vineri, 27 iunie 2008

O întrebare

Pentru ca am prieteni care au multe de spus dar nu se incumeta inca sa administreze un blog (din varii motive, nu importa aici), le voi gazdui eu analizele, meditatiile, interogatiile etc. Cu mare drag si convins fiind ca le vor fi si altora de folos gindurile, framintarile, opiniile lor. Azi, are cuvintul prietenul Mircea Platon.(C.T.)

Aflu din Cotidianul (24 iunie 2008) că dl. Horia-Roman Patapievici va conduce, din 2010, reţeaua institutelor culturale europene, EUNIC. Aşadar libertarianul H. R. Patapievici a intrat în rândurile nomenclaturii eurosocialiste ca îndrumător multicultural. Ca urmare a apariţiei manifestului “A Treia Forţă”, în care susţineam împreună cu Ovidiu Hurduzeu o atitudine eurosceptică, antiglobalistă şi personalist-ortodoxă, dl. Patapievici a publicat o replică în care se declara stingherit de România “noastră” şi îşi reafirma crezurile iluministe, filo-U.Europene, şi pro-globaliste. Să fie oare neputinţa domnului Patapievici de a se regăsi în România “noastră” legată de neputinţa României “noastre” de a se regăsi în Europa domniei-sale?

Mircea Platon

2 Comentários:

gheorghe fedorovici spunea...

Asemenea lui Don Quijote, dl. Mircea Platon este inzestrat cu vocatia realului si cu instinctul adevarului care-i permit sa ne arate balaurii ascunsi in morile stricate ale ideologiilor internationaliste. Din pacate, in timp ce balaurii sint solidari si harnici, noi sintem solitari si lenesi. Celor dintre noi care sint convinsi ca nu putem face nimic fara ajutorul lui Dumnezeu, dl. M. Platon le aminteste ca Dumnezeu de-abia asteapta sa ne ajute si ca omul nu este dator numai cu o moarte, ci si cu o viata.

Gh. Fedorovici

Anonim spunea...

Eu sincer nu stiu ce sa cred/ce sa zic. De asta si scriu, poate primesc vreo lamurire... Mie acum 3-4 ani chiar imi placea de Patapievici-e cultivat, intelectual etc, etc, dar de vreun an-doi mi-am cam dat seama ca nu-i ceea ce astept eu de la un intelectual. Pe scurt,se cam vede ca nu-i roman. Dar nu stiu...citind cartea despre viata Parintelui Gheorghe Calciu care vorbea foarte frumos despre ambii fosti Patriarhi, m-am gandit ca poate ceva e la mijloc si cu Patapievici si poate nu e asa de oribil cum l-am crezut. Nu sunt in masura sa judec pe nimeni, si nici nu vreau...