joi, 22 octombrie 2009

Părintele Iustin Pârvu: "Revista ROST va rămîne fără egal"

Părintele Iustin Pârvu, marele duhovnic al românilor şi stareţul Sfintei Mănăstiri Petru Vodă din munţii Neamţului, a acordat revistei ROST un interviu despre rolul presei în societatea noastră de azi. Părintele Iustin se opreşte mai ales asupra responsabilităţii pe care o au publicaţiile fundamental creştine, indiferent că acestea sînt culturale, politice sau strict religioase.
Interviul va apărea în numărul dublu al revistei ROST pe octombrie şi noiembrie (de găsit pe piaţă la începutul lunii următoare).

În avanpremieră, vă ofer un fragment în care părintele Iustin vorbeşte despre revista ROST, care a crescut sub ochii sfinţiei sale şi pe care a girat-o, mărinimos şi înţelegător, de la primul număr.

Părintele Iustin: "Revista ROST prezintă, destul de frumos şi cu oarecare autoritate şi prestigiu în lumea noastră ortodoxă, temele din toate numerele. De aceea este şi căutată. Şi de-abia acum se face cunoscută cu adevărat tineretului nostru românesc. Revista aceasta va rămâne fără egal. Pentru că temele pe care le propune şi articolele pe care le publică au un succes deosebit. Se vede asta şi din discuţiile pe care le-am auzit între credincioşi. Şi de aceea se cere multă atenţie şi o tot mai mare apropiere între oamenii de talent şi de frumuseţe creştin-ortodoxă, să se grupeze aici şi să dea o nuanţă de succes şi de regenerare a ortodoxiei noastre. Aici se poate verifica şi tineretul care contribuie la revistă, se poate face şi un cerc de rugăciune, un cerc duhovnicesc de atenţie şi de încordare în viaţa spirituală."

UPDATE

Prin strădania unui prieten, căruia îi mulţumesc foarte mult, vă pot da şi varianta audio a acestui fragment de interviu.

6 Comentários:

Alexandru spunea...

E clar ca la Petru Voda unii castiga teren, iar altii il pierd...

nicolae spunea...

Lauda-ma gura...
cu drag va tachinez, sper sa ma percepeti ca atare...
n.

Unknown spunea...

@ Nicolae:

Am inteles :) Dar era valabil daca ne laudam singuri.

Anonim spunea...

era cazul ca multi sa se fi sesizat mai dinainte, era bine ca multi sa isi fi schimbat mentalitatea.

acum nu mai au ce zice. acest interviu e strictul necesar ca apele sa se limpezeasca...

nu e ideea de justificare aici, consider... dar nici nu era cazul, pentru cei multi, mai deunazi, sa speculeze idioteste la nesfarsit...

ma bucur ca nu m-am inselat...

Anonim spunea...

iar asta e mai mult decat geniala...

"...se poate face şi un cerc de rugăciune, un cerc duhovnicesc de atenţie şi de încordare în viaţa spirituală"

Anonim spunea...

ce repede v-a atacat si desfiintat roncea, dupa interviul pe care l-ati publicat despre cipuri. vezi ce usor se cade in paranoia. cu aceeasi usurinta cu care continuam sa dormim.