joi, 31 ianuarie 2008

Vesti proaste din Justitie

Comisia Europeana critica sistemul de justitie din Romania, care ii face scapati pe politicienii corupti. Pe buna dreptate. Tariceanu raspunde elegant: "hai, sictir!".

Parintele Daniel Corogeanu si maicile de la Tanacu au fost condamnati la un total de 28 de ani de inchisoare pentru moartea Irinei Cornici. Ce conteaza ca n-au nici o vina? De vreme ce maicile si parintele au fost pusi la zidul infamiei mai intii de catre Biserica...

Curtea Constitutionala a descoperit ca, dupa opt ani de functionare, una dintre insitutiile menite sa dea concretete "procesului comunismului", CNSAS, este neconstitutionala. In urma unei plingeri a lui Dan Voiculescu, deconspirat drept colaborator al Securitatii, judecatorii de la Curtea Constitutionala au dictat azi desfiintarea CNSAS.

Dar nu va temeti, se poate si mai rau! Dupa mandatul la Justitie al lui Tudor Chiuariu, credeam ca nu e posibil unul mai dezastruos. Si iata cite se pot petrece in mandatul interimar al lui Teodor Melescanu.

11 Comentários:

Anonim spunea...

Iti dai seama ce pauza o sa ia astia la alegeri, mai precis un ,,hai sictir,,(=,,pauza,, pe turceste).

Paul Slayer Grigoriu spunea...

...nu de Biserica, ci de unii reprezentanti ai ierarhiei.

Unknown spunea...

Ba de Biserica. Pentru ca n-am vazut prea multi ortodocsi care sa-i ia apararea, ci mult mai multi l-au acuzat. Iar ierarhia, in frunte cu fostul patriarh, PF Teoctist, l-a condamnat inaintea justitiei laice. Nici un ierarh nu i-a luat apararea si nici macar n-a facut apel la rabdare si la investigarea minutioasa a faptelor, pentru descoperirea adevarului. PF Teoctist, Dumnezeu sa-l ierte, nu l-a primit in audienta pe parintele Daniel si nici nu a dat vreun raspuns la numeroasele apeluri si scrisori deschise catre Prea Fericirea Sa facute de parintele Daniel. Nu mai vorbesc de episcopul de Husi, care a fost acuzatorul public numarul 1 si de comisia "de cercetare" a cazului, care s-a pronuntat inainte de a cerceta faptele la fata locului. Bietul parinte Daniel n-a avut nici o sansa, a fost sacrificat ca un miel. Asta este crucea marturisirii sale.

Anonim spunea...

Imi pare rau cand generalizati culpa la adresa Bisericii.
Pot sa va spun parerea Inalt Prea Sfintitului Bartolomeu, care recunoaste ca a fost la inceput reactia precipitata a Ierarhiei, ajutata de mass-media, dar pozitia clara fata de parintele Daniel nu a venit pentru ce s-a intamplat la manastire,
ci pentru totala sa neascultare fata de chiriarhul locului si de Sinod, in final chiar de Biserica ,atunci cand i s-a cerut sa nu mai slujeasca si sa nu mai tulbure multimile pana cand procuratura elucida ,,posibila "crima.Parintele n-a facut ASCULTARE, nu a vrut sa dea antimisul episcopului, a inchis usile bisericii ajungandu-se la imbranceala etc., iar dupa interzicerea de a sluji Sf. Liturghie, a doua zi el face o mare slujba.
Pentru ca ati adus aminte de marele nostru Parinte Arsenie Boca merita atentie ,acest amanunt.In timpul unei slujbe la Sf.Manastire Prislop(1959) primeste ordinul din partea Episcopului Aradului de atunci, hotarat sub presiunea securitatii, de interzicere sa mai slujeasca ca preot si duhovnic in orice fel.Parintele, aflat in Sfantul Altar, da jos patrafirul si vine la strana zicand:,,Aici iti este locul Arsenie".Nici o reactie de opunere si indreptatire nu a manifestat.Un miel dus la junghiere.Din acel moment pana la adormirea sa, timp de 30 de ani nu a mai slujit niciodata, nici nu a mai pus patrafirul la gat.Nici macar in ascuns.Cei care l-au cunoscut marturisesc ca in toti acesti ani, nu a vorbit niciodata de rau episcopul si ierarhia, facand o ascultare desavarsita.Iata o ,,maniera" crestina si responsabila .
Ca sa nu mai spun de marii sfinti ai Bisericii,cata prudenta recomanda preotilor care savarsesc exorcisme.Parintele Porfirie spune unui preot tanar:,,o sa-ti vorbesc de niste ,,matematici superioare".Cand preotul face exorcizari, se adreseaza in mod direct diavolului, si cu autoritatea lui preoteasca ii porunceste sa iasa..Daca nu are sensibilitate si nu e priceput poate suferi el insusi pagube.
,,Esti cumva Sfantul Antonie sa poti alunga demonii?
Ei, daca nu esti, atunci de ce tulburi demonii...iar apoi lasi victima pe mainile lor sa o chinuie?Ia asculta parinte ,e mare pacat, e cu totul inacceptabil ce se intampla azi, cum o fac unii pe-a exorcistii in locuri publice, in fata multimilor.Nu stii ca demonii ii chinuie si pe cei sanatosi care asista si ajung sa creada ca si ei sunt demonizati? Ii necajesc inca si pe preoti aruncandu-i in prapastia trufiei."
Cu toata parerea de rau pentru ce i s-a intamplat Parintelui D si maicilor, sa nu ne grabim sa etichetam,nici Biserica, nici preotii,nu suntem noi capabili sa judecam prin ochii lui Dumnezeu.
Totusi un om a murit.
Oare chiar nimeni nu are nici o vina? cat de mica o fi ea?
Corina Negreanu

