miercuri, 6 mai 2009

Împotriva propagandei homo

A P E L

Către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române


Cu prisositoare bucurie: Hristos a înviat!


„De aceea Dumnezeu i-a dat necurăţiei, după poftele inimilor lor, ca să-şi pângărească trupurile lor între ei, ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin! ” (Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel 1, 24-28)


Prea Fericite Părinte Patriarh,

Înalt Prea Sfinţiţi si Prea Sfinţiţi Parinti,


Pe temeiul sfintei şi dumnezeieştii învăţături ortodoxe, noi, creştinii ortodocşi români pe care îi păstoriţi ca întâistătători ai Bisericii Ortodoxe Române, vă adresăm rugămintea de a veni în apărarea noastră în aceste zile în care sminteala şi urâciunea pustiirii vor tulbura iarăşi sufletele creştinilor şi vor pângări capitala ţării noastre prin organizarea, de către comunitatea homosexualilor, a unui aşa-zis „festival al diversităţii” sub denumirea de „GayFest 2009”.

Aceşti nefericiţi şi bolnavi semeni ai noştri, atinşi fiind de patima locuitorilor Sodomei şi Gomorei, promovează cu insistenţă şi agresivitate ideea că libertatea de expresie, de manifestare garantată prin legea oamenilor le oferă cadrul necesar de a organiza în fiecare an un carnaval grotesc al imoralităţii şi degradării condiţiei umane. Dobândirea unor drepturi protectoare, prin abrogarea legislaţiei care pedepsea homosexualitatea ca infracţiune, pare a nu fi suficientă pentru homosexualii din România, aceştia lansând o puternică ofensivă pentru a obţine dreptul la căsătoria homosexualilor” şi, mai ales, dreptul de a înfia copii pentru a-i creşte în mediul imoral al aşa-ziselor familii” homosexuale. Renunţând la lupta împotriva propriilor patimi, homosexualii încearcă să-i determine pe ceilalţi membri ai societăţii să devină părtaşi la patima lor. De aceea, homosexualii caută să ridice păcatul la rang de virtute, să dobândească statutul de normalitate pentru perversiunea în care trăiesc şi astfel să impună societăţii româneşti asumarea oficială a unor comportamente anticreştine şi deosebit de dăunătoare pentru sănătatea trupească şi sufletească a fiinţei umane.

Acceptarea oficializării homosexualităţii ca stare de normalitate nu reprezintă o victorie a libertăţii umane, ci, dimpotrivă, o viciere a acestei libertăţi, o capitulare a poporului atât de la legea naturală, care opreşte pe om de la comportamentele împotriva firii, cât mai ales de la legea lui Dumnezeu care „făcând pe om după chipul Său, a făcut bărbat şi femeie” (Facerea 1, 27) şi „i-a binecuvântat şi le-a poruncit: Creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l supuneţi.” (Facerea 1, 28) Argumentele omeneşti, superficiale şi relative, care fac apel la o libertate pervertită, ce ar pune semnul egalităţii între anormalitatea homosexualităţii şi normalitatea relaţiei dintre un bărbat şi o femeie uniţi în Sfânta Taină a Cununiei, nu pot fi aşezate mai-presus de învăţătura şi poruncile dumnezeieşti descoperite de Însuşi Dumnezeu prin Sfânta Scriptură şi Sfânta Tradiţie.


Preafericirea Voastră,

Înaltpreasfinţiţi, preasfinţiţi părinţi


Avem încrederea că Sfântul Sinod, în frunte cu Părintele Patriarh al Bisericii noastre dreptmăritoare, are atât puterea, cât şi autoritatea duhovnicească de a interveni pentru oprirea acestor sminteli şi pângăriri pe care homosexualii le comit împotriva milioanelor de creştini români, prin aşa-zisul festival al diversităţii „GayFest 2009”. Există multe mijloace legale şi morale pentru a ridica stavilă împotriva atotpaguboasei propagande a homosexualităţii. Drept pentru care, cu smerită metanie, îndrăznim, ca nişte fii, să vă facem cunoscute aşteptările şi năzuinţele noastre privind măsurile pe care dacă Biserica noastră le-ar adopta s-ar pune o semnificativă piedică acestei propagande a degenerării umane, răspăndirii apucăturilor sodomite, desfrânării şi perversiunilor în general, în societatea românească:

- solicitarea Patriarhiei Române adresate Primăriei Capitalei de a nu aproba desfăşurarea paradei homosexualilor în spaţiul public, pe străzile oraşului, datorită faptului că o astfel de paradă lezează grav demnitatea şi jigneşte profund sentimentele religioase ale comunităţii creştinilor ortodocşi din Bucureşti şi din ţară;

- un protest public al Patriarhiei împotriva desfăşurării „GayFest 2009”, adresat administraţiei publice locale a Capitalei, Guvernului şi Parlamentului României;

- instituirea unor rugăciuni speciale pentru întoarcerea de la păcat a celor căzuţi în patima homosexualităţii, la slujbele ţinute în bisericile Bucureştiului pe tot parcursul „GayFest 2009”;

- acţiuni de catehizare intensă a credincioşilor din parohiile Bisericii Ortodoxe Române în legătură cu păcatul homosexualităţii, prin predici speciale, organizarea de seminarii, distribuirea de broşuri şi pliante informative, vizionarea de filme documentare, pe tot parcursul „GayFest 2009”;

- organizarea unei procesiuni cu sfinte moaşte în zona Catedralei Patriarhale, ca act de smerită rugăciune către Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu să nu pedepsească pe locuitorii Capitalei ţării noastre pentru că au îngăduit o asemenea urâciune precum „GayFest 2009”;

- conceperea şi lansarea oficială, în regim de urgenţă, de către Patriarhia Română, a unui program naţional de vindecare şi recuperare a homosexualilor prin activităţi de natură medicală, asistenţă psihologică, catehizare şi consiliere duhovnicească;

Asociaţiile noastre, credem noi în asentimentul tuturor credincioşilor ortodocşi din România, vă vor fi alături în toate aceste lucrări mărturisitoare. Numai atât rugăm pe Preafericirea Voastră, Părinte Patriarh. ca, împreună cu Înaltpreasfinţiţii Părinţi Mitropoliţi şi cu Preasfinţiţii Părinţi Episcopi, să faceţi tot ce vă stă în putinţă pentru a ne fi îndrumători şi sprijin întru mărturisirea şi plinirea poruncilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, în aceste zile când credinţa şi viaţa creştină sunt atât de greu puse la încercare.


Cu nădejde şi smerită închinăciune,

Forul Ortodox Român

Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România

Alianţa Familiilor din România



- Forul Ortodox Român (F.O.R.), structură federativă fără personalitate juridică, a fost înfiinţată la 29 noiembrie 2008, prin consensul reprezentanţilor a 60 de organizaţii civice cu caracter cultural ţi sociale, care au participat la conferinţa Asociaţiilor Laicatului Ortodox Român. F.O.R. este coordonat de liderii organizaţiilor: Fundaţia „Sfinţii Martiri Brâncoveni”, Asociaţia „Pro-Vita” - Filiala Bucureşti, Asociaţia Română pentru Transporturi Rutiere Internaţionale A.R.T.R.I., Asociaţia „Christiana” şi Asociaţia „Rost”.

- Federaţia Organizaţiilor Ortodoxe Pro-Vita din România cuprinde 16 asociaţii şi fundaţii care apară şi cultivă valorile vieţii.

- Alianţa Familiilor din România este o asociaţie civică promotoare a principiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii: familia şi morala creştină aplicată în relaţiile interumane şi în viaţa socială.


Persoană de contact: Bogdan I. Stanciu, 0722 190 685

6 Comentários:

Iuliana spunea...

Nadajduiesc sa aiba efect pozitiv aceasta solicitare bine scrisa a reprezentantilor laicatului ortodox! Dumnezeu sa ajute poporul sau, stopand degenerarea morala si fizica la care il imping tendintele si manifestarile externe, preluate fara discernamant de catre conducatorii nostri. Hristos a inviat!
Sa nu batjocorim si sa nu primejduim nadejdea invierii noastre prin lipsa de atitudine ferma si marturisitoare!

Fabian spunea...

