sâmbătă, 24 octombrie 2009

UPDATE: Doisprezece pentru Cotroceni

Biroul Electoral Central a validat candidaturile a nouă bărbaţi pentru preşedinţia României: Traian Băsescu (PDL), Crin Antonescu (PNL), Mircea Geoană (PSD+PC), Sorin Oprescu (care încă nu apare în documentele de pe site-ul BEC), Corneliu Vadim Tudor (PRM), Gigi Becali (PNG), Constantin Ninel Potîrcă (independent, ţigan din neam de corturari), Kelemen Hunor (UDMR), Ovidiu Iane (PER). [daţi click pe nume pentru a le vedea declaraţiile de avere]
BEC a respins înregistrarea candidaturilor a o mulţime de aflători în treabă, independenţi, desigur: Sabin Bâltac, Cornel Cernoschi - propus de „Uniunea persoanelor care nu votează din România”; şi cine l-ar fi votat dacă ai lui nu votează? -, Maria Zetea, Ioan Lascu, Emilian-Floria Popescu, Nicolae Boancă, Marius Iulian Mirea, Doina-Elena Noghin. Printre outsiderii căzuţi la numărătoarea semnăturilor de susţinere valabile, doi au fost mai vocali şi oarecum mai cunoscuţi: Remus Cernea (mai nou, şef la Partidul Verde, dar un mai vechi anticreştin de extremă stînga) şi Ion Coja (un naţionalist-comunist, după cum am arătat deja pe acest blog). Mă bucur că sîntem scutiţi măcar de două discursuri nocive. Din nefericire, dacă Ion Coja se pare că şi-a epuizat ultima şansă de a intra în cursa pentru Cotroceni (a mai avut o tentativă la precedentele alegeri), Remus Cernea (care s-a vrut şi europalamentar) ameninţă să ne mai plictisească, pentru că e tînăr.
De ieri sîntem în campanie electorală şi oficial.
Rămîn cu nostalgia de a nu avea şi o femeie candidat pe liste. Bine, şi cu nemulţumirea că nici unul dintre candidaţii cu şanse reale - Băsescu, Antonescu şi Geoană - nu mă poate convinge să-l votez, avînd în vedere trecutul şi prezentul lor politic. Din păcate, nici ceilalţi nu-mi inspiră suficientă încredere cît să le dau votul meu, măcar de dragul exerciţiului democratic.
Cum am spus şi altă dată, numărul absenteiştilor creşte numai din vina partidelor şi a politicienilor, care au o ofertă deloc atrăgătoare.
UPDATE (duminică, 25 oct. 2009)
Bazîndu-mă pe o informaţie greşită şi pe care n-am avut cum s-o verific pe site-ul BEC, care nu era actualizat, am scris ieri că Remus Cernea nu va candida. Mea culpa. Va candida, din păcate. Iată dovada. Mă cam îndoiesc că listele lui de semnături sînt ok, dar dacă BEC zice, aşa rămîne.
BEC a afişat şi alte candidaturi admise:
- Constantin Rotaru, propus de Partidul Alianţa Socialistă (cam bogat pentru un socialist, dar, mă rog, se poartă la noi - vezi şi PSD),
- Gheorghe-Eduard Manole (independent, care a obţinut aroape 1 la sută din voturi în alegerile prezidenţiale din anul 2000 de;i era necunoscut; ei, uite, în sfîrşit un nume care mă poate interesa; ţin minte că mi-a lăsat o impresie bună atunci, să vedem cît s-a maturizat şi ce noutăţi are în discurs)
Şi a respins alte cîteva:
- Nicolae-Doru Popescu
- Gheorghe-Ovidiu-Emil Stoenescu
- Aurel Munteanu
- Gheorghe Predescu
- Nicolae Toteanu
- Ioan Aştefănoaiei

19 Comentários:

Marius Ola spunea...

Da, oferta e cam subţire. Eu l-aş vota pe Potârcă, dacă tot suntem o ţară manelistă. Glumesc desigur. Probabil că mă voi duce doar la turul II

Anonim spunea...

Remus Cernea si Ion Coja trebuia lasati, ca sa se faca de ras pana la capat si sa nu mai incerce si in viitor.

Vania spunea...

Mă bucur că am scăpat de Cernea! În altă ordine de idei, numărul absenteiştilor creşte datorită absenteiştilor...

Anonim spunea...

Mie imi placeau ideile lui Cernea.
(motivele pentru care a vrut sa candideze !)
M-a dezamagit din prima insa pentru ca s-a prezentat la BEC fara numarul necesar de semnaturi.
Insa daca suntem reticienti fata de toti cei care nu au notorietate , cum sa putem schimba ceva ?(asta in cazul in care dorim o schimbare)
Voi pe cine ati fi vrut sa aveti pe lista astfel incat sa mergeti la vot ?

Remus Cernea spunea...

