miercuri, 19 mai 2010

Criza economică este precedată de criza morală şi poate duce la disoluţia societăţii

În conferinţa de presă organizată astăzi de Forul Ortodox Român şi Alianţa Familiilor din România a fost criticată sever clasa politică românească pentru lipsa ei de preocupare pentru viitorul românilor. Viitorul o reprezintă familia cu copii, or la noi familia este agresată din toate părţile. Clasa politică poartă principala responsabilitate, pentru că nu asigură un cadru legislativ potrivit şi pentru că dirijează fondurile greşit.

Prof. univ. dr. Pavel Chirilă a sintetizat excelent situaţia în care ne aflăm. “În istoriei, crizele economice au fost precedate de crize morale şi urmate, uneori, de disoluţii ale societăţilor respective. Pînă să trăim criza economică, la noi s-a instalat o gravă criză morală, ignorată, din păcate de politicieni şi nu numai.

Puterea politică, oricare a fost ea, a avut un aport substanţial la adîncirea crizei morale. De pildă, la începutul anilor 90, printre primele hotărîri ale guvernului a fost cea privind liberalizarea avoturilor. De atunci, în România se înregistrează, ca nicăieri în Europa, un raport de un avort la un nou-născut, iar în anumiţi ani un raport de 1,6 la 1.

Potrivit unui studiu făcut în clinicile de stat, preţul unui avort este mai mic decît cel real, deci preţul avortului este subvenţionat de la buget.
România este ţara cu cea mai mică rată medie de viaţă din Europa. Iar rata mortalităţii infantile este cea mai mare.

Categoria persoanelor de la 0 la 14 ani este foarte redusă, din acest punct de vedere plasîndu-ne pe penultimul loc din Europa, înaintea Sloveniei. Asta ne arată că rata de îmbătrînire este foarte mare şi că în curînd nu va mai avea cine să plătească pensiile, dacă vor fi suficienţi români care să ajungă la vârsta de pensionare.

Nu în cele din urmă, guvernul a avut mai multe tentative de a legaliza prostituţia şi concubinajul.”

Bogdan Mateciuc, reprezentantul Alianţei Familiilor din România, şi Iulian Capsali, purtătorul de cuvînt al Forului Ortodox Român şi tatăl a şapte copii, au arătat că motivele de mai sus şi încă multe altele – cum sînt pornografia sau sexualitatea explicită răspîndite în publicaţii de mare tiraj şi emisiuni de televiziune, precum şi o propagandă asiduă pentru manifestările anti-familie – determină cele două organizaţii să facă un marş de protest vineri, 21 mai, începînd cu ora 17.30, pe traseul Biserica Kretzulescu – Calea Victoriei – Spaliul Dîmboviţei - Piaţa Unirii.

Partea optimistă a conferinţei a aparţinut Lianei Stanciu, mamă creştină şi om de presă, care a declarat că, în ciuda tuturor agresiunilor contra familiei, putem izbîndi cu puterea pe care ne-a sădit-o Dumnezeu în fiecare din noi. Ea a fost susţinută de soţul său, Mihai Georgescu, solistul trupei “Bere Gratis”, care a spus că fiecare om care crede în Dumnezeu are familie. Deci, credinţa va duce familia mai departe.

3 Comentários:

Ionel Mesaroş spunea...

In apararea Statului de drept

Intr-o situatie exceptionala ,trebuie sa luam masuri exceptionale:

1)Sindicatele si Patronatele sa propuna Guvernului masurile legale de austeritate care se impun;
2)Partidele din Opozitie sa fie prezente vii ,daca se declanseaza greva generala.Impreuna cu liderii sindicali ,sa organizeze masele de protestatari.
3)In saptamana aceasta,sa pichetam Prefecturile Puterii,Consiliile Judetene si Primariile ale PDL si UDMR,dar mai ales birourile parlamentarilor Puterii;
4)In ziua asumarii raspunderii ,sa punem presiune pe Palatul Parlamentului,amintindu-le oamenilor ca in momentele cruciale ale istoriei patriei ,prin aceasta strategie ,s-a ajuns la triumf;
5)Greva generala din 31 mai trebuie sa se manifeste pe intreg teritoriul national,in toate sectoarele,telul ei punctual fiind :caderea guvernului si alegeri parlamentare anticipate;
6)Reintronarea Statului de drept,prin suspendarea Presedintelui de catre Parlament.

Anonim spunea...

Inteleg nemultumirea anonimului de mai sus. Insiruirea si logica punctelor de actiune este din pacate in suferinta! Deci care ... Parlament il suspenda pe Presedinte ? cel nou ales ? si nu mai trebuie apoi si un referendum ? cred ca s-ar impune masuri practice ca in http://culianu.wordpress.com/2010/05/19/lumea-ar-merge-la-vot/ astfel incat pana in 2012 sa se voteze legea si abia apoi sa avem cu cine sa votam suspendari si alte alea...
Alt ...anonim curajos :-)

Anonim spunea...

"fiecare om care crede în Dumnezeu are familie. Deci, credinţa va duce familia mai departe."

omul asta a spus de la Dumnezeu niste cuvinte foarte inspirate.

Maria