexandru D.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Era clar ca nationalismul nu moare si nu se preda. Era de mirare sa nu apara asa ceva in Marea Britanie, care e un poligon de incercare pentru Noua Ordine Mondiala, incepand cu supravegherea Big Brother si terminand cu multiculturalismul si aplicarea stricta a "corectitudinii" politice. Foarte bine ca se intampla asa ceva. Si in Romania va renaste miscarea nationalista cand poporul se va satura sa fie batjocorit de politicienii vanduti, de corporatii. Deocamdata suntem in adormire..

Mihail preotul spunea...

@Anonimului
Tipic pentru un roman. Lipsit de credinta si responsabil, adica definit de pseudonim... anonim.

Unknown spunea...

@ Alexandru D.:

Lasati-mi privilegiul de a aprecia singur care actiuni, fie ele din Romania sau din strainatate, sint bune si care nu, ca si pe acela de a le recomanda.

Cit despre dl Hurduzeu, la care va referiti nu numai ireverentios, dar si nedrept, dupa opinia mea, cred ca ar trebui sa-l criticati mai intii, daca aveti de ce, pentru ceea ce scrie si spune - daca vi se pare ca nu e de dreapta, iar dvs sinteti pe pozitii de dreapta, asa cum lasati sa se inteleaga.

Anonim spunea...

E bine totusi ca d-nul Hurduzeu e cinstit si nu-si ascunde simpatiile fata de persoanele si curentele stangiste.