luni, 26 octombrie 2009

Meciul PSD-PNL-UDM contra Băsescu intră în prelungiri: Cabinetul Croitoru va fi supus votului pe 4 noiembrie

Cabinetul Croitoru va fi supus votului Parlamentului abia pe 4 noiembrie. Pînă atunci, birourile permanente ale celor două Camere au decis să-i audieze pe cei propuşi drept miniştri.
Coaliţia PSD-PNL-UDMR încearcă să dejoace planurile lui Băsescu, să-l împiedice să tranşeze conflictul pînă în alegeri. Vrea să amîne deznodămîntul luptei cu el pînă după alegerile generale. Că nu-i văd acum interesaţi pe Geoană, Antonescu şi Marko de cît de capabili ar putea fi miniştri lui Lucian Croitoru.
Dacă formula Croitoru cade la vot pe 4 noiembrie, nu prea mai este vreme pentru propunerea altui cabinet înainte de alegeri şi votarea lui în Parlament. În acest fel, coaliţia anit-Băse mai are o şansă ca, dacă marinarul ia un nou mandat, să cadă la o înţelegere cu acesta, să nu ajungem în anticipate pentru parlamentare. Dacă va cîştiga Băsescu, o parte din opoziţia lui acceptă negocieri pentru o guvernare împreună. Dacă pierde Băsescu, atunci vom avea iarăşi un guvern PSD-PNL. În opinia mea, oricum va fi rău. Am mai văzut ambele filme şi n-am cîştigat nimic.

1 Comentário:

Marius Ola spunea...

Da, filmul PNL-PSD a mai fost, dar nu oficial. Acum e posibil... deşi sună mai ciudat decât defuncta Alianţă DA la înfiinţare:)