Anonim spunea...

erata: Ochii Lui Dumnezeu
C.N.

Unknown spunea...

Da, un om a murit. E tragic. Sa raspunda deci vinovatii. Cine? Medicii de pe ambulanta? Medicii din Spitalul Socola? Diavolul insusi? In tot cazul, daca parintele Daniel si obstea de la Tanacu vor fi avut vreo vina, atunci vina lor este cea mai mica. Dar ei au fost gasiti tapi ispasitori.
Ce nu mi-a placut a fost ca ierarhia nu i-a aparat, macar in prima instanta, pina la probarea vinovatiei lor in justitie. Si ca s-a grabit sa-i ia preotia pr. Daniel si sa-l scoata din manastire dimpreuna cu maicile. Ca si Pr. Daniel a gresit, e limpede, cel putin pt mine. Chiar daca va fi avut vreo justificare, trebuia sa faca ascultare (neascultarea s-a intimplat oricum, dupa ce episcopul vicar Corneliu Birladeanu il executase public). Da, era mai bine daca, avind in vedere experienta sa destul de mica si tineretea care nu-i permitea sa se puna cu diavolul, nu se apuca de exorcizari. Dar sa faca inchisoare pentru asta mi se pare prea mult.
Poate ca daca PF Teoctist, ierarhul locului sau mitropolitul Moldovei l-ar fi inconjurat cu dragoste, parintele n-ar fi gresit atit de mult dupa tragedie. Poate ca daca ar fi fost cercetat si ajutat mai dinainte de episcopul locului, pr. Daniel n-ar fi incercat de unul singur s-o exorcizeze pe Irina Cornici. Poate...
In fine, cind spun Biserica, nu vorbesc doar despre ierahie sau despre organizarea administrativa, ci despre toata comunitatea "de iubire", care in cazul asta nu prea a manifestat iubire. Dupa stiinta mea, un singur preot l-a aparat public pe pr. Daniel, regretatul parinte Gheorghe Calciu. Asta e realitatea.
Iar cu sa nu judecam noi, ca nu sintem vrednici, asa o fi, dar sa nu scoatem asta in fata tot timpul ca pe o scuza pentru lipsa de implicare a noastra. Caci si noi sintem in Biserica, sintem madulare vii ale Bisericii si avem responsabilitati in consecinta.

Anonim spunea...

Daca este vorba de sentinta judecatoreasca, judecata putea sa aiba mai multa bunavointa.
Iar noua ca madulare ale Bisericii, cu dreapta socotinta, decat sa ne inflamam, nu ne ramane decat sa-i pomenim cu osardie la Sf.Liturghie, sa le acordam tot suportul nostru concret:sa fie cautati avocati binevoitori, sa li se duca mancare, cele de trebuinta, e.t.c.
De un lucru sunt convinsa,Domnule Claudiu: ca in iconomia mantuirii fiecaruia , in suferinta,,nu se ascunde nici picatura de lacrimi, nici din picatura vreo parte "in fata lui Dumnezeu .Stie Dumnezeu de ce sunt ingaduite rautatile pe care le infruntam, si in final daca credinta este curata, adevarul fi ca lumina ce iese de sub obroc.
C.N.

Anonim spunea...

