miercuri, 2 decembrie 2009

20 DE ANI PIERDUŢI SAU CÂŞTIGAŢI ?

Sistemul care ne guvernează este o cârdăşie
alcătuită din fosta nomenklatură, rechinii finanţelor,
falşi democraţi şi Securitate. Eu nu pot să numesc
această cârdăşie democraţie. Avem de-a face cu
un abominabil hibrid, fără precedent în istorie...”
(Aleksandr Soljeniţîn)


Nu trebuie să fii neapărat un admirator al preşedintelui Traian Băsescu ca să-ţi exprimi indignarea faţă de campania murdară instrumentată împotriva sa de mafiile reunite (politice, financiare, mediatice), de tot ce are mai putred şi mai corupt această ţară, de ticăloşii care au spoliat-o sistematic şi au dus-o în fundătura în care se află azi.
Mă simt mâhnit şi ruşinat că în această nedemnă cârdăşie s-a lăsat târât şi un sibian, primarul Klaus Johannis. Dar cazul cel mai grav îl reprezintă liderul PNL şi candidatul perdant al liberalilor la preşedinţia României, Crin Antonescu, care sfidează de o săptămână încoace, prin tot ce face şi spune, propriul electorat şi principiile elementare ale liberalismului, acceptând să fie unealta electorală a PSD-ului. Ceea ce se petrece sub ochii noştri nu este doar paradoxal, ci de-a dreptul strigător la cer: liberalii sunt la un pas de a readuce oficial la putere neocomunismul iliescian, ale cărui rânduri sunt întărite pe faţă cu „mogulii” ieşiţi din pulpana vechii Securităţi!
Care om de bun-simţ n-a avut, urmărind modul deformat în care au fost prezentate deunăzi protestele spontane de la Timişoara, Bucureşti sau Braşov de către televiziunile lui Vântu şi Voiculescu (şi chiar de televiziunea naţională, controlată în mare măsură de PSD sau de stipendiaţii lui Patriciu), senzaţia de coşmar că ne-am întors la strategiile manipulatorii ale anilor 1990-1991 („Aţi minţit poporul cu televizorul!”)? Dacă aceasta este măsura democraţiei noastre postcomuniste, atunci degeaba a împlinit 20 de ani!
Este mai mult decât evident, în aceste condiţii, că a-l susţine şi a-l vota pe Mircea Geoană (adică pe „prostănacul” de serviciu al lui Ion Iliescu, omul Moscovei şi adevăratul „tătuc” al PSD-ului) înseamnă a ne întoarce în 1990, a şterge dintr-un condei 20 de ani de iluzii şi eforturi democratice, iar aceasta numai pentru a-l debarca de la Cotroceni pe singurul om care, cu toate păcatele lui ştiute şi neştiute, a reuşit în aceşti 20 de ani, pe lângă condamnarea oficială a comunismului, să sperie aproape de unul singur un întreg „sistem ticăloşit”.
Pentru un elector lucid şi responsabil, „monstruoasa coaliţie” anti-Băsescu ar trebui să fie cel mai clar semnal că tocmai lui trebuie să i se dea votul. 20 de ani de minciună, batjocură şi hoţie politicianistă ar putea fi matur sancţionaţi acum, cu „mintea românului cea de pe urmă”, de un electorat trezit, în sfârşit, la cruda realitate. Votându-l – chiar şi cu dinţii strânşi – pe Traian Băsescu pentru un nou mandat prezidenţial, iar apoi, la inevitabilele alegeri anticipate, asigurând PDL-lui o majoritate confortabilă, care să permită o guvernare stabilă a ţării, ar fi – cum bine observa cineva – un gest istoric de salubrizare civică (mai bine mai târziu decât niciodată!) „ce i-ar scoate de pe scenă, pentru o vreme, pe mai toţi cei care au crezut, de 20 de ani încoace, că se pot juca nepedepsiţi cu prezentul şi viitorul unei naţiuni”.

veteran de război şi fost deţinut politic

-------------------------------------------------

Vă recomand să citiţi şi O EXPLICAŢIE CU CARE ERAM DATORFAŢĂ DE CITITORII ACESTUI BLOG, de Răzvan Codrescu, din care citez doar:

Voi, care sînteţi – sau măcar năzuiţi să fiţi – electori lucizi şi responsabili, care sînteţi gata să pariaţi pe democraţie şi consideraţi mersul la urne ca pe o datorie sacră, şi mai ales voi, cei care în primul tur, pretinzîndu-vă „anticomunişti” şi „proeuropeni”, aţi făcut, precum evreii din vechime manipulaţi şi incitaţi de mai marii Sinagogii, o greşeală incomensurabilă risipind voturile pentru un marţafoi care n-a întîrziat să-şi dea arama pe faţă imediat după aflarea rezultatelor, şi care acum defilează la braţ cu Geoană şi Johannis în numele „monstruoasei coaliţii”, nu rataţi şansa „minţii românului cea de pe urmă” şi votaţi în turul al doilea împotriva mafiilor reunite sub basca stalinistă a lui Ion Iliescu!

12 Comentários:

Anonim spunea...

Perfect de acord cu ce afirmati, dar cand ma gandesc ca varianta este Udrea, Videanu, Boc, Eba,...
Daca asta ales poporul, aleaga si acum! Voi rabda ca doar sunt iubitor de neam si tara.
Sunt vreo 65% care au votat cu cei doi, restul...niste unguri, vadimisti, becalieni, antonescieni, foarte putin bine intr-o mare de rau.

Anonim spunea...

Jos cu securistii PSD-ului, hai cu securistii PD-L-ului la putere. De ce sa fure aia cand sub plapuma manipularii generale pot fura ceilalti de la PD-L? PD-L-ul a instrumentat si gandit foarte bine transformarea campaniei intr-o lupta comunisti (Geoana si ceilalti) vs victima, anticomunistul de fatada Basescu. Nu e ceva spontan ci ceva gandit. La Timisoara s-au strans mai putini oameni decat are PD-L-ul membrii cu carnet in respectivul oras.
La mine in bloc, la etajul 4 locuieste un domn de 87 de ani. Cred ca o sa-l intreb si pe el cu cine sa votez.

Anonim spunea...

Mi se pare nejustificata aceasta isterie anticomunista. Seamana cu o vanatoare de vrajitoare. Comunismul a fost un regim criminal, dar s-a cam terminat cu el de ani buni - cel putin la noi in tara. In PSD nu sunt comunisti, ci mai degraba niste profitori care isi cunosc bine interesul. La fel, PDL nu este un partid al democratilor anti-comunisti, ci doar o alta gasca de profitori care isi cunosc la fel de bine interesul. Nici Basescu nu este anti-comunist (chiar a facut cariera pe timpul lui Ceausescu), nici Geoana vreun Mao. E o falsa alegere care incearca sa fie prezentata naivilor.
Chiar crede cineva ca a doua zi dupa ce Geoana va castiga va nationaliza economia, va baga in puscarii adversarii politici si va impune "dictatura proletariatului"? Nimeni nu crede asta. Iliescu a fost votat in 2000 de toata intelectualitatea. Atunci nu mai era comunist? Geoana e din alta generatie si are alte repere decat Iliescu. Aduceti-va aminte cum spumega Ilici la congresul PSD la care a fost ales Geoana presedinte. Daca e fiul sau ideologic, nu ar fi trebuit sa fie mai relaxat? E doar un episod care ar trebui sa dea de gandit celor care vad tot felul de comploturi rosii.
Cat de prosti ne crede masina de propaganda a PDL sau naivii ei sustinatori de ocazie? Nu e confruntare intre sisteme, intre ideologii, intre Est si Vest, intre comunism si anticomunism. E ceva mult mai simplu: un om care se da de dreapta si un om care se da de stanga candideaza pentru acelasi post. Ambii sunt niste fantose, ambii reprezinta false optiuni. Avem de ales intre doua rele. Pe una din ele o cunostem deja de 5 ani. Avem ocazia sa o incercam si pe cealalta.

Anonim spunea...

Daca ramanem la aceleasi scheme mentale de la inceputul anilor 90, inseamna ca au fost 2o de ani pierduti, in care nu am invatat nimic. "Comunistul Geoana" e la fel de gogonata ca si "Basescu batausul".Sunt doar istericale ale unei campanii mult prea jegoase. Eu inteleg ca interesul politicienilor e sa isterizeze lumea ca s-o scoata la vot, dar nu pot intelege de ce jurnalisti care se pretind echilibrati si decenti alimenteaza false isterii.

Iuliana spunea...

Dacă aveţi vreme, recitiţi din Scrisoarea III a lui Emoinescu nişte dureroase versuri despre politicianism. Poate ajută :
Au prezentul nu ni-i mare? N-o să-mi dea ce o să cer?
N-o să aflu într-ai noştri vre un falnic juvaer?
Au la Sybaris nu suntem lângă capiştea spoielii?
Nu se nasc glorii pe stradă şi la uşa cafenelii,
N-avem oameni ce se luptă cu retoricele suliţi
În aplauzele grele a canaliei de uliţi,
Panglicari în ale ţării, care joacă ca pe funii,
Măşti cu toate de renume din comedia minciunii?
Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul,
De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul?
Nici visezi că înainte-ţi stă un stâlp de cafenele,
Ce îşi râde de-aste vorbe îngânându-le pe ele.
Vezi colo pe uriciunea fără suflet, fără cuget,
Cu privirea-mpăroşată şi la fălci umflat şi buget,
Negru, cocoşat şi lacom, un izvor de şiretlicuri,
La tovarăşii săi spune veninoasele-i nimicuri;
Toţi pe buze-având virtute, iar în ei monedă calpă,
Chintesenţă de mizerii de la creştet până-n talpă.
Şi deasupra tuturora, oastea să şi-o recunoască,
Îşi aruncă pocitura bulbucaţii ochi de broască...
Dintr-aceştia ţara noastră îşi alege astăzi solii!
Oameni vrednici ca să şază în zidirea sfintei Golii,
În cămeşi cu mâneci lunge şi pe capete scufie,
Ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filosofie.
Patrioţii! Virtuoşii, ctitori de aşezăminte,
Unde spumegă desfrâul în mişcări şi în cuvinte,
Cu evlavie de vulpe, ca în strane, şed pe locuri
Şi aplaudă frenetic schime, cântece şi jocuri...
Şi apoi în sfatul ţării se adun să se admire
Bulgăroi cu ceafa groasă, grecotei cu nas subţire;
Toate mutrele acestea sunt pretinse de roman,
Toată greco-bulgărimea e nepoata lui Traian!
Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi
Să ajung-a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi!
Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stârpitură,
Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,
Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!

Voi sunteţi urmaşii Romei? Nişte răi şi nişte fameni!
I-e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni!
Şi această ciumă-n lume şi aceste creaturi
Nici ruşine n-au să ieie în smintitele lor guri
Gloria neamului nostru spre-a o face de ocară,
Îndrăznesc ca să rostească pân' şi numele tău... ţară!

La Paris, în lupanare de cinismu şi de lene,
Cu femeile-i pierdute şi-n orgiile-i obscene,
Acolo v-aţi pus averea, tinereţele la stos...
Ce a scos din voi Apusul, când nimic nu e de scos?

Ne-aţi venit apoi, drept minte o sticluţă de pomadă,
Cu monoclu-n ochi, drept armă beţişor de promenadă,
Vestejiţi fără de vreme, dar cu creieri de copil,
Drept ştiinţ-având în minte vre un vals de Bal-Mabil,
Iar în schimb cu-averea toată vrun papuc de curtezană...
O, te-admir, progenitură de origine romană!

Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi - nişte mişei!
Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

Unknown spunea...

@ anonimul de la 00.09 (nepostat):

Pe cit imi sta in putinta, opresc comentariile ticaloase.
Esti norocos ca macar te-am avertizat aici.
Mai incearca, dar schimba placa.

Un om batran spunea...

Anonimilor care nu mai cred in pericolul comunist:

Vorbiti despre Geoana de parca ar fi altceva decat masca de serviciu a lui Iliescu. Iar Iliescu nu ca a fost si a ramas comunist, dar si daca ar mai trai trei vieti, tot comunist ar ramane. Desigur, nu mai e vorba de comunismul dictatorial de ieri, dar e vorba de un permanent blocaj de stanga, pe care el il reprezinta si il garanteaza, folosindu-se de unul sau mai multi "prostanaci".
Pai de ce a devenit dintr-o data "Prostanacul" dezirabil? Pentru ca te poti folosi de el ca sa recuperezi puterea pentru gasca ta promoscovita si pentru clientii ei mafioti.
Nimenea nu zice ca Basescu e vreun ingeras, dar una e sa fii un drac intre altii si alta e sa fii starostele dracilor, Scaraoschi in persoana. Iar Iliescu e tocmai Marele Drac Rosu murdar pe gheare de sangele eroilor martiri din decembrie si al manifestantilor anticomunisti din Piata Universitatii, cel care a furat Revolutia si a blocat redresarea postcomunista a Romaniei, cu complicitatea unor iresponsabili cum va dovediti si voi, care se vede ca n-ati inteles nimic din tragedia istoriei noastre contemporane.
Geoana si PSD nu exista si nu conteaza decat ca paravane ale "tatucului" Iliescu. Or "Iliescu pentru noi este Ceausescu doi". Chiar daca au trecut 20 de ani de adormire a constiintelor si de abureala pretins democratica. Ramane valabila deviza Pietei Universitatii, cu ajustarea la zi: "Cine este pesedist e ori prost, ori securist".
Si pe urma chiar va simtiti onorati sa va dati voturile pacaliciului unui partid in care taie si spanzura, cu voia lui Iliescu, unul ca Marian Vanghelie?! Astea-s sperantele voastre de innoire si de normalitate? Atunci iertati-ma, dar trebuie sa va cautati...

Răzvan Codrescu spunea...

O telespectatoare din Timişoara, criticîndu-l pe Ciuhandu pentru adeziunea rămăşiţelor ţărăniste la "monstruoasa coaliţie", a spus pe 1 decembrie că "Corneliu Coposu e ventilator în mormînt"! N-am mai auzit pînă atunci expresia asta, dar recunosc că e foarte plastică: un fel de culminaţie ameţitoare a "întoarcerii sau răsucirii în mormînt"!
Ei bine, dacă va fi votat Geoană (recte Iliescu şi toată gaşca lui de scursori fetide ale PCR-ului şi Securităţii), atunci vor fi "ventilatoare în mormînt" nu numai seniorii defuncţi ai Opoziţiei postdecembriste, ci şi toţi eroii şi martirii rezistenţei anticomuniste, de la cei decimaţi în temniţele staliniste pînă la cei decimaţi în Piaţa Operei din Timişoara sau în Piaţa Universităţii din Bucureşti.
Chiar vă asumaţi moral o asemenea "ventilaţie", voi, nuntaşilor turmentaţi ai crinului cu trandafirii?!

Anonim spunea...

http://www.gandul.info/news/geoana-vantu-e-malefic-dar-trebuie-sa-i-recunosti-o-minima-competenta-5149214

Anonim spunea...

Prostanacul de Geoana a reusit sa il indeparteze pe Iliescu din fruntea PSD si pe Nastase, ata de prost este. Fata de Base care ii aliniaza pe toti mai rau decat era nea' Nicu, cum zice unul ceva cum e out, toti intelectualii si marii ziaristi ai tarii au fost cu Base si acum nimeni nu vrea sa-l mai vada. L-ati ascultat pe Talpes care a fost securist de prim rang ce a zis de Iliescu si de Basescu, ca nu e termen de comparatie intre cei doi, normal in favoarea comunistului Ilici care daca nu era el ajungeam ca Ucraina sau mai rau. Nu spun ca Iliescu si Geoana sunt lapte si miere , departe de asta dar oricum mult peste Base....

Anonim spunea...

Una cate una porcariile antiBasescu ies la iveala: filmul trucat cu lovirea copilului, minciuna cu violul si cicatricea din tinerete etc. Presedintele in functie totusi nu s-a pretat la asa ceva in lupta deschisa cu adversarii sai. De data aceasta "mitocanul" a fost mult mai elegant, iar "eleganţii" au fost mult mai mitocani. Mai bine Geoana si Antonescu tineau codul bunelor maniere pentru ei.

Anonim spunea...

Cine crede ca Geoana i-a indepartat din fruntea PSD pe Iliescu şi Nastase este mai prostanac decat el. Iar daca securistul Talpes a ajuns instanta publica, atuncea meritati sa mancati din palma lui Vanghelie!
Unde se termina prostia si unde incepe infectia, asta e intrebare grea de tot...