marți, 8 decembrie 2009

A învăţat lecţia Traian Băsescu?

Jurnalistul Cristian Grosu, fost redactor sef al ziarului Cotidianul, in vremurile cele mai bune ale acestui jurnal, spune asa de bine la ce il obliga votul din 6 decembrie pe Traian Basescu incit nu mai adaug nimic de la mine. Imi permit sa preiau aici textul, cu trimiterea la sursa, desigur. (C.T.)
Cel care a castigat alegerile

de Cristian Grosu
Daca are un fir de bun simt (deopotriva omenesc si politic) NU va lua votul de duminica drept un certificat de buna purtare oferit pentru primul mandat; ci exact ceea ce este el: o replica dura pe care alegatorul a dat-o intregului sistem format din politicieni si media, care i-a insultat inteligenta printr-un experiment de manipulare fara precedent. Daca va avea un fir de bun simt, va intelege la timp ca problema de pe scena politica - adica formarea unei majoritati si a noului guvern - se afla in curtea lui: se cheama neincredere cronica, si e atat de dureroasa, incat nici mirajul ciolanului aratat prezumtivilor parteneri politici nu mai are efect analgezic.

Alaturi de asta, Basescu nu trebuie sa uite alte cateva lucruri:
- in Romania a pierdut cu 15.000 de voturi, l-a salvat diaspora;
- asa numitul ‘recurs la popor’ prinde sa sune fals in gura lui: acest ‘recurs’ incepe sa fie un abuz de incredere, cata vreme, ca presedinte, nu va reusi sa creeze un climat propice pentru actul simplu si natural al guvernarii statului. In plus, de fiecare data cand i-a cerut ‘poporului’ ceva, a primit fara intarziere: Primaria Capitalei, apoi un Consiliu General dupa gustul si nevoile sale, apoi presedintia, apoi increderea la referendumul de suspendasre, acum, din nou presedintia. Ar cam fi timpul sa dea si el de la el ceva.

- Romania de acum nu mai e cea din urma cu 5 ani: suntem in Europa, lumea are de la el alte asteptari decat cele din campania trecuta; el, Traian Basescu, cel care le intuieste pe toate, isi da seama ce asteapta lumea, de data asta, de la el?

- Rateaza o lectie mare, daca nu invata nimic din greselile adversarilor sai din aceasta campanie: ‘poporul’ voteaza, nu ‘pune botul’.

5 Comentários:

Anonim spunea...

Bancuri la ordinea zilei:

"UDPATE 15.47 Adobe Company a hotarat ca versiunile de Photoshop CS5 distribuite in Romania vor salva fisierele in format .pdl nu .psd ca pana acum!"

"Geoană va ţine azi o conferinţă de presă. Filmuleţul cînd el se bucură şi ţopăia pe scenă este trucat"

"Cine este în spatele lui Băsescu? Mircea Geoană".

"Ce face acum Vanghelie? - Caută pe google să vadă ce înseamnă diaspora".

"Geoană, foarte vesel, se întâlneşte cu bunicuţa. De ce eşti asa vesel? Mi-am făcut testul IQ. Şi? A ieşit negativ".

Cel mai scurt banc: "Geoană, preşedinte!"

Videanu il suna in noaptea de dupa alegeri pe Basescu: Sefu', am doua vesti: una buna si alta proasta. Cu care incep? Basescu: Cu cea proasta. Videanu: Geoana are 60%. Basescu: Cat??? Videanu: Da, dar vestea buna este ca dv aveti 61%!"

"Ce i-a pus Moş Nicolae lui Mircea Geoană în ghetuţe? Programul “Geoană-Preşedinte”, varianta demo"

"Stiti care tara din Europa are cei mai multi cetateni de culoare?Raspuns: Romania-49,6% sunt negri de suparare."

