marți, 18 mai 2010

Veşti şi poveşti (2)

- DEMNITARI CÎT PENTRU CHINA. Traian Băsescu ne cere solidaritate cu guvernul, pentru depăşirea crizei. Însă guvernanţii nu prea sînt solidari cu noi. În vreme ce se pregăteşte să taie pensiile, salariile bugetarilor şi indemnizaţiile pentru creşterea copiilor, puterea rămîne cu aceeaşi structură stufoasă, din care fac parte 300 de secretari de stat! Fiecare secretar de stat este plătit cu peste 1000 de euro plus sporuri. “Doar pentru salariile secretarilor de stat, statul plăteste anual trei milioane de euro, în conditiile în care numărul acestora, dar şi al angajaţilor din subordinea lor, ar fi trebuit înjumătăţit de la începutul anului, după cum s-a angajat şeful Guvernului, Emil Boc” – scrie Ziarul Financiar.

- STAT POLIŢIENESC. Dacă mai aveam nevoie de o dovadă că sîntem pe cale de a deveni un strat poliţienesc, ne-o oferă tot Ziarul Financiar: unul din cinci bugetari lucrează la Interne, în serviciile secrete sau în Apărare. Cei 260.000 de bugetari "speciali" consumă patru miliarde de euro anual, adică 40% din tot ce se cheltuie cu salariile în sistemul public.

- PROTESTUL BEBELUŞILOR. Peste o sută de persoane, mămici cu copii, tătici şi chiar bunici au pichetat ieri sediul Ministerului Muncii, în semn de protest faţă de decizia privind reducerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Vedeţi text şi video aici.

- MITING GIGANT. Marile centrale sindicale au anunţat pentru mîine, între orele 11.00 şi 13.00, un miting de protest în Piaţa Victoriei, la care vor participa 60.000 de persoane.

- PENIBILI ÎN TRANZIŢIE. Homosexualii din Bucureşti nu se dezmint şi organizează şi anul acesta o paradă a neruşinării, chiar înainte de sărbătoarea creştină a Pogorîrii Sfîntului Duh. Ţara arde şi lor le arde de... exhibiţii. Poate se vor întîlni pe drum cu niscaiva bugetari supăraţi...
Penibila manifestare este posibilă cu încuviinţarea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, care a autorizat-o şi cu sprijinul pervers al ambasadorilor Marii Britanii şi Franţei.

- DEMISIA LUI BOC. Şi o veste care poate fi doar o poveste, dar care s-ar cădea să fie adevărată. Ion Cristoiu susţine că Emil Boc a demisionat deja din fruntea guvernului de vreo două săptămîni. Rămîne un mister de ce nu şi-a făcut publică demisia. Mă rog, mister e un fel de-a spune, căci e limpede: o va anunţa după ce deja va fi luat măsurile nepopulare primite în plic de la Cotroceni.


Seja o primeiro a comentar