joi, 15 decembrie 2011

Achitarea Împăratului, bucuria Prostănacului

Dacă Ilici Cel Sîngeros a scăpat nepedepsit din dosarele revoluţiei, mineriadelor şi al Pieţei Universităţii, iar Neputinciosul Dictator a ieşit şi curat şi cu banii strînşi la ciorap din dosarele “Flota” şi “Casa din str. Mihăileanu”, era previzibil că nici nepotul mătuşii Tamara (super bogată fără s-o ştie şi generoasă pe deasupra) nu va înfunda puşcăria pentru nişte bagatele (corupţie, fals în înscrisuri, uz de fals, spălare de bani). Destul a suferit că, spre deosebire de Bunicuţă şi Marinar, el n-a căpătat NUP de la procurori şi a ajuns în instanţă, drept pedeapsă că n-a cîştigat alegerile din 2004.
Pentru că primii doi au fost vătafi (cînd ai Rusiei, cînd ai UE) peste rumâni amar de vreme, mi se pare logic şi echitabil ca şi ex-Împăratului roşu să-i deschidă coana Justiţie calea către un mandat (aţi înţeles, nu de arestare). Aşa că floricica din vîrful carului liberal se bucură ca Prostănacul, fără să ştie ce-l aşteaptă. Taman la pont o să-şi primească răsplata pentru colaboraţionism. Precum, odinioară, un alt monument de caracter liberal cu aspiraţii socialiste, Ghiţă Tătărăscu. Parol!

2 Comentários:

Anonim spunea...

N-am inteles cine a scris articolul asta, Spartakus sau dl Tarziu?

Unknown spunea...

Cind textele postate aici sint scrise de altcineva, le semnez cu numele autorilor, cum e si firesc. Dupa cum vedeti, acest text e semnat de mine.

Va referiti probabil la cel care foloseste pseudonimul Spartakus pe "Reporter Virtual" si pe care l-am preluat de vreo doua ori pe blogul meu. Un tinar foarte talentat si plin de umor, care prefera sa nu-si dezvaluie identitatea.

Ca sa fie limpede, ca am mai fost intrebat, nu sint eu Spartakus. De altfel, pentru un ochi atent e evident. Fiecare autor are ampreta lui.