joi, 22 ianuarie 2009

Danion Vasile atrage atenţia asupra primejdiei vorbirii necugetate despre Apocalipsă


Într-o intervenţie avută ieri la ortodoxradio, teologul Danion Vasile ne face atenţi, pe urmele părintelui Serafim Rose şi ale Sfîntului Nicolae Velimirovici, că e foarte primejdios să vorbim, fără o adîncă judecată şi insuficient pregătiţi duhovniceşte, despre Apocalipsă. El spune că există riscul fie să cădem într-o panică necreştinească (în Crezul nostru mărturisim că aşteptăm învierea morţilor, deci sfîrşitul acesti lumi cum este acum, cu mare nădejde), fie într-o abordare uşuratică, la fel de vătămătoare duhovniceşte. El se ridică împotriva duhului sectar pe care îl răspîndesc unii neaveniţi, fără o înţelegere teologică a semnelor vremurilor, şi care îndepărtează lumea de Biserică şi, deci, de mîntuire.

3 Comentários:

Anonim spunea...

Sa ne pocaim nu pentru ca Domnul sa ne scape de microcipuri, ci pentru a ramane cu El pururea. Restul e vorbarie necugetata.

Anonim spunea...

Amin.

Anonim spunea...

Regretabil ca prelegerea lui Danion Vasile nu a atins scopul pentru care a fost facuta: acela de a intari prin alte marturii scripturistice si patristice primejdia acceptarii documentelor biometrice, asa cum a tras un serios semnal de alarma Parintele Iustin. Poate ca era mai de folos a gandi mai bine discursul inainte de a-l rosti. De rugat avem cu totii datoria.