sâmbătă, 3 octombrie 2009

Gripa porcină se ia şi prin sfânta împărtăşanie?

In conditiile psihozei create de virusul H1N1, diverse autoritati politice nationale si transationale, printre care se pare ca si Organizatia Mondiala a Sanatatii, recomanda diverselor religii sa se abtina de la practicile religioase care ar putea contribui la transmiterea virusului in cauza. Printre altele, li se recomanda musulmanilor sa renunte anul acesta la pelerinajul de la Mecca, iar diversi episcopi catolici au recomandat credinciosilor sa-si ofere reciproc salutul pacii nu printr-o strangere de mana ci printr-o simpla plecare a capului. Ai nostri nu puteau sa se lase mai prejos si bineinteles, capul rautatilor trebuia sa fie tot un roman. Un oarecare protopop roman din Franta (al carui nume ramane necunoscut), le-a recomandat fratilor lui intru slujire ca, date fiind conditiile actuale, sa-i impartaseasca pe credinciosi de asemenea maniera incat lingurita sa nu le atinga buzele (sa-si dea capul pe spate iar preotul sa dea drumul particelei din cele sfinte de la o oarecare distanta sigura), pentru ca nu cumva sa ia gripa porcina. Faptul a determinat o reactie prompta a binecunoscutului teolog si bioetician Jean Claude Larchet, care i-a inaintat o scrisoare (publica) de protest IPS Iosif, Mitropolitul Roman al Europei Occidentale. Textul scrisorii poate fi citit aici.

Sa ne lumineze Dumnezeu pe toti,
Alexandru Racu
UPDATE
Prin grija fratilor de la Razboi intru Cuvant, aveti si traducerea scrisorii.

1 Comentário:

pr suciu spunea...

Sincer, ma asteptam la aceasta! Sigur, doar gandul ca Sfanta Impartasanie devine motorul bolii si al mortii frizeaza blasfemia! Pe de alta parte, in conditiile psihozei actuale si a dictaturii impuse de OMS si alte organizatii, urmand indemnul scripturistic de a nu sta pe fata impotriva raului,(vreau sa fiu bine inteles), ce spune protopopul acela poate fi un mod de abordare a raspunsului cererii cu totul halucinanta a OMS. Nu spun ca trebuie transpusa in practica, ci doar ca poate fi un posibil raspuns dat celor ce nu au credinta sa inteleaga si de a mai castiga un timp. Inainte de a judeca, sa intelegem ca fratii din Franta atee sunt cumva in avantgarda luptei cu duhul secular. Cu ce se lovesc ei acum, ne vom lovi si noi in curand. Sa luam ce spunea protopopul acela in sensul asta...
Oricum lumea e susul in jos, si raul abia incepe!
Apropos, poate daca afla ca noi preotii potrivim potirul la sfarsitul liturghiei, sa o lase mai moale cu astfel de recomandari din ratiunea ca, poate, o sa dam toti preotii ortul in chinurile gripei porcine si astfel pun capat Bisercii lui Hristos! Poate daca nu stiu, ar trebui sa le comunice cineva :). Si o sa avem iar pace, pentru un timp.