luni, 7 iulie 2008

48 asociaţii şi fundaţii, 90 mănăstiri şi schituri, 11 parohii şi mii de mireni cer caterisirea IPS Nicolae si a PS Sofronie

Comunicat de presă
07.07.2008

Având în vedere tulburarea pe care au adus-o asupra Sfintei noastre Ortodoxii actele de apostazie de la dreapta credinţă ale mitropolitului Nicolae Corneanu şi ale episcopului Sofronie Drincec, 48 Asociaţii şi Fundaţii ale Laicatului Ortodox Român, 90 Mănăstiri şi Schituri, 11 parohii şi mii de dreptcredincioşi din toate zonele ţării au semnat un memoriu adresat Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Lista semnatarilor rămâne deschisă până la momentul luării în discuţie a respectivelor cazuri de către membrii Sfântului Sinod.

Prin acest act, noi, toţi semnatarii, parte reprezentativă a credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române, susţinem pe membrii Sfântului Sinod în judecarea celor doi ierarhi conform cu Sfintele Canoane ale Bisericii şi cu învăţătura ortodoxă.

Amestecul celor de altă credinţă, în special al romano-catolicilor şi greco-catolicilor, în treburile interne ale Bisericii Ortodoxe nu fac decât să pună într-o lumină şi mai proastă dialogul cu aceştia. În cazul în care ierarhii ortodocşi vor fi împiedicaţi prin ameninţări şi intimidare să-şi împlinească menirea de păzitori ai dreptei credinţe şi ai păcii Bisericii, vom fi constrânşi să cerem celorlalte Biserici Ortodoxe să întrerupă dialogul cu romano-catolicii.

Mai mulţi părinţi stareţi au rânduit ca în mănăstiri zilele de luni, marţi şi miercuri să fie petrecute în post şi în rugăciune, pentru ca bunul Dumnezeu să se milostivească şi să trimită Duhul Său cel Sfânt asupra celor ce sunt puşi de Hristos să vegheze la păstrarea păcii Bisericii Sale.

Federaţia Asociaţiilor Laicatului Ortodox

Prof. Cristian Constantinescu

Lista de semnaturi o aveti alaturi, atasata: /Comunicat_presa_080707_cu_lista_semnatari.pdf

12 Comentários:

Anonim spunea...

Ceva vesti de la Sinod ?

Anonim spunea...

Sunt optimist. Nu se poate ca un popor care a fost umilit atatea sute de ani, dar care mereu a iesit din impasuri istorice si religioase prin Harul Divin, sa nu iasa si acum. Dumnezeu sa se indure de noi macar pentru sutele de mii de sfinti care si-au dat viata pe aceste meleaguri pentru Ortodoxie si Romania...

Anonim spunea...

Iubire ecumenica "expandata"... A iesit si don Bikir la rampa cu asa zisul rau facut de IPS Brtolomeu la Vatra, si binele "protosului" impaciuitor de la Sibiu. Daca s-ar cunoaste ca unirea rusilor cu Biserica din Exil a fost facuta dupa ce " Exilul" s-a trezit cu conturile goale, dupa afaceri cu aluminiu, sofrino etc, ale " fratilor"... Si cum "fratii" le-au facut "unirea"( necesara, desigur) celor aflati la inghesuiala, dar si "oficialiilor". Ma bucur pentru Vatra, dar nu ma bucur de momentul ales, cu scopul de a scoate pe cineva in evidenta si a baga pe altcineva, pe nedrept, la " apa", ca sa apara, bineinteles, arbitrul... care, nu-i asa, are de condus un " meci" greu.

Anonim spunea...

După ce în urma gestului "emoţional" al mitropolitului Nicolae, s-a scăpat (evident, biologic) şi a scris articolul "O prostituată în sinod", F.Bichir - "turometrul" la vârf al BOR, comunică astăzi limita de viteză pentru cele două zile de dezbateri... O viteză aflată dealtfel în aceeaşi tonalitate cu dorinţa comisiei de etică profesională AZEC (din care face parte în mod cu totul jutificat şi prob Constantin Ciomâzgă,un autentic Hemingway al ortodoxiei)de a judeca prestaţia profesională a sacerdotului Bichir.
Faceţi mese rotunde, liste, adeziuni, o ţineţi gaia-maţu cu dreapta credinţă, dar când e să vă ocupaţi de chestiuni profesionale care într-adevăr vă privesc manifestaţi aceeaşi lentoare cât se poate de intransigentă.
Marian

Unknown spunea...

@ Marian:

Frate, dar esti cam abscons. Totusi, incerc sa inteleg ce vrei: sa-l judecam pe Bichir la AZEC pt prestatia lui jurnalistica? Pai am facut-o deja in Consiliul Director si l-am suspendat din calitatea de membru. Dar, cum AZEC este o organizatie democrata, urmeaza si alte etape: cercetarea in Comisia de Disciplina si propunerea de excludere din Asociatie facuta Adunarii Generale. Asta e. Daca asta ti-o fi fost reprosul. Altminteri, cred ca AZEC a facut ce o indrituia statutul si ce i-a stat in putere in cazul Corneanu. Mai mult nu era treaba unei asociatii PROFESIONALE, fie ea si crestina.

