vineri, 22 mai 2009

Veniti la Marsul pentru Familie!

Astazi, incepind cu ora 17.00, din fata Ateneului Roman va porni Marsul pentru Familie. Sint asteptati cel putin 1000 de participanti, intre care si oameni politici si personalitati culturale si din presa.

Marsul se va incheia la 18.30 in fata Patriarhiei, cu citeva discursuri tinute de reprezentanti ai ong-urilor organizatoare si de personalitati pro-familie.

Organizatori: Forul Ortodox Roman, Alianta Familiilor din Romania si Federatia Pro-Vita (grupari care reprezinta citeva zeci de asociatii crestine, cu caracter social si cultural).

Scopul Marsului este de a atrage atentia asupra pericolelor care pindesc familia traditionala: de la libertinaj, avort si violenta in familie, pina la propaganda homosexualitatii. Trebuie sa fim constienti de aceste primejdii, ca sa ne putem opune distrugerii familie.

Veniti la Marsul pentru Familie, pentru viitorul copiilor nostri.

UPDATE

In legatura cu sbiectul, dar dintr-o perspectiva mai larga (care, poate, ii va face sa inteleaga si pe cei care inca n-au inteles ce legatura este intre familie si spirit romanesc, si intre familie si neam):

"Natiunea" civica si "familia" cu doi tati
Mircea PLATON, Ziarul de Iasi, 22 mai a.c.

"Cultura mortii" e reprezentata, in Romania, de toti cei care ne sapa de la radacina. De la nastere. De la natiune.
In anii '90, intelectualii "societatii civile" au imbratisat in grup teoriile unor marxisti precum Benedict Anderson sau Eric Hobsbawm conform carora natiunile sint niste "inventii", niste "constructii" artificiale. Natiunea, spunea corul bine-cugetatorilor, e un rezultat al nationalismului, si nu invers. Unul dintre cei mai vocali suporteri ai acestei teze a fost un tinar istoric care scria in paginile Dilemei si care, purtat de valul demitizant si de aripile "ingerilor buni", a ajuns chiar ministru de externe, sarcina de care s-a achitat cu toata rivna la care te poti astepta de la un om pentru care statul-natiune pe care il slujeste e doar o fictiune, un construct ideologic daunator. Continuare

2 Comentários:

Anonim spunea...

http://www.basilica.ro/ro/stiri/comunicat_de_presa_biserica_apara_constant_familia_crestina.html

Se pare ca totusi existam pentru Patriarhie, dle Tarziu:)

Doar ca nu avem binecuvantare de la Sf. Sinod si vrem sa devenim staruri! Penibil comunicat.

Anonim spunea...

COMUNICAT DE PRESĂ: Biserica apără constant familia creştină



Patriarhia Română a luat act cu surprindere de hotărârea Primăriei Generale a Capitalei de a aproba organizarea la baza Dealului Mitropoliei, în zilele de 22 - 23 mai 2009, a două manifestaţii publice de către mai multe asociaţii şi organizaţii care funcţionează fără binecuvântarea Sfântului Sinod şi urmăresc doar propria lor imagine şi publicitate.

Prin această decizie, factorii responsabili din Primăria Generală a Capitalei, fără să respecte libertatea Cultelor cu specificul lor religios, paşnic şi solemn, dovedesc că nu înţeleg incompatibilitatea manifestaţiilor zgomotoase de stradă cu spiritul de rugăciune, reculegere, pelerinaj şi evlavie de pe Dealul Mitropoliei, destinat doar organizării de ceremonii religioase.

Pe de altă parte, Patriarhia Română consideră inoportună orice manifestare publică prin care sunt negate direct sau indirect identitatea, integritatea şi demnitatea familiei creştine tradiţionale şi valorile etice şi morale ale societăţii. Astfel de manifestări, străine de tradiţia bimilenară a poporului român, nu fac altceva decât să creeze tulburare şi confuzie în detrimentul familiei şi al societăţii româneşti actuale.

Biserica Ortodoxă Română, atât la nivel central, cât şi local, derulează numeroase proiecte şi programe pastoral-misionare, social-filantropice şi spiritual-educaţionale destinate susţinerii familiilor aflate în dificultate. În acelaşi timp, în ultimii ani, s-a acordat o atenţie specială problemelor cu care se confruntă familia astăzi, într-un context secularizat (sărăcie, avorturi, violenţa domestică, abandonul şcolar, copii ai străzii, dispariţia copiilor, şomaj, imigraţie etc) prin organizarea de conferinţe internaţionale, seminarii, colocvii, dezbateri în eparhii şi şcolile teologice şi abordarea acestei temei în pastorale, predici, cateheze şi presa bisericească. În acest sens, posturile de radio şi televiziune TRINITAS ale Patriarhiei Române – de două ori pe săptămână – au în grila de programe emisiuni de apărare şi promovare a valorilor familiei, iar în publicaţiile Lumina sunt acordate constant spaţii largi unor articole şi materiale documentare pe aceeaşi temă.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE