luni, 20 decembrie 2010

Cucerirea paşnică a unei naţiuni. În patru paşi

Un fost agent KGB, Yuri Bezmenov defectat la americani, dezvăluie, într-un interviu din 1985, etapele cuceririi unei naţiuni prin ceea ce numeşte "subversiune ideologică". Indiferent ce am putea crede despre această intervenţie, că e contra-propagandă, că e încă o piesă în teoria conspiraţiei etc., cert este că planul expus de Bemenov se potriveşte perfect cu ceea ce trăim noi, românii cel puţin, de 20 de ani încoace. Chiar dacă am admite că maeştrii păpuşari ai spălării de creier naţionale nu mai sînt marxişti leninişti, pare-se că au împrumutat metodele bolşevicilor. În tot cazul, consecinţele sînt aceleaşi. Şi nu doar România este vizată.
Bezmenov susţine că "subversiunea ideologică" se face în patru paşi: 
1. Demoralizarea, care are drept consecinţă lipsa de repere şi de energie de a te mai opune (durează 15 - 20 de ani). În România de azi foarte puţini mai cred în ceva şi se mai luptă pentru un ideal. Impresia generală este că nu se mai poate face nimic în afară de a te salva personal.
2. Destabilizarea (economică, pe relaţii externe şi apărare), care poate dura între 2 şi 5 ani. După cum observăm, în toate cele trei domenii România depinde exclusiv de puteri exterioare.
3. Criza, care duce la schimbarea violentă a structurilor de putere şi economice şi care se desfăşoară rapid, în numai 6 săptămîni. Ştim că am intrat în criză pe nepusă masă, după un an de creştere economică record de 8%. Criza se prelungeşte şi macină orice opoziţie, ne îndatorează pentru generaţii întregi şi ne pune la cheremul unui "salvator" din afară. Operaţiunea e în desfăşurare.
4. "Normalizarea" - care înseamnă ocupaţia asupra naţiunii care este supusă acestui subversiunii ideologice de către o putere străină şi care nu are o durată limitată în timp.
Yuri Bezmenov a arătat că instrumentele de subversiune sînt intelectualii stîngişti, care, după ce războiul se va fi sfîrşit, vor fi eliminaţi de ocupanţi (aşa cum s-a întîmplat peste tot în lume unde au ajuns la putere marxiştii leninişti). Aviz unei anumite părţi a elitei noastre.



Îi mulţumesc cititorului G'Cousin, care mi-a semnalat filmul.

4 Comentários:

Turambar spunea...

Prin etapa 3, "Criza, care duce la schimbarea violentă a structurilor de putere şi economice şi care se desfăşoară rapid, în numai 6 săptămîni."

se refera la acel moment in care se rastoarna brusc guvernarea. Nu se refera la ceea ce intelegem acum in general prin criza, si anume crizele economice.

O analogie ar putea fi facuta cu Revolutia din 1918 - acela este modelul paradigmatic pt criza. O alta analogie ar putea fi facuta cu sfirsitul lui 1948, de la instaurarea Guvernului Petru Groza la exilarea Regelui din tara.

In rest, numai de bine. Excelent articolul. :)

Unknown spunea...

@ Turambar:

O criza de sistem poate fi determinata si economic, nu numai prin lovituri politice. Sint momente in istorie cind contextul international a permis lovituri de forta politice si militare. Azi razboaiele nu mai sint neaparat militare si se cistiga altfel.

Ion de la Chiuiesti spunea...

Am mai vazut filmul asta. Interesant este ca in cazul Germaniei are loc o culpabilizare si o demoralizare care continua si in ziua de azi. Concluzia ar fi ca mai-marii lumii inca se tem de potentialul poporului german, cu atat mai mult cu cat Germania are o economie bine organizata si structurata, de top.

Ruxandra L. spunea...

Desigur, azi razboaiele se duc in plan economic, iar neo-colonialismul e in floare!