marți, 29 martie 2011

Wikileaks a făcut fîs

Amorsată vreo trei luni, "bomba" WikiLeaks a făcut fîs, în româneşte. În privinţa României, n-a produs deocamdată nici o surpriză. Poate de-acum, deşi mă îndoiesc, pentru că logic băieţii trebuiau să iasă întîi cu dezvăluirile senzaţionale. Am avut parte de bîrfe, cancanuri şi nişte biete confirmări ale unor fapte răsştiute de cei care urmăresc viaţa politică de la noi. Slugărnicia politicienilor faţă de Marea Poartă ne era cunoscută, tentaţia lor spre turnătorie şi intrigă era uşor de bănuit (că doar aici avem tradiţie, nu glumă), drumurile lui Geoană la Moscova (amănuntul că a fost cu avionul lui Vîntu e derizoriu faţă de tratamentul spa pe care şi l-a făcut "prostănacul" acasă la mogul în chiar preziua alegerilor prezidenţiale) şi interesul lui Băsescu pentru băutură şi femei au intrat în folclor, ca şi lenea lui Antonescu şi obedienţa lui Ponta faţă de Năstase ş.a. Pentru a "afla" toate acestea, e de ajuns să ne uităm la Divertis, nu-i musai să citim telegramele Ambasadei SUA.
Sigur că aceste confirmări oarecum oficiale, venite pe calea WikiLeaks, îi pune într-o postură jenantă pe unii dintre protagonişti şi dă apă la moară teoriei conspiraţiei. Însă, nu cred că politicienii în cauză se vor sinchisi prea mult.
Dacă WikiLeaks ar vrea să ne suprindă cu adevărat, organizaţia cu pricina ar trebui să încerce cu documente din ambasadele rusă, germană sau ale statelor arabe. Dar poate? Dacă îi dă voie CIA...

PS: Am scris postul ăsta mai mult ca pe un test. Vreau să văd cîţi cititori îmi aduce, că posturile serioase interesează mai puţină lume :-)

9 Comentários:

Anonim spunea...

"lumea crede ceea ce stie deja". umberto eco a avut un articol interesant despre wikileaks acum vreo luna-doua. tot el a spus: exista o conspiratie care vrea sa ne convinga ca exista o conspiratie.

Anonim spunea...

Wikiliks si Ambasada USA.Mai sa fie! Tovarasi gineri ai lui Dinca, tovarse Bartolomeu, unchiule Sam, sa numaram proprietatile, influentele, "vadurile"?

Anonim spunea...

Asteptam cu interes rezultatul testului...:)
A.

Unknown spunea...

@ A:
Se aduna vertiginos, cum banuiam, dar inca nu e pe primul loc :)

Anonim spunea...

Aparitia celor care barfesc o ituiam cu totii.Durerea mare vine din micimea politicienilor,oamenilor din presa oameni cu statutul de demnitari dispusi la turnatori ordinare doar sa poata fi si ei bagati in seama.

Anonim spunea...

Ţinta aranjată de "WikiLeaks" mi se pare a fi Băsescu Traian. O fi supărat pe careava din "fraţii" americani. Şi ce şi-au zis ei? Hai să-l tragem un pic de urechi.
Dar oricâte mizerii s-ar confirma şi orice ar ieşi la iveală, cine să reacţioneze? Doar societatea românească e "admirabilă şi sublimă", dar lipseşte cu desăvârşire.
Vreo 50% din românii cu drept de vot, cică, sunt "apolitici", ignorând că politica le dictează soarta.
Vreo 30% aşteaptă următoarele alegeri ... degeaba.
Vreo 10%, când îşi amintesc de Dumnezeu se roagă: "Doamne, scapă-ne de ăştia".
Iar restul de 10%, care îşi folosesc mintea şi inima, nu găsesc interlocutori.

Anonim spunea...

Aş mai adăuga:

Durerea-n cot de soarta lor – cea mai mare durere a românilor.
Sportul preferat – aruncatul cu pietre şi grija să fie cât mai dure şi colţuroase.

Ura, necredinţa, răul, minciuna, nedreptatea, laşitatea, dezbinarea – păