luni, 1 noiembrie 2010

Marin Preda n-a murit

Trăieşte în amintirile prietenilor săi.
Astăzi vă îndemn să citiţi o evocare emoţionantă marca Sînziana Pop, provocată de scriitorul şi jurnalistul Sorin Preda.

Sunt bucuroasa ca eu am avut acces la fata "nevazuta" a personajului, extrem de blanda si de afectuoasa. Poate fiindca eram femeie. In orice caz, eu stiu un alt Marin Preda decat il stiu "povestitorii" sai. Cu totul si cu totul altul. Toate amintirile mele despre el sunt de o trandrete indescriptibila. Dincolo de "coaja" lui oficiala, de scriitor mare si important, era un om foarte bland, care se deschidea in fata oricui stia sa se apropie de el si sa-i acorde incredere... Mi-e dor de el, uneori.

Restul, în Formula As.

3 Comentários:

Aimée spunea...

Superb! Acum sa-mi fie rusine, ca nu am mai cumparat de mult Formula AS si eram cititoare fidela candva... Am crescut si am uitat cat de mult ma bucura... Voi reveni la ea, cu siguranta!

Cat despre Sorin Preda, nu pot sa spun decat ca e savuros, una dintre cartile sale, "Tehnici de redactare in presa scrisa", mi-a fost de capatai (alaturi de altele) in facultate.

El si Monica Pillat fac un lucru extraordinar prin faptul ca mentin vie amintirea parintilor si nu numai...

Ion de la Chiuiesti spunea...

Marin Preda traieste mai intai prin opera sa. Apoi prin amintirile (subiective) ale cuiva. Oricum, e bine ca ni se mai aminteste si de om, nu doar de autor.

Unknown spunea...

@ Ion:

V-ati prins la ce m-am referit. Dar abia in a doua parte a frazei :)