joi, 8 aprilie 2010

Un documentar TVR despre Gabriel Constantinescu

Via Rafael Udrişte

Regimurile comuniste instaurate în ţările din sfera de influenţă sovietică au secerat vieţile a sute de mii de eroi din rândul celor ce au luptat pentru dreptul la libertatea de conştiinţă şi exprimarea neîngrădită a credinţei.
Dacă, odată cu eliberarea de sub regimurile dictatoriale şi atee, unele dintre Bisericile ortodoxe surori au oferit martirilor săi din perioada comunistă graţia de a intra în galeria sfinţilor, la 20 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, jertfa românilor continuă să fie puţin cunoscută, chiar şi la nivelul opiniei publice.
Emisiunea aduce în atenţia telespectatorului român cazul unui mărturisitor, dintre cei mulţi şi puţin cunoscuţi, profesorul Gabriel Constantinescu, fost ofiţer de front.
[Emisiunea este difuzată, poate nu întîmplător, aproape de împlinirea a 40 de zile de când Gabriel Constantinescu s-a mutat la Domnul - precizarea mea, C.T.]

Invitaţi: Răzvan Codrescu, scriitor, părintele Constantin Necula, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, prof. Radu Mărculescu, supravieţuitor al gulagului.

TVR 1, SEMNE, SÎMBĂTĂ 10 APRILIE, ORA 7.55: “Eroii neştiuţi de lîngă noi”

Imaginea: Ion Cristodulo
Realizator: Rafael Udrişte
Producător: Dan Micu

2 Comentários:

Anonim spunea...

Parastasul de 40 de zile al domnului Gabriel Constantinescu se va oficia joi 15 aprilie, la Sibiu (Biserica "Sf. Constantin si Elena").
Dumnezeu sa-l odihneasca si sa le dea sanatate si spor celor care ii cinstesc memoria asa cum se cuvine.

Răzvan Codrescu spunea...

ATENŢIE!

Parastasul de 40 de zile al regretatului Gabriel Constantinescu se va oficia MIERCURI 14 APRILIE, de la ora 12.00, la Catedrala Episcopală "Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" din Sibiu - Piaţa Prahova.