marți, 7 decembrie 2010

Puterea vrea să pună botniţă presei

Scandalul WikiLeaks este pretextul perfect pentru restrîngerea libertăţii de exprimare. Aşa cum al-Qaida a fost pretextul perfect pentru încălcarea altor drepturi şi libertăţi în toată lumea. 
Reacţia guvernului român după furtuna controlată WikiLeaks se traduce în intenţia de a înfiinţa un Minister al Presei sau, de ce nu?, al Adevărului. Pe scurt, senatorii au convocat  netam-nesam organizaţiile profesionale ale presei pentru a discuta despre transformarea Consiliului Naţional al Audiovizualului într-un minister al întregii prese, scrise, audio-video şi online, care să controleze activitatea tuturor mijloacelor mass media, să le acrediteze sau să le interzică activitatea după cum va dori.
Într-un interviu pe care jurnalistul Florin Budescu i l-a luat liderului MediaSind Cristi Godinac, acesta din urmă spune că demersul senatorilor "este un nou atac asupra libertăţii de exprimare" motivat de "Strategia privind Apărarea Naţională, în care se precizează vulnerabilitatea presei pentru siguranţa naţională". Iată că nu degeaba a fost vîrîtă menţiunea despre primejdia reprezentată de presă în strategia cu pricina. Acum, pac la războiu!

Godinac - CNA, Ministerul Presei
   
  Asculta  mai multe  audio   traditionala


UPDATE
Comisia de cultura, arte şi mijloace de informare a Senatului a respins, cu unanimitate de voturi, Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.504 din 11 iunie 2002, a audiovizualului.

1 Comentário:

Graiul Ortodox spunea...

Arhimandriutul Marcu Manolis, Evghenicul
http://graiulortodox.wordpress.com