marți, 5 iunie 2012

Înscrieri la Şcoala de Vară „Fenomenul Piteşti“

Centrul de Studii în Istorie Contemporană şi www.fenomenulpitesti.ro organizează Şcoala de Vară „Fenomenul Piteşti“, care îşi propune să retrezească interesul pentru victimele regimului comunist şi pentru cel mai inuman experiment represiv din închisori.
Ediţia I se va desfăşura la Piteşti între 23-27 iulie anul curent şi va cuprinde prelegeri ale unor personalităţi de prestigiu legate de fenomenul Piteşti, de represiune şi de rigorile regimului comunist. Programul mai cuprinde filme documentare despre comunism, însoţite de dezbateri tematice, şi vizite de documentare la fostele închisori Piteşti şi Jilava. Studenţii se vor putea bucura de un dialog deschis cu personalităţi ca Dan C. Mihăilescu, Radu Preda şi Sorin Lavric, dar şi cu supravieţuitori ai tortúrilor. Directorul Şcolii de Vară „Fenomenul Piteşti“ este istoricul Alin Mureşan.
La cursurile Şcolii de Vară vor participa 15 studenţi. Doritorii trebuie să completeze formularul de înscriere de pe site-urile www.istoriecontemporana.ro sau www.fenomenulpitesti.ro până vineri, 6 iulie (inclusiv) şi să îl trimită la adresele de mai jos. Lista candidaţilor admişi va fi publicată pe aceleaşi site-uri luni, 9 iulie. Cheltuielile legate de transportul, cazarea şi masa studenţilor vor fi suportate de către organizatori.
Pentru informaţii legate de admitere, ne puteţi scrie la adresele scoaladevara@istoriecontemporana.ro sau scoaladevara@fenomenulpitesti.ro.
Pentru acreditări de presă şi informaţii suplimentare legate de organizare, ne puteţi contacta la presa@istoriecontemporana.ro.

Seja o primeiro a comentar