marți, 27 octombrie 2009

Vechi urme româneşti în Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina

V-am promis că vă ţin la curent cu ce va apărea în Formula As din călătoria de documentare pe care am făcut-o alături de cîţiva colegi, în această toamnă, în spaţiul fost iugoslav.
Acum sînt în varianta online a revistei primele două articole despre vechi urme româneşti în Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina: Dr. Duro Batricevici - "Mostenirea romano-vlaha este, pentru noi, o bogatie culturala cu care ne mandrim ", de Ion Longin Popescu şi Urme romanesti in Bosnia, de Bogdan Lupescu. Mai urmează, dar voi posta link-uri pe măsură ce articolele apar pe internet.
Pentru cei care aveţi încă melancolii de toamnă, în plin război politic şi deplină criză economică, vă invit să citiţi "Formula AS", la intalnire cu toamna. Dar mai sînt şi altele de văzut, aşa că intraţi pe Formula As!
UPDATE (29 oct. 2009)
Au fost puse online şi articolele Vlahii din varful muntilor, de Cătălin Manole, şi unul care nu are legătură cu neamul nostru, dar are cu credinţa noastră OSTROG - manastirea dintre nori, de Otilia Ţeposu.

1 Comentário:

Anonim spunea...

Multumesc! Sunt emotionante aceste marturii, citind articolele am realizat in ce ignoranta traim si doare...
Slava Domnului ca mai sunt oameni care isi dedica timpul pentru a scoate la lumina adevaratele radacini ale acestui neam!

A.