Evenimente culturale semnificative (5)
Bucureşti. Compania de teatru Passe-Partout “Dan Puric” ne invită la premiera spectacolului: România. Închis pentru inventar, mîine, 28 nov., ora 19.30, la Sala Rapsodia (str. Lipscani nr. 53). “O poveste dulce amară despre o lume dispărută sau nu în ’89. O călătorie în timp, o rememorare a trecutului acestui popor. Un spectacol vintage.
Cu sprijinul Institutului Cultural Român, spectacolul a fost prezentat la Bruxelles pentru generaţia ’89. […] Ce am gîndit, ce am visat, cu ce ne hrăneam existenţa, cum era soarele, aerul, apa, dragostea, rîsul, durerea. Erau la fel ca acum sau erau estompate de un sistem închis şi opresiv? Sau poate erau mai colorate, mai pline de substanţă într-o lume în care imaginaţia era un loc de refugiu. Acest spectacol nu este o teză sau o lecţie de istorie. E doar o înşiruire de diapozitive colorate sau alb-negru reprezentînd imagini din viaţa unor oameni din acea lume."
Bucureşti. Librăria Sophia (str. Bibescu Voda, nr.19) vă invită în perioada 29 noiembrie - 6 decembrie 2010 la expoziţia “Sărbătorile creştine oglindite în inimile copiilor”, organizată ca urmare a concursului de pictură pe sticlă Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor. Vor fi acordate şi premii, în ultima zi a expoziţiei, ora 18.00
Iaşi. Societatea Culturală Chornos va invită marţi, 30 noiembrie, orele 12.00, la dezbaterea: "Comemorarea Marii Uniri (1918) în România contemporană: educatie istorică, petreceri câmpeneşti sau festivism politicianist?". Dezbaterea va avea loc la Muzeul Unirii, str. Lăpuşneanu. Invitaţi: profesor Gheorghe Buzatu - Academia Română - şi profesor Ion Agrigoroaiei - Universitatea "Al. I. Cuza".
1 Comentário:
Ce astept de la postul acesta? Nimic de la post in sine, ci multe de la mine. Neatinsul e Acelasi, neschimbat, vesnic; imi ofera aceleasi daruri. Totusi, El nu este un lucru gata gasit, ci este vesnica descoperire pe care trebuie sa o urmez, asa cum magii isi urmau steaua lor. Ce astept atunci de la mine? Sa fiu mai deschis razelor iubirii, sa fiu mai opac fata de rautate, sa gandesc mai luminos, sa doresc pacea, sa dezleg lanturile prostiei, sa fie mai intelegator cu celalalt.
Dar in primul rand, sa ma rog mai mult, sa stau mai mult de vorba cu sfintii, sa plang cu ei, sa rad cu ingerii, sa ma las ridicat de bratele Parintelui, sa ma decontectez de la aceasta livada cu mere interzise. Sa am mai multa putere asupra gandurilor mele, sa le scot pe cele rele.
In acest post, astept de la mine sa nu mai barfesc, sa nu mai invidiez, sa reusesc sa inlocuiesc grija facturilor cu rugaciunea inimii. Sa consum salata de legume, fara branza Feurbach. Ca de aia e de legume. Si branza nu e de post. Mai bine Filocalia si Paraclisul, decat Mandruta, Salome sau Giroux.
Sa aleg Jacob (scara cereasca), refuzand Jack & Jackie (bautura si femei). Dar nu voi putea asta singur, egoist, niciodata. De aceea, te rog, Doamne, ai mila de sufletul meu pacatos. Spala-l. Scapa-ma de iadul nemultumirii si daruieste-mi raiul binecuvantarii. Dimineata auzi glasul meu, seara nu-Ti intoarce urechea de la ruga mea.
Sa ma rog pentru cei ce ma enerveaza pana la disperare in fiecare zi, sa nu cad in plasa anturajului amagitor, sa nu ma trufesc cu goliciunea si cenusa. Sa nu ma consider superior celui ce mananca gratare, doar pentru ca eu consum un vas de linte. Vreau in acest post sa reduc timpul pierdut la televizor si sa il convertesc in timp de acatiste si lecturi cu rod.
Ce astept in acest post? Doar Nasterea lui Mesia, nu ornamente si ambalaje. Ajuta-ma, Doamne, sa pot sa ma las gasit de Tine.
Trimiteți un comentariu