Deja a trecut vremea vorbelor, cum zice par. Iustin. Si vremea conferintelor,discutiilor. Se cere marturisire. Chiar daca traim vremuri apocaliptice, nu trebuie sa fim fatalisti ca oricum "se va intampla si asta" si sa asteptam sa vina toti homosexualii si retardatii mintal din America sa ne invadeze. Foarte bine ca s-a facut acest Apel,si in fata lui DUmnezeu va conta si el. Cine va marturisi inaintea oamenilor pt Mine, si Eu voi marturisi pt el inaintea Tatalui Meu, zice Hristos.
Si nu zice ca in vremurile din urma sa nu mai marturisim ca "nu are rost ca oricum trebuie sa vina vremurile". Nu! Ci mai ales acum trebuie iesit in strada si protestat. Fiecare cu ce poate si cum poate protesta.
Chestiunea cu homosexualitatea e veche, se stie ca prin 2000-2001 au protestat multi si totusi abrogarea legii 200 din Codul Penal s-a votat. Daca Biserica protesta cum se cuvine,nu se vota. Putea pune anatema pe toti politicienii si razboi pe fata cu cei ce-au votat-o. Acum, si mai slabe sanse exista,caci lipseste vlaga, lipsesc tinerii- ASCOR-ul este inexistent,total depasit de realitate,miscari de masa nu mai exista, deci ce sa asteptam? Si totusi trebuie protestat! atentie la ce zice Hristos mai sus despre marturisire!

Anonim spunea...

Oare nu ar fi mai bine sa ne vedem de treburile noastre, si sa facem fapte bune acolo unde este nevoie, in loc sa incercam sa ii schimbam pe cei din jur, astfel incat sa fie ca noi? Nu inteleg cu ce afecteaza protestul homosexualilor, care are loc o singura data pe an, societatea noastra. Doar nu sunteti atat de naivi incat sa credeti ca homosexualitatea e molipsitoare.
La urma urmei, societatea in care traim e gaunoasa si are atatea probleme care trebuiesc rezolvate. Este in jur atat de multa intoleranta, rautate, nepasare, lipsa de onestitate, coruptie, minciuna...Si pe unii ii roade ca se IUBESC doua persoane de acelasi sex. Trist. Este dragostea un pacat atat de mare?

P.S. In caz ca va intrebati, nu fac parte din comunitatea homosexualilor. Ci doar nu cred ca ar trebui sa judecam oamenii in functie de orientarea lor sexuala. O astfel de atitudine e cumva primitiva...

Anonim spunea...

Nu numai ca ne va afecta .. dar ne va afecta ENORM de mult oana te sfatuiesc sa citesti Biblia sa veyi ce au patit locuitorii din Sodoma si Gomora..

Ionel Iorga

Dan Tanasa spunea...

Claudiu, se para ca "fetitele" vin doar la mine pe blog...:)...ca doar eu sunt injurat pentru acest apel...:)

Claudiu spunea...

"... o roboata si-un robot fac amorul idiot, dar copil robot nu pot..."
Cam asa au ajuns oamenii fara busola...

Homosexualitatea este molipsitoare (iata ce naivitate la mine !). A asigurat numarul si acum incearca a se impune. Nu protesteaza ci manifesta festiv. "Rautaciosii" trebuie s-o accepte ca pe un exemplu de iubire. Ba chiar trebuie sa o praseasca, so legifereze... Cat mai multi homosexuali tarii ! Faaaabulous, isn't it?! Sa vezi neica ce-or sa se rezolve toate gaunoseniile din jurul nostru, rautatea, necinstea, nepasarea, coruptia si mai ales minciuna cand "rautaciosii" si "intolerantii", care vor sa-si creasca copiii crestineste, vor accepta pana la urma (care urma ?!?) mareata iubire homosexuala si regulile celor care o propaga ca fiind iubire!
Asta-i definitia iubirii si a dragostei la tine oanamarrria ? Ori esti un provocator mic si trist, ori plutesti intr-o confuzie periculoasa. Pai vezi ca homosexualitatea este molipsitoare ?
Dar nu dispera : mai sunt oameni care vor sa va scape de nacaz. Intorceti-va cu fata la ei si priviti onest, fara isterie si ura: veti constata ca nu vor moartea voastra ci sa va vindecati de urate obiceiuri si apucaturi.
Veniti-va-n fire, treziti-va, alergati la Hristos si la prietenii Lui si cereti iertare! Toti care au cerut din suflet au capatat-o.

p.s.: Homosexualii sunt deja tolerati. Ei manifesta (nu protesteaza!) pentru a le fi acceptata, legiferata scarbavnica meteahna. Aflandu-se ei in intuneric, declara ca-i lumina si vor si premiu pentru asa o isprava. Obraznicia intunericitului e mare, dar are leac!

Hristos a inviat!