"Se duce Prostancul la Malefic (SOV), care ii deschide usa:
- Mai Sorine, am avut o zi tare grea astazi, am aflat ca nu am fost ales presedinte si as vrea sa ma ajuti sa ma relaxez un pic – ca nimeni nu e ca tine.
Maleficul il pofteste inauntru, il pune pe un scaun de masaj, il serveste cu whiskey scotian de 20 de ani, muzica buna, etc… Totusi, nimic nu functioneaza. Maleficuli se apropie de Prostanac, ii pune un cub de gheata in pahar si ii trage o palma. Prostancul se mai linisteste.
Dupa un anumit timp, la fel: un cub de gheata si o palma.
In sfarsit, dupa vreo zece cuburi si palme, Prostancul ii zice Maleficului:
- Bine, bine, mai toarna-mi, te rog, putin whiskey, ca ma doare stomacul de atata gheata, si opreste-te din palmuit, ca m-am linistit de tot.
La care Maleficul:
- Da, dar palmele astea nu sunt ca sa te linistesti tu!"

"Imnul de campanie al lui Geoana: Daca as fi pentru o zi presedinte!"

Anonim spunea...

"Basescu a recunoscut ca a lovit un copil: pe Mircea Geoana."

Adria spunea...

Comentariul meu este in intarziere, si iata de ce: in urma citirii articolului, am fost siderata, m'a cuprins o angoasa inexplicabila, si am asteptat sa vad reactiile celorlalti cititori. Nimic, aproape doua zile. Impresia ca ma aflu intr'o adunare, pana atunci galagioasa, unde spiritele se inflacareaza repede fiindca subiectele de discutie sunt arzatoare, si unde dintr'odata se lasa o liniste totala, jenanta, fiindca cineva tocmai a zis ceva. Ce'a zis? In mod normal, intr'o adunare, unde se dezbat chestiuni la ordinea zilei, reactiile sunt imediate, asa cum s'a vazut si pe alte teme de discutie lansate de Dl.Claudiu. Reactii de aprobare, da, asa e, bine zici, sau de dezaprobare, ce tot spui domn'le. De data aceasta, NIMIC. Stupoare pe toata linia. De ce? Fiindca cineva tocmai a lansat in mod grosolan o insulta, de obicei in astfel de situatii sa lasa o tacere jenanta, pana cand un convivial incepe sa spuna niste glume ca sa decontracteze atmosfera, si multumesc Domnului Vlad care si' a asumat acest rol.
Domnule Cristian Grosu, tragandu'l de urechi si punandu'l la colt pe presedintele Romaniei, i'ati pus la colt pe toti romanii, pe cei care l'au votat de buna credinta, pe cai care l'au votat fiindca din doua rele au ales pe cel mai mic si chiar si pe cei care nu l'au votat. Acel "fir de bun simt" pe care il cautati la Presedintele tarii, dumneavoastra va lipseste cu desavarsire. Cand strigati la Presedintele tarii "ati invatat lectia?" va luati de fapt de romani, ca uite, n'ati invatat lectia, uite ce'ati facut, mai stati acum inca cinci ani repetenti. Ce lectie sa invete bietul roman pe care voi, cei care va erijati in reprezentanti ai opiniei publice, il indoctrinati, il ametiti, il legati la ochi, il purtati dupa cum va suna clopotele (printre altele ma refer la insolenta cu care il faceti pe Basescu singurul vinovat de toate relele care se intampla acum in tara si se vor intampla, chipurile), ca la urma, bietul de el, mai ametit decat simpaticul personaj al lui Caragiale nu mai stie cu cine sa voteze. Si va face exact contrariul a ceea ce ati afirmat in fraza de incheiere.

curier spunea...

din contra basescu nu are nimic de invatat, cei care au de invatat este clasa parlamentara.pai ce facem acum scandal, cand de 2 luni incoace psd pnl si udmr zbierau ca nu-i liniste-n tara.coalitia sa lase ciocul mic ca daca se ajunge la anticipate nu-i vad bine, in plus ce fac acum cu contestarea majoritatea romanilor le provoaca greata.vorba lui CTP un adversar al presedintelui : ''daca se repeta alegerile traian basescu ii bate la cel putin 10 procente''

Anonim spunea...

Miscarea cu contestatia este de ochii lumii, dar mai ales a finantatorilor lui Geoana & Co. PSD si PNL au esuat lamentabil si au nevoie de o justificare cat se poate de serioasa fata de cei care i-au sprijinit financiar si mediatic atat de generos. Asta stie si Basescu si le trece cu vederea toate exagerarile.