Claudiu,

Iti multumesc pentru spatiul dedicat insa exista 2 erori in postul tau:

1. Candidatura mea a fost validata de BEC. Decizia oficiala (nr.34) se afla aici:
http://www.bec2009p.ro/decizii%20in%20solutionarea%20intampinarilor%20si%20contestatiilor.html

2. Nu ma consider nici de stanga, nici (vechi sau nou) anticrestin. Pozitia mea este aceea de sustinere a caracterului secular al statului, ceea ce implica o separatie clara intre stat si religii (oricare ar fi acestea). Mai mult decat atat, cand am considerat ca statul sau administratia locala a atentat la libertatea de constiinta a cetatenilor am actionat prin asociatia al carui presedinte sunt inclusiv in situatii in care aceste abuzuri s-au indreptat impotriva persoanelor de religie crestin-ortodoxa. De exemplu:

http://secularhumanism.ro/lang-ro/comunicate-de-presa/112-abuz-libertatea-de-exprimare.html

Cred ca pozitia mea este mult mai nuantata decat o prezinti tu.
In rest, iti multumesc inca o data pentru interesul fata de candidatura mea, sper sa ma urmaresti si, de ce nu, sa te conving ca prin ceea ce sunt si doresc sa realizez sunt diferit de ceilalti candidati.

Anonim spunea...

Se pare ca ai gresit cand ai scris pe blog ca, candidatura lui Remus Cernea a fost respinsa de BEC
http://www.bec2009p.ro/candidati.html

Donkeypapuas spunea...

Se ştie poziţia lui Cernea: 69 :-)

Anonim spunea...

Decat pe pozitia 69, nu-i mai cuminte sa fii respins?

Dan Tanasa spunea...

Ma bucur ca am scapat in primul rand de jigodia de Cernea!

balca @ nicu spunea...

Limbricul Cernea (si etimologia numelui, "negru" din sl. spune ceva) o sa-si mai lase balele pe ecranele tv, cu banii lui Soros. Ce e drept, e al naibii de prezent pe toate blogurile pe unde apare numele sau de naimit. Cred ca fibrileaza oricand i se itesc cilii mucilaginosi pe orice canal ;) posibil. Sa fii si ateu si prost, e deja prea mult... Si sa nu ma mai enerveze, ca trag apa!

Unknown spunea...

Va rog sa pastrati un limbaj decent.
Este nu numai mai onorabil, dar si mai credibil cineva care isi combate adversarul cu argumente, nu cu injuraturi.

Andrei spunea...

Eu personal am incerdere in Crin Antonescu. Mi se pare un om sincer si cu sufletul curat.
Cred ca dupa revolutie romania nu a prea avut oameni politici adevarati si cinstiti, cu exceptia lui Corneliu Coposu, unul dintre putinii de care imi amintesc cu profund respect desi eram un adolescent cand a murit.
Multumiri domnului Claudiu Tarziu pentru activitatea domniei sale.

sceptik spunea...

Voteaza-l pe Crin si-l ai si pe Tariceanu cu Stolo si gasca "nebuna"...

Bloggoslovul spunea...

Din toţi nu faci unul întreg!

Cezar spunea...

Si mie imi place Remus Cernea si cred ca Romania are nevoie de ideile lui.
Remus nu face decat sa promoveze toleranta religioasa. E un lucru extrem de important.
Pe vremea cand Transilvania era parte din Ungaria ortodocsii erau persecutati. De ce vrem sa repetam si noi greselile trecutului? Da, exista majoritate ortodoxa in Romania. Dar asta nu inseamna ca nu trebuiesa respectam si drepturile minoritatilor religioase.

Anonim spunea...

@ Cezar si Cernea:

Oricit o dati la intors, faptele ramin. Cernea n-a aparat minoritatile religioase (sa le apere de cine si de ce? la noi, ca la nimeni, se face o propaganda la secte teribila). El doar a atacat, sistematic, cu metoda, tenace si a la longue BOR. Intii ca de ce sa se faca biserica in campusul universitar - cind cu biserica de la politehnica; pe atunci era student. Apoi, ca de ce sa se faca o catedrala ortodoxa in Bucuresti (oriunde in Bucuresti, caci oriunde a fost mutat proiectul, Cernea si ai lui antihristi s-au opus sub diverse pretexte). Mai incoace, sa fie scoase icoanele din scoli - actiune in care l-a impins in fata pe un bolnav, saracul... Astea sint fapte. Daca te uiti si la mesajul lui, mai vezi si alte motive pt care il numim anticrestin.

Mos Guerilla

Anonim spunea...

@Cezar

Voteaza-l cu drag pe alesul tau ateu, aceasta copie scofalcita a lui Gabriel Andreescu. Eu nu o sa-i iert niciodata ca s-a opus cu gasca lui de guristi la ridicarea unei biserici unde a sfintit locul chiar parintele Calciu, om care a suferit prin inchisorile comuniste cele mai atroce persecutii. Eu, ca un crestin, stiu ca doar vrasmasul (adica dracul, ca sa intelegi si tu) nu suporta bisericile. Dar sa fii chiar atat de naiv incat sa te duca de nas pe tine, om care pari inteligent...

bloggoslovul spunea...

E uimitor câtă naivitate mai concurează la noi prostia după 20 de ani de ratări consecutive!
Până la urmă vom avea preşedintele pe care-l merităm...

Iulian spunea...

Exact, un presedinte pe care-l meritam, adica un vrajmas al Proniei, ca toata lumea asta nauca si nesimtitoare. Faptul ca se incumeta cineva care trece pe-aici sa-l voteze pe Cernea, ma pune pe ganduri. "Neamului astuia ii trebuie o valvataie si un jar pe care sa-l simta bine si ala cu pielea mai rezistenta, abia dupa aceea o sa ne trezim." Astea mi-au fost zise zilele trecute de un preot din zona Alba Iuliei, si mare dreptate cred ca are...