joi, 29 octombrie 2009

Ce interes are Streinu-Cercel legat de vaccinul contra HPV?

Elevele de 13 ani vor fi vaccinate împotriva HPV fără aviz din partea părinţilor a anunţat Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, la videochat-ul REALITATEA.NET LIVE.
"Nu se mai cere aviz pentru vaccinare. Se va proceda ca la orice campanie de vaccinare şcolară. Se anunţă cu o zi înainte, iar cine este bolnav anunţă că nu se prezintă la şcoală. Luăm în discuţie să dăm posibilitatea şi celor care nu au participat anul trecut la campanie să se vaccineze acum", a spus secretarul de stat.
Streinu-Cercel a avut o poziţie pro-vaccinare contra HPV agresivă şi anul trecut, cînd, după protestele societăţii civile, Ministerul Sănătăţii a amînat vaccinarea. Dar pe atunci Streinu-Cercel nu era secretar de stat, ci numai director de spital. Dacă mai avem presă de investigaţii în România, ar trebui să verifice cam care sînt realţiile dlui secretar de stat cu producătorul vaccinului. Ca să-i înţelegem şi noi partizanatul.
Nimeni nu mă poate obliga să mă vaccinez, dacă nu e vreo epidemie/pandemie. Toţi cei are sînt conştienţi de pericolele administrării unui vaccin dubios, pe seama căruia se pun morţile unor fete în occident, o pot face.

5 Comentários:

Razboi intru Cuvant spunea...

Cum adica "Nimeni nu mă poate obliga să mă vaccinez, dacă nu e vreo epidemie/pandemie"? Pai, dupa ei este pandemie de porcina, si e chiar de gradul 6, adica maxim, de cateva luni. Deci te vaccinezi? Pentru HPV nu se pune problema de epidemie, ca nu e acelasi gen de boala. Nu asta e deci argumentul... Si nici ca are Cercel relatii stranse cu Big Pharma si de-aia ni le baga pe gat. Ci faptul ca ambele vaccinuri, dovedit si demonstrat stiintific, sunt extrem de periculoase.

Unknown spunea...

Daca e pandemie, pot sa te oblige. Evident ca in acest caz, cu HPV, nu se poate vorbi de pandemie, de aia si spuneam... Cu gripa porcina e alta discutie. Presupun ca si aici e o manevra, dar au portita legala. Iar Cercel nu cred ca face gratis ce face - ceea ce mai adauga ceva la imoralitatea actiunii.
In rest, nu trebuie sa avem toti acelasi tip de argumente. Chiar nu agreez deloc gindirea unica.

Anonim spunea...

Epidemie a infectiei cu virus papiloma uman este (la fel cum in Romania avem si epidemie de sifilis, amandoua infectiile intrand la categoria de boli venerice)- pentru verificare se poate vorbi cu oricare centru epidemiologic. Indiferent cat de bun ar fi vaccinul (care chiar daca inca nu este cu ajutorul sustinerii financiare din vanzari va deveni), atunci cand intr-o tara ai o epidemie de astfel de boli nu stiu daca aceste infectii in sine constituie marea problema a locuitorilor tarii (cat mai ales felul de comportament pe care il tradeaza manifestarea epidemica a acestor patologii).

Gheorghe Iosip spunea...

Domnule Claudiu,
am auzit pe radio cluj un intervu foarte interesant cu domnul Vanea Atudorei care e specialist in microbiologie la onu si director de companie farmaceutica din canada.
Spune multe lucruri interesante in acest interviu, merita sa il ascultati si sa transmiteti si la alti oameni

fisier mp3

Doamne ajuta!

Razboi intru Cuvant spunea...

Ne refeream la argumentele pentru refuz, nu e vorba de gandire unica, ci de singurele argumente forte pentru a justifica respingerea, nu doar suspiciunea ca e ceva necurat la mijloc d.p.d.v. financiar (si e, indiscutabil!). Nu te poti impotrivi cu putere si pana la capat (chiar si daca este pretins "obligatoriu") decat stiind si avand ca motivatie faptul ca este ceva extrem de nociv - si cu risc chiar letal. Iar acesta este un adevar demonstrat prin studii - pentru ambele tipuri de vaccin in discutie. Aceasta a motivat si mobilizarea generala a organizatiilor pro-vita in directia refuzului, fiindca nu ajuta - si este secundar - sa stim doar ca este o afacere veroasa, ca sa spunem NU definitiv si sa sfatuim la fel si pe altii.