Adevarul unui lucru se vede din consecintele lui. Prin urmare vreau sa vad si eu care preot va mai face vreo slujba de exorcizare vreunui bolnav psihic? Si cita nevoie au acesti bolnavi de aceste slujbe. Cine ii garanteaza lui ca bietul nebun nu va muri pe loc? Si in consecinta preotul va putea fi condamnat. Pentru ca bietii oameni pot muri in astfel de crize si atunci, cine e de vina? Asa ca, sa nu confundam planurile si sa amestecam ascultarea cu ierarhia si slujba de exorcizare si cu Arsenie Boca.
Sa luam un exemplu concret. La o manastire vine un nebun in criza. Ce faci? Dai fuga la chiriarhul locului sa ii ceri voie sau ii pui patrafirul pe cap si ii citesti dezlegarile?
In cazul de fata problema nu e mintuirea parintelui Daniel ci practiva exorcizarii care va fi interzisa cu timpul daca se mai petrec doua-trei ,,cazuri Tanacu,,.Cum va fi privita exorcizarea de presa si de laici daca vom crede nebunia ca un om a murit din cauza aceasta? Daca Dumnezeu, in fata caruia si perii capului sunt innumarati, a ingaduit moartea Irinei Cornici si mai mult chiar scandalul care a urmat dupa, inseamna ca ne-a pus prin aceasta o intrebare? Ce atitudine luam in fata atacului violent al demonilor asupra semenilor nostri? Pentru ca acest atac poate fi in multiple feluri.Iar felul cum au decurs lucrurile ne arata ca nimeni nu e pregatit pentru raspuns. Pina acum s-au inregistrat un mort si patru detinuti de drept comun si toti din Biserica. Si cred ca intrebarea ramine deschisa. Si vad ca fiecare raspunde cum poate.

Anonim spunea...

imi pare nespus de rau dak se va elimina religia din liceu.....noi la ora de religie vorbim ffff multe lucruri interesante.pt cultura noastra generala....nu e corect....sper sa se mai gandeasca astia....la revedere

Mihaela spunea...

Parintele Corogeanu si maicutele de la Tanacu
SA FIM UNITI SI VOM INVINGE!
Intrebat de o persoana care l-a vizitat in inchisoare, Pr Daniel Corogeanu a spus : "CINE VREA SA VADA CUM ESTE IADUL, SA STEA DOAR O ORA AICI".
Sa nu-i uitam.....
In aceste clipe grele , cand ei au fost abandonati si uitati de mai marii lor, parintele Corogeanu si maicutele de la Tanacu, inchisi pe nedrept , indura zilnic nenumarate umilinte!
Frati crestini!! Sa nu-i uitam ! Semnati petitia on line la adresa:
www.petitieonline.ro/petitie-p56172047.html
si prin semnatura dvs ei se vor afla mai aproape de eliberarea lor!

DACA VOM RAMANE UNITI VOM INVINGE! SE VA FACE DREPTATE! INCERCATI SA TRIMITETI ACEASTA PETITIE LA FRATII, PRIETENII DOMNIILOR VOASTRE, SA LE FACEM CUNOSCUT FAPTUL CA NOI LUPTAM PENTRU ELIBERAREA PARINTELUI COROGEANU SI A MAICUTELOR! DACA AVETI SITE-URI, BLOG-URI PROMOVATI PETITIA!
DUMNEZEU ESTE CU NOI!

Anonim spunea...

Parintele Corogeanu si maicutele de la Tanacu
SA FIM UNITI SI VOM INVINGE!
Intrebat de o persoana care l-a vizitat in inchisoare, Pr Daniel Corogeanu a spus : "CINE VREA SA VADA CUM ESTE IADUL, SA STEA DOAR O ORA AICI".
Sa nu-i uitam.....
In aceste clipe grele , cand ei au fost abandonati si uitati de mai marii lor, parintele Corogeanu si maicutele de la Tanacu, inchisi pe nedrept , indura zilnic nenumarate umilinte!
Frati crestini!! Sa nu-i uitam ! Semnati petitia on line la adresa:
www.petitieonline.ro/petitie-p56172047.html
si prin semnatura dvs ei se vor afla mai aproape de eliberarea lor!

DACA VOM RAMANE UNITI VOM INVINGE! SE VA FACE DREPTATE! INCERCATI SA TRIMITETI ACEASTA PETITIE LA FRATII, PRIETENII DOMNIILOR VOASTRE, SA LE FACEM CUNOSCUT FAPTUL CA NOI LUPTAM PENTRU ELIBERAREA PARINTELUI COROGEANU SI A MAICUTELOR! DACA AVETI SITE-URI, BLOG-URI PROMOVATI PETITIA!
DUMNEZEU ESTE CU NOI!