luni, 14 iulie 2008

Incep sa se vada consecintele deciziei Sinodului

Felul in care a "rezolvat" Sinodul cazul Corneanu-Drincec are consecinte dintre cele mai grave, dupa cum era de asteptat. Aflu ca un grup de mireni din Oradea intentioneaza sa organizeze si sa finanteze o Episcopie ortodoxa noua, pe stil vechi, in semn de protest pentru mentinerea in scanul de episcop al PS Sofronie. Este posibil ca si alti mireni sa-i urmeze exemplul. Se va mai rupe astfel din trupul Bisericii noastre. Si evident ca nu e bine. Dar ce vor face ierarhii nostri pentru a impiedeca astfel de gesturi? Ma tem ca nimic. La cum ii cunosc, sint in stare sa ramina indiferenti la zbaterile mirenilor pina la capat. Pina ce poporul ii va parasi cu totul.

17 Comentários:

Anonim spunea...

Vor chema Sriul in ajutor

Anonim spunea...

Radu Comanescu cu Mitropolitul Corneanu la Radio Romania Actulalitati. Citesc din Radu "masonul mamii" - "pamfletarii de la Athos" "luminatii" ( in batjocura). Ce ziceti, de "fratele"?

Anonim spunea...

Lasa-l,stimabile, ca are binecuvantare ierarhica sa stea acolo (amicii stiu de ce).

Anonim spunea...

aveti dreptete domnule Tarziu!rad in barba episcopii de poporul credincios!n-a "scris"Corneanu ca biserica e pentru manipularea maselor?Nicolae e un odios securist,Sofronie o lepra masona iar cei "44"tradatori ai Bisericii lui Hristos!

Răzvan Codrescu spunea...

Credeam că intrase în "adormire". Se pare însă că are "somnul" uşor, ca toată licheaua grijulie de sine. Şi cînd mă gîndesc că i-am fost, cîndva, prieten!

Anonim spunea...

Tot AZEC-ul "sireacul" îi adună pe toţi la un loc...

Anonim spunea...

Are cineva emisiunea de duminica noaptea de la Radio Romania Actualitati in care Radu Comanescu ii ia interviu lui Corneanu?

emilia corbu spunea...

Situatia in care s-a aflat Sf. Sinod zilele trecute poate fi comparata doar cu celebra relatare istorica, conform careia in timp ce Constantinopolul era asediat si chiar cadea sub turci, ierarhii dezbateau problema sexului ingerilor.
Miine ma duc sa ma impartasesc la catolici. Am auzit ca acolo pentru desfranati e pedeapsa mai usoara.Corneanu si Sinodul au oferit solutia pentru 90% dintre pacatosi.

Anonim spunea...

Jean de la Botosani


Radio Romania Actualitati, la ora 11 noaptea , duminica, nu a functionat pe internet. A inregistrat cineva, pe un casetofon. Am inteles ca va transfera. Va asigur de faptul ca interviul s-ar puttea constitui intr-o antologie de perle “impotriva extremistilor” “pro-echilibru”, impotriva “luminatilor” si ” pamfletistilor” atoniti care scriu depese Patriarhiei romane. “Pai ce Iisus a fost catolic ori ortodox? Numai cei ingusti la minte nu inteleg astazi”. PS Corneanu a spus ca “cel putin pentru moment” asa sunt intelese lucrururile. Interviul a fost luat la Timisoara cu putin inainte de Sinod.

Anonim spunea...

Cititi, se sparie gandul!
http://www.romanialibera.ro/a129380/monopolul-pe-iisus.htm

Anonim spunea...

durerea si grozavia mare este ca, timp de 4 decenii, daca nu ma insel, cat corneanu a stat la carma banatului, misionarismul ortodox, se vede treaba ca a fost aproape inexistent, luandu-i locul "atitudinea pacifista, frateasca" a acestui, Doamne feri, purtator, totusi, de har, decazut arhiereu;
normal, firesc, nu este vorba de o agresiune misionara, ci de pazirea cu dreapta socotinta, a harului primit la botez, de fiii lui duhovnicesti;
om mai delasator, mai apatic, mai cameleonic decat acest corneanu, s-ar putea sa nu prea mai existe;
datorita delasarii lui ca arhiereu, astazi asistam la sustinerea lui de catre clerul timisorean precum si la spaima sinodului sau a mai multora, de un eventual exod banatean, la alte culte, in cazul unei pedepse meritate si mantuitoare, aplicata aiuristicului arhiereu.
situatia asta este la nivelul tarii: -heii, aude vreun cap cu mitra??
tipariti catehisme, simple, pe intelesul tuturor, catehisme foarte bine gandite, care sa lamureasca, sa intareasca si sa defineasca conditia de "ortodox"
omul habar n-are ce-i aia dogma, ce-i aia "ierurgie", "taina", catehumen, si cate multe altele
catehismele astea sa fie date GRATIS!! de onor episcopii romani, si tot GRATIS date de preoti, prin parohii.
decat sa-si tipareasca toate ineptiile, trandafirii nostri ierarhi, mai bine ar pune la tipar catehisme, biblii (biblii pentru copii, mai ales), evanghelii, sa fie date gratis oamenilor; ca uite, vin sectarii si umplu parohiile sau comunitatile ortodoxe, cum vreti sa spuneti, cu carti gratis, tot felul, iar noi, huuooo, care ne vrem "biserica nationala", jupuim pielea de pe om, daca vrea sa-si cumpere vreo carte bisericeasca; biblie la 80 lei, evanghelie la 200 lei, biblie pentru copii, la 30-40 lei??!!
asa scumpatate au pus vulturii cu pietre scumpe, pe Cuvantul Domnului, incat nu poate ajunge in casele si sufletele oamenilor.
na, sa ma cateriseasca pe mine, ca am spus aceste cuvinte, daca nu le convine...
ca de colegii lor n-au curaj sa-i indrepte...
patriarhul are baston doar pentru talpa, nu pentru varf...
preot Serban Florin/ Vilcea

Anonim spunea...

Eu nu cred ca toata lumea este in stare sa comenteze deciziile Sinodului

Anonim spunea...

http://www.razbointrucuvant.net/files/Bucuroiu_PAXTV_Convorbire_cu_un_francmason_Radu_C

Anonim spunea...

Parca aud formula sinodului AZEC si a patriahului sau: Azecul nu taie capete. Poacaiti-ma, ma numesc Comanescu.Hahaha

Anonim spunea...

http://www.razbointrucuvant.net/files/Bucuroiu_PAXTV_Convorbire_cu_un_francmason_Radu_Coma
http://www.razbointrucuvant.ro/2008/07/14/avem-vina-iubirii-de-ortodoxie/#comments
Radu Comanescu - calfa si Neculai -venerabil intr-o convorbire de taina la miezul noptii

Anonim spunea...

Daca la Oradea va prinde viata o Episcopie Ortodoxa Tara Crisului se va destrama. Vor fi multi preoti care vor trece la stilisti. Muntele Athos nu e cu calendarul vechi? La fel rusii , sarbii! Sofronie Drincec a intrat in panica . Si-a pus slugarnicii sa scrie in presa locala impotriva ereziei stiliste! Cititi www.crisana.ro din 19 iulie!

Mădălin spunea...

eu atata stiu, ca harul le e dat de sus ierarhilor, nu de la noi, si prin urmare trebuie sa facem ascultare, ca stie Dumnezeu mai bine cum sa-i indrume. Atunci cand in istorie capii bisericii au cazut in erezii, cei care au tinut dreapta credinta au fost tot dintre marii ierarhi sau calugari, si nu dintre mireni. Nu stiu sa fi salvat vreodata un mirean biserica, tragand-o dupa el pe calea cea dreapta, cand ierarhii au luat-o razna. Sa fim seriosi si cuminti, eu asa as spune. Imi place si mie actiunea si sa fim un laicat bataios, dar nu asa se procedeaza. Sinodul a procedat asa cum trebuie, consider.