vineri, 30 octombrie 2009

Contra-referenudumul liberalo-socialist

În buna tradiţie a contramanifestaţiilor pe care le declanşa FSN, cu muncitori de la IMGB şi mineri, împotriva mitingurilor opoziţiei de la începutul anilor 90, PSD a găsit o cale de a replica la referendumul prezidenţial pentru parlamentul unicameral. În mai multe judeţe, consiliile locale au hotărît ca, în turul I şi II al alegerilor prezindenţiale (22 nov. şi 6 dec. a.c.), să organizeze referendum pe tema legalizării prostituţiei şi a drogurilor uşoare sau pe aceea a acordării tichetelor sociale pentru pensionari. Taman în acele judeţe la conducere sînt PSD şi PNL. Manevra este menită a distrage atenţia alegătorului pe de o parte de la referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari şi parlament unicameral, iar pe de alta de la Traian Băsescu, care a transformat acest referendum în principalul cal de bătaie al campaniei sale electorale. Organizatorii referendumurilor pe tema prostituţiei şi a drogurilor uşoare nu spun că rezultatele acestora nu contează, ele neputînd fi aplicate la nivelul ţării. Şi cu prilejul micului lor joc electoral compromit o temă foarte importantă. Dacă îi durea într-adevăr subiectul ăsta, alte erau căile de a-l supune dezbaterii publice.
Vedeţi amănunte în România liberă.

5 Comentários:

Donkeypapuas spunea...

Pentru corectitudine: întrebarea în acele referendumuri locale va suna "Sunteţi de acord cu propunerea preşedintelui Băsescu de a se legaliza prostituţia şi consumul de droguri?"
În ceea ce priveşte referendumul lui Trăienel cel deştept şi a toate-cunoscător eu voi vota NU!
Dar dacă domnia vostră doreşte revenirea la forma "Marea Adunare Naţională" (ştiţi care, instituţia a cărei existenţă s-a derulat pe vremea în care mii de mucenici mureau în puşcării - că tot vă lăudaţi DUMNEAVOSTRĂ cu ei)...

Claudiu Târziu spunea...

@... papuas:

Iertati-ma, dar asta cu Marea Adunare Nationala, pe care am auzit-o si la bietul Crin, e o prostie. 12 state din UE au parlament unicameral si nu functioneaza mai prost decit noi, dimpotriva, nici nu sint dictatoriale. Poti sa fii abuziv si ilegitim si cu doua camere. Iacata la noi, vi se pare ca un parlament care a suspendat un presedinte - asa cum e, cu toate lipsurile lui - fara motiv e legitim si democratic? Un parlament care a luat locul justitie si ii apara de cercetare si judecata pe alde Nastase & Co, e legitim si democratic? Haida-de!
Drept e, ca nu ma astept sa fie mult mai bine cu unicameral si numar redus de parlamentari. Nu se poate sa fie mai bine pina nu se schimba clasa politica in bine. Si asta nu stiu daca apucam noi. Dar macar vor fi mai putini la cascaval.
Cit despre mine, inca sad si cuget daca sa merg la vot.

Vania spunea...

Cum derbedeul a început, răspunsul trebuie să-l primească însutit.

Paul Slayer Grigoriu spunea...

Mi se pare o diversiune a lui Basescu, o miscare cu vadit caracter populist. Altfel insa, e clar ca un parlament unicameral nu e dictatura, la fel cum nu e nici garant pentru democratie. Basescu e de nevotat, dupa parerea mea, dar Crin Antonescu e cu adevarat catastrofal. Pai daca el transforma opozitia fata de psd intr-un moft, pe Iliescu il lauda fiindca n-a impuscat demonstrantii din Piata Universitatii si propune desfiintarea Ministerului Tineretului si Sportului, el fiind in trecut chiar ministru aici (drept e ca n-a facut nimic), ce dovezi ne mai trebuie pentru incompetenta si inconsecventa lui. In ceea ce ma priveste, la cum stau lucrurile, in mod clar nu ma duc la vot.

Claudiu Târziu spunea...

@ Paul Slayer Grigoriu:

Frate Paul, sintem pe aceeasi lungime de unda. Basescu are prea multe bube in cap. Discutia era doar pt cei care vor totusi dsa voteze si care incearca sa aleaga raul cel mai mic.
La aberatiile lui Antonescu, o precizare: din ordinul lui Iliescu au fost impuscati oameni in Piata Universitatii, cum au fost si in revolutie.