sâmbătă, 2 octombrie 2010

Un român în finala K1!

În această dimineaţă, românul Daniel Ghiţă l-a învins printr-un KO spectaculos pe mult mai cunoscutul luptător olandez Erol Zimmerman, în cadrul galei semifinale K1 World Grand Prix Final 16 de la Seul. Astfel, Ghiţă şi-a cîştigat participarea la gala finală de la Yokohama, Japonia, din 11 decembrie. Este pentru prima dată cînd un român ajunge atît de sus în K1.

Erol Zimmerman, care nu demult îl învinsese, prin KO în primele 30 de secunde, pe Cătălin Moroşanu, a ameninţat că îl va distruge pe Daniel Ghiţă. În prima repriză însă, românul a controlat meciul, mai ales cu lovituri de picioare, deşi iniţiativa i-a aparţinut olandezului. La începutul celei de-a doua reprize, Ghiţă l-a spulberat pe Zimmerman cu o serie de patru lovituri la cap. Prăbuşit la podea, Zimmerman şi-a revenit cu greu.

Daniel Ghita vs Erol Zimmerman from Bruce Lee on Vimeo.Tot sâmbătă, românul Raul Cătinaş (22 ani), cel mai tânăr participant la Gala K1 Seul, a pierdut la puncte meciul cu samoanul Mighty Mo (39 ani). Deşi mult mai tînăr decît Mo, Cătinaş a dovedit o slabă pregătire fizică. El n-a făcut un meci rău, dar a fost dezordonat în lovituri şi mult prea obosit încă din prima repriză, cînd a şi căzut o dată la podea după o lovitură la cap. Tactic, el a abordat lupta greşit, stînd la bătaie cu mult mai puternicul Mo.Rezultatele celorlalte meciuri din Gala K1 World Grand Prix Final 16:

Dzevad Poturak
(Bosnia) l-a învins pe Chalid "Die Faust" (Germania). VIDEO

Sergei Kharitonov
(Rusia) l-a învins prin KO în prima repriză pe Takumi Sato (Japonia). VIDEO

Tyron Spong
(Surinam) a cîştigat în faţa lui Ray Sefo (Noua Zeelanda). VIDEO

Gokhan Saki
(Turcia) l-a făcut KO în prima rundă pe Freddy Kemayo (Franţa). VIDEO

Keijiro 'Kyotaro' Maeda
(Japonia) a cîştigat, după ce Jerome Le Banner (Franţa) a refuzat un extra-round

Peter Aerts
(Olanda), triplul campion mondial, acum în vîrstă de 40 de ani, l-a învins la puncte pe Ewerton Texeira (Brazilia). VIDEO

Campionul en-titre, Semmy Schilt (Olanda) l-a învins la puncte pe Hesdy Gerges (Egipt). VIDEO

Alistair Overeem
(Olanda) l-a învins prin KO pe Ben Edwards (Australia). VIDEO

La această gală au lipsit, din pricina unor accidentări, doi sportivi foarte valoroşi: Remy Bonjansky şi Badr Hari, cu şanse certe la titlul de campion.

Seja o primeiro a comentar