miercuri, 20 mai 2009

Dan Puric, preşedinte!

Maestrul Dan Puric a spus, în mai multe intervenţii publice, că nu poate candida la preşedinţia României dintr-un motiv simplu: "Cum ar fi să strige lumea: Puric, preşedinte! Puric, preşedinte!" După care a izbucnit într-un rîs molipsitor.

E un exerciţiu de smerenie. De fapt, Dan Puric nu va candida la preşedinţie pentru că este omul frumos pe care îl povesteşte. Iar omul frumos se ţine departe de urît - politica noastră de azi fiind foarte urîtă.

Oricum, Realitatea TV îl vede drept un candidat viabil. Dvs ce credeţi?


Later edit

Unii sînt preocupaţi de cum şi-ar primejdui Dan Puric mîntuirea jucînd teatru. Şi mai ales jucînd într-o piesă cu titlu sumbru: Sinucigaşul. E suficient titlul, nu le mai trebuie şi conţinutul, ca să dea verdicte. Eu unul vă îndemn să vedeţi piesa. A, şi să nu uitaţi: e vorba de artă.

UPDATE

Îmi dau seama că pentru unii sînt prea subtil. Bieţilor agitaţi care îl acuză pe Dan Puric de îndemn la sinucidere, le explic: piesa "Sinucigaşul" este una anticomunistă. Vedeţi, măcar acum, legătura cu ce face Dan Puric de cîţiva ani încoace?

7 Comentários:

alin spunea...

... chiar ma gandeam de mult la varianta asta.
sa speram ca peste cinci ani o sa se materializeze candidatura.

Paul Slayer Grigoriu spunea...

"Dan Puric presedinte" este un proiect care nu ar avea la noi nici o sustinere politica, pentru ca mai-marii tarii slujesc altor valori decat cele ale omului frumos. Dincolo de aceasta, cred ca Dan Puric e foarte bun unde e, facand ce face azi. Si ma refer atat la activitatea de orator, cat si la teatru. Eu l-am redescoperit pe Eminescu printr-o piesa in care juca Dan Puric. De aceea cred ca ar fi suficient ca viitorul presedinte sa aiba lecturi precum "Cine suntem" si "Omul frumos" si sa stranga in jurul lui oameni cu aceleasi preocupari pentru ca un prim pas catre schimbare sa fie facut.

Anonim spunea...

In istoria recent incheiata am mai experimentat o societate condusa de "omul priceput la toate", care in urma unui curs de 6 luni sau un an (scoala de partid) le stia pe toate si precum "conducatorul iubit" ne conducea din victorie in victorie. Se pare ca acest microb
are remanenta mare la romani. Eu am trait acele vremuri, cei mai tineri care nu le cunosc le pot experimenta. Totusi ramane o intrebare: de ce un om care se dovedeste priceput intr-un domeniu trebuie sa fie mutat? Si mai una: oare si-ar dori cineva sa manance paine facuta de fierari-betonisti?



;

Anonim spunea...

Ar fi o ideie... numai ca vad ca a inceput o campanie antipuric despre care nu stiu ce sa mai cred, am animite retineri si fata de Puric si fata de ceei care mai nou il diabolizeaza

Daca in spatele lui Puric ar exista forte benefice, nu machiavelice ce mai mult ca sigur vor da buzna ideia ar fi excelenta,eu vizualizez o posibila varianta cu consecinte benefice de mare amploare chiar si pentru U.E nu doar ptr Ro.

Dan Puric lasa impresia fi un om foarte cult, spun lasa impersia ptr ca eu adesea am sentimentul ca el recita un rol bine invatat asa cum il acuza oponenti, imi place sa-l ascult, ramâne sa faca dovada ca nu joaca doar un simplu rol ci ca el este in adevar cel ce si spune. Acum, ce dovada sa mai faca? Vorbele lui, spun vorbe ci nu cuvinte ca asa ar fi normal sa fie.. vorbele lui sunt bine aranjate, iar de vom analiza putintel vom observa lejer ca sunt vorbe frumoase, fie el si un bun regizor-actor am bagat de seama ca tot nu reuseste fenta Sfântul Duh, iasi atrage atentia sa ia bine seama si sa nu se mai joace cu vorbele. In rest... eu cred ca Puric se afla pe un drum bun, drum pe care il poate rata daca nu-si iese din rol. Exista indici ca omul a fost abil aranjat de machiavelici ce au si pus tunurile pe el. In acest moment eu cred ca Puric nu este inca maturizat (spiritual), teoretic este bun, trebuie sa scape de teorie pentruca vorbele lui sa devina cuvinte datatoare de viata.

Tot teoretic, nu vad nici un alt posibil candidat la presedentie mai bun decât Puric, ma-si bucura sa-l vad ajuns Presedintele României, s-au un astfel de model ar fi optim, ar trebui ca România profunda nu cea vulgarizat-primitiv-hibirda, sa dea pe piata o valoare autentica de asemena anvengura fie ea limitata si la vorbe, ca vorba aceia cu marturisirea guri se ajunge si la mântuirea autentica.

Da, ar fi o ideie ce merita luata in discutie. Cu toate ca eu insumi (recent), l-am surpins contrazicândusi teoria pe care o trâmbiteaza, amanunt care m-a pus serios pe gânduri, nu am sa dau detali ptr a nu oferi dusmanilor material de atac-diabolizare, as putea oferi un link ce va atrage un tzunami contra lui Puric, deacia spun ca ptr moment Puric se afla la stadiu vorbelor, unui rol bine interpretat dar care nu poate pacali pe toata lumea. Eu personal cred ca i-sa intins o cursa in care a cazut, iar de are pe Dumnezeu cu adevarat, nu-l va lasa Bunul Dumnezeu, de joaca un rol, praful si pulberea se va alege si de statuia lui... ar fi pacat ca sa se întâmple asa...

horia barbat spunea...

cu un "puric" nu se face primavara...si oricum n-ar face multi pureci in functie ca se vor gasi imediat 322 sa-l rada.
dar pana acolo ar trebui sa clarifice mai multe aspecte pe care nu le-a epuizat, ba pe unele nici nu le-a atins in interviul din Formula AS.

separat, stiati ca actualul guvern a repartizat sume quasi-identice de la buget atat BOR cat si cultelor neoprotestante? ca parohiile ortodoxe sunt obligate de BOR sa cotizeze la "centru" sau la Trinitas sume neverosimile pentru vremurile astea? sau altfel spus, stiati ca Boc e neoprotestant ca intre 15 si 20% din PDL sunt sectari si sunt promovati pe rupte pe criteriul ca aduc finantare si voturi sigure? a numarat cineva senatorii si deputatii adventisti, baptisti etc? v-ati numarat intre voi? mai suntem vre-un ortodox prin batatura?

Ilie Catrinoiu: http://culianu.wordpress.com/ spunea...

Nu cred in Dan Puric presedinte.

Anonim spunea...

apropo de campania declansata de Victor Roncea contra lui Dan Puric:
http://planetanibiru.blogspot.com/2009/05/victor-roncea-securist-din-zona-talpes.html