luni, 31 mai 2010

Rock pentru viaţă!

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, în Piaţa Constituţiei, incepand cu orele 17, Fundaţia “Salvaţi-vă Îngerii” va organiza un concert caritabil în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România.

Mihai Mărgineanu, Les Elephants Bizarres, Vunk, Sarmalele Reci, Taxi, Viţa-de-Vie, VH2, Compact, Proconsul, Bere Gratis, Voltaj, Ştefan Bănică Jr., Iris, Dida Drăgan şi Corul Allegretto se vor reuni într-un concert special, intitulat „Rock pentru Viaţă”, pentru a sprijini iniţiativa Fundaţiei „Salvaţi-vă Îngerii” de strângere de fonduri destinată construirii noului spital de pediatrie Marie Curie.
“Rock pentru Viaţă” este primul eveniment dintr-o amplă campanie de comunicare derulată de McCann World Group.
“De ziua lor, dorim să oferim un cadou minunat copiilor, un nou spital care să poată asigura tratamentele pediatrice necesare, la cel mai înalt nivel de competenţă şi condiţii medicale”, declară Liana Stanciu unul dintre cei mai activi susţinători ai acestui proiect.
Noul spital va fi amplasat pe un teren aflat în proprietatea Primăriei Sector 4, Bucureşti şi dat în folosinţa Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”. Este vorba de construcţia unui ansamblu spitalicesc format dintr-un corp de spital în conexiune cu spitalul actual, cu 274 de paturi spitalizare continuă, un centru de cercetări medicale şi un centru de conferinţe, un hotel pentru parinţi şi un restaurant dedicat părinţilor, corpului medical.
Corpul de spital va avea avea următoarele secţii de spitalizare: bloc operator ortopedie, chirurgie toracică şi oncologică, chirurgie neonatală, neurochirurgie, cardiochirurgie, secţie de ATI – compartiment trezire, secţie de Terapie Intensivă Neurochirurgicală şi Cardiacă, laborator cateterism cardiac, secţie de hematologie, oncologie şi transplant medular, radioterapie, secţie imagistică şi radiologie, secţie laborator clinic şi farmacie clinică.
Noua aripă, împreună cu spitalul actual, vor asigura tratamente complexe acoperind toată gama de afecţiuni care în prezent necesită tratamente în afara ţării, de aceea construirea acestui spital reprezintă o necesitate pentru România.
Deşi se fac încercări de a reduce mortalitatea neonatală şi pediatrică, România este din păcate în fruntea oricăror statistici privind mortalitatea neonatală şi pediatrică în Comunitatea Europeană. “Dorim să oferim condiţii de lucru deosebite medicilor cu adevărat pregătiţi să practice cea mai frumoasă meserie, într-un respect faţă de actul medical şi faţă de pacienţii noştrii”, a afirmat Dr. Cătălin Cîrstoveanu, coordonator proiect.
Copiii au nevoie de bani pentru un nou spital, ajută-i să-i strângă! Depinde de noi toţi să facem acest lucru să se întâmple. Primul pas al acestei campanii: concertul “Rock pentru Viaţă”.
Viitorul este al lor, dar stă în mâinile noastre!

1 Comentário:

Corina Negreanu spunea...

Zilele trecute i-am vazut la un post de televiziune pe Liana Stanciu impreuna cu sotul ei vorbind despre scopul acestui concert si despre experienta lor in spitalul oncologic. M-au impresionat. Am vazut doi oameni frumosi, de un firesc cum rar mai intalnesti.Doi oameni ce se resimteau responsabili pentru viata altora.De douazeci de ani vad sau citesc, aud vorbele unor oameni care nu fac altceva decat sa-si ascuta spiritul critic, sa se lamenteze ca nu sunt scoli crestine,spitale etc... ca statul nu ajuta, ca Patriarhia sau Biserica nu face si nu drege. Iar atunci cand cineva initiaza sau incearca sa duca la sfarsit un proiect, o biserica, o asociatie, sau orice altceva, cei care pana atunci au stat cu mainile in san din diverse motive, sau au fost neputinciosi, sceptici ori chiar din rea vointa, fac, constient sau inconstient, tot posibilul ca sa anuleze, sa minimalizeze efortul semenului si sa-l discrediteze.Sa-l ,,vindece” de entuziasm sau sa-i gaseasca hibele.. Iată ca acesti oameni au inteles ca nu mai e de asteptat, ca nu mai e timp nici de analiza critica nici de resemnare, nici de filosofia halului in care a ajuns tara, ca lumea incepe chiar din pragul usii lor si ca trebuie sa faca ceva dupa puterile lor, cu atat mai mult cu cat e vorba de copii.Cinste lor si har peste har, caci acolo unde e vointa si buna credinta Dumnezeu se revarsa. Doamne ajuta!