joi, 29 ianuarie 2009

Dan Puric, Omul frumos


Dan Puric, proeminenta constiinta crestina a societatii civile, cunoscut regizor si actor, autor al volumului Cine suntem, vândut în peste 70.000 de exemplare, va veni în fata bucurestenilor, marti, 10 februarie 2009, de la ora 19:30, la Ateneul Roman sa conferintieze pe tema “Omul frumos”. Totodata isi va lansa volumul cu titlul Omul frumos.

Evenimentul face parte dintr-o serie de patru conferinte pe care Dan Puric le va prezenta in anul 2009, la Ateneul Roman, in organizarea Fundatiei ART PRODUCTION.

“Lumea de azi este intr-un proces continuu de uratire. In noul imperiu al uratului, frumosul este doar o amintire care abia mai palpaie sub marsul triumfal al unei lumi schilodite aflata in plina ofensiva. Omul frumos este ultimul strigat de salvare, este ultima reduta a umanitatii in lupta cu oceanul de neomenesc ce vine. Omul frumos este ultimul suspin Hristic pentru o lume aflata in cadere definitiva.” Dan Puric

Biletele s-au pus in vanzare la Ateneul Roman (tel.021/315.68.75) si online pe www.eventim.ro

UPDATE (2 febr. 2009)

Am primit un comunicat de la organizatorii conferintelor lui Dan Puric, pe care il redau in intregime:

Pentru prima conferinta a Domnului Dan Puric - „Omul Frumos” din 10 februarie 2009, orele 19:30, de la Ateneul Roman , biletele au fost epuizate.

Pentru celelalte conferinte din anul 2009 de la Ateneul Roman care se vor desfasura in zilele de 8 aprilie - „Despre Corp", 14 octombrie - „Despre Umor” si 15 decembrie - „Despre Iubire”, se vor pune in vanzare bilete la Ateneul Roman (tel. 021/315.68.75), Sala Rapsodia (tel. 021/315.89.80) si online pe www.eventim.ro.

La initiativa Domnului Dan Puric, fondurile stranse la conferintele din anul 2009, vor fi donate pentru realizarea Memorialului “Calvarul Aiudului” de pe Rapa Robilor – Aiud, Jud. Alba.

8 Comentários:

Dan Gheorghe spunea...

un om desoebit. valorile trebuie promovate in tara asta, nu toate ciudateniile umane care se scalambaie seara de seara pe anumite canale tv...

Anonim spunea...

Unde ni-s OAMENII FRUMOSI ? Te pomenesti ca pe blogul lui Roncea sau in partidul lui Becali !

Anonim spunea...

Cand va veni si la Iasi? Feilicitari, oricum.

Anonim spunea...

V-ati pus pe triat, domnule Tarziu?

Cornelia spunea...

Abia asteptam conferinta Domnului Dan Puric la Iasi, cu lansarea cartii "Omul frumos", carte care m-a bucurat din nou prin continutul sau viu.
O surpriză neplacută este insa pentru mine costul unui bilet la teatrul Luceafarul din Iasi: 50ron si 100ron. Afland costul ridicat al unui bilet de intrare mi-am pus imediat intrebarea: de ce asa mult? Si m-am gandit initial (cu o meschinarie de care mi-e rusine) ca se urmareste sa limiteze numarul celor ce ar dori sa participe sau sa-i trieze dupa largimea „buzunarului”. Dar nu! Cautand raspunsul adevarat, am aflat că la initiativa Domnului Dan Puric, fondurile stranse la conferintele din anul 2009 vor fi donate Schitului Inaltarea Sfintei Cruci care va coordona realizarea Centrului Memorial Rapa Robilor de la Aiud, jud. Alba, cu binecuvantarea IPS Andrei Andreicut, arhiepiscop ortodox de Alba Iulia. Si atunci m-am interesat despre ce Centru memorial la Rapa Robilor este vorba. Cu durere am aflat ca se planuieste (macheta e realizata deja) o constructie megalomanica (gen „Palatul”=„Casa poporului”) ce nici catolicii cu gustul lor pentru monumentalul exagerat nu au construit pana acum, si nici protestantii. Durerea mea este mare cu atat mai mult cu cat stiu ca sfintii martiri ai inchisorilor si-au dat viata, intr-o saracie lucie si intr-o modestie deplina, pentru smeritul nostru Dumnezeu - Iisus Hristos, Dumnezeul nostru Mantuitor. Lor li se cuvine un monument duhovnicesc crestin ortodox in duhul smerit al sfintelor biserici ortodoxe, deci în smerenia corabiilor care salveaza sufletele prin cele 7 Sfinte Taine ale Bisericii celei Una. Pentru ridicarea unui astfel de mausoleu - Mănăstire Memoriala, monument smerit la Rapa Robilor de la Aiud, as participa din toata inima cu economiile mele, si prin donatii, cu mai mult decat costurile biletelor. Cauza este nobila, dar sa fim atenti sa nu cadem prada exceselor care, chiar nobile fiind, aduc mult rau tocmai prin exagerare.
Nu stiu daca gandesc bine, iar daca gresesc va rog sa ma corectati. Comentariul acesta l-am pus aici din dorinta de a ma lamuri asupra monumentului mausoleu, si in nadejdea ca se mai poate indrepta ceva inainte de a fi prea tarziu. Sa nu cumva sa intinam prin megalomanie si excese memoria sfanta a Sfintilor Martiri ai inchisorilor, sa nu-i intristam! Domnul Dan Puric pana acum, in conferintele pe care le-a tinut, si la Iasi si in tara, si-a aratat pe fata repulsia contra megalomaniei, careia nu-i vede nici domnia sa nici un rost. Sa incercam sa ramanem „Omul Frumos” pana la capat, sau sa facem eforturi sa devenim frumosi in Duhul lui Hristos cel cu Cruce!

andrei1990 spunea...

foarte frumos, sper sa pot ajunge(gasi bilet?) la macar una dintre conferintele toamna-iarna. Doamne ajuta!

Anonim spunea...

"Pana si drumul catre iad este pavat cu intentii bune "
In aceasta mare de singuratate si lipsa de speranta ,efortul Dlui Dan Puric de a ne ridica moralul si a ne face mai optimisti prin incerxcarea de a ne arata o cale catre lumina si adevar este reconfort si datator de speranta !!
Poate nu este totul pierdut ,poate suntem mai multi cei care credem inca in domnia valorilor ,adevarului ,corectitudinii ,cinstei ,buneicuviinte ,moralei crestine ,valori fundamentale ale poporului nostru !!

Anonim spunea...

Il asteptam pe domnul Dan Puric, aceasta constiinta "trezvie" a neamului nostru, si la Pitesti, oras in care celebrul "experiment", care a scos la iveala tot ceea ce era mai urat in oameni, ne-a distrus constiinta pentru multe decenii...