marți, 10 iunie 2008

Ultima suta de metri pentru Mitropolia Olteniei

Imediat dupa ce a fost instalat IPS Teofan Savu mitropolit al Moldovei si Bucovinei, s-au incins motoarele pentru Mitropolia Olteniei. Sforile au inceput a fi trase inca de acum trei luni, cind IPS Teofan, pe atunci mitropolit al Olteniei, a fost ales in scaunul de la Iasi. Insa, batalia finala nu s-a dat. Si cum alegerile pentru Moldova au furnizat o surpriza de proportii, acum Patriarhul Daniel sufla si in iaurt. Si se asigura ca lucrurile vor merge mai bine. Asa ca s-a numit loctiitor de Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei pina in 8-9 iulie 2008, cind Sinodul il va alege pe noul ierarh al oltenilor, dupa cum aflam dintr-un comunicat. Intre timp, Patriarhul va prezida sedinta Sinodului Mitropolitan si intilnirea acestuia cu Adunarea Eparhiala pentru desemnarea candidatilor. Doua nume sint vehiculate cu insistenta ca avid sanse la candidatura: PS Vicentiu Ploiesteanul, episcop vicar patriarhal si secretar al Sinodului Permanent, si Irineu Slatineanu, arhiereu vicar al Episcopiei Rimnicului. Primul e cunoscut ca un mare mester la facut bani. Al doilea trece drept cam... poet - sa nu-i zic dezorganizat si influentabil. Sint curios pe cine pariaza PF Daniel: pe unul dintre cei doi sau pe un altul. Dvs ce spuneti?

3 Comentários:

Anonim spunea...

Cica unii Parinti il dau pe Vincentiu favorit dupa care cia tot el ar ajunge Patriarh in locul lui Daniel. Ramane de vazut...

varvara spunea...

Sa ne rugam sa se faca voia Bunului Dumnezeu si.... poate va fi si aici vreo surpriza.Ar trebui sa ne mobilizam si sa ne rugam cu totii la o anumita ora.Sipoate ne ajuta si unii duhovnici(cu rugaciune).

cristina.c spunea...

Cred ca P S Vincentiu va fi ales pentru Oltenia....e sforar priceput......Sa ne apere Dumnezeude schisma!(in rest poate sa stea la Craiova ,ca are ce face acolo)