Anonim spunea...

Există vreun comunicat oficial al AZEC în legătură cu suspendarea d-lui Bichir, aşa cum ar trebui să procedeze o asociaţie serioasă? Dacă da, atunci îmi cer sincer iertare, dacă nu, înseamnă că nu eu sunt cel "abscons"!
Marian

Anonim spunea...

@ Marian:

Exista un astfel de comunicat oficial publicat in Lumea Credintei pe iulie. Se asteapta scuzele de rigoare.

Anonim spunea...

Iată, îmi cer scuze! Totuşi există un site al AZEC unde comunicatul nu există...

Marius

Unknown spunea...

@ pt Marian (sau Marius? ;))

Site-ul AZEC este inca la inceput, cu multe pagini in constructie si nu contine mai nimic din ultimele activitati ale asociatiei. Vom rezolva si asta insa, cit de curind, sper.
Cert este ca acel comunicat a fost facut public. Si revista ROST a scris despre decizia CD al AZEC in cazul Bichir.

Anonim spunea...

Aveţi dreptate... Marian... sau Marius? M-am ramolit! Aşa se întâmplă când zaci uitat la Veneţia, unde nu ajunge "Lumea credinţei"!

Marian (sau Marius)

Anonim spunea...

Solidaritatea umana poate imbraca uneori cele mai neasteptate forme, este si cazul dvs citind aceste cuvinte ,scrise de un om f disperat bolnav si sarac, o tragedie care sa abatut asupra mea, chiar si-acum in prag de sarbatori mam gandit sa va fac public necazul meu, de craciun este perioada care ar trebui sa va ganditi si la cei napastuiti de soarta, si greu incercati de atata necaz asa ca-si mine, trebuie sa-i dovediti lui dumnezeu cat de mult il iubiti, ptr ca el vegheaza totul,, zic asta ptr ca eu am suferit de 2 ori infarct miocardic antero-septal, tot de 2 ori am suferit avc de trunchi cerebral vertebro-bazilar, hemipareza dreapta, am diabet zaharat insulino-necesitant, neuropatie diabetica, angioscleroza diabetica 1/4 ,si altele ,Frati crestini, dupa cum vedeti din documentele care vi-le trimit ,sunt f bolnav impreuna cu a mea sotie si traim cu medicamente de 14 ani luam amandoi aceleasi medicamente zilnic, care ne costa f mult, iaca vine iarna si noi nu avem lemne pt foc si multe altele, de aceea va rog ganditiva macar o clipa la dumnezeu si faceti un mic ajutor si pt soarta noastra f chinuita si bunul dumnezeu o sa va rasplateasca atunci cand vei avea mare nevoie de puterea lui, nici odata sa nu zici ca nu vei avea nevoie de dumnezeu,, acolo unde iau eu ajutorul de la handicap am cont la raiffaisen bank cu nr ro93rzbr0000060001059026 in lei, dumnezeu sa va binecuvinteze,, astept,, tel 0764807565 , nu putem efectua nici o activitate, stie dumnezeu totul despre noi. ne costa numai medicamentele in fiecare luna 230 lei compensat, si apoi cheltuelile comune de zi cu zi, de aceea va rog sa nu ne uitati,,doamne ajuta,, va rog comfirmati primirea meilului, multumesc,, A-R
--------------------------------------------------------------------------------

cerere.jpg externare

Anonim spunea...

Ma adresez oamenilor cu suflet si cu credinta in dumnezeu, ca din putinul lor sa ma ajute si pe mine ptr a putea urma tratamentul prescris de medici, boala, disperarea, neajutorarea si neputinta, situatia mea este f f grea, in jurul nostru mor oameni in fiecare zi, mor sau traesc cu o frica teribila de moarte, din cauza indiferentei noastre, sunt multi oameni batuti de soarta care duc zilnic poveri f grele in sufletele lor si-asa chinuite, sunt multi oameni care sufera si asteapta o mana de ajutor,, -oare cine este gata sa-le intinda o mana de ajutor???.Eu sufar de multi ani de mai multe boli f incurabile, Diabetul va pune capat zilelor, fac injectii cu insulina de 4 ori zilnic, nu pot efectua nici o activitate, ptr ca capacitatea mea de munca este pierduta in totalitate, duc lipsa de mancare si medicamente, daca bunul dumnezeu este cu dvs va rog ajutati-ma, ma rog lui dumnezeu si maica domnului sa va inmulteasca darul, si cu multa sanatate, gestul vostru il puteti face in contul ce lam deschis la banca: RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA are nr ro72rzbr0000060004438690 in euro,si-n lei ro93rzbr0000060001059026 si are codul swift: RZBRROBU , pe nume mihai feraru, Doamne ajuta.Va rog nu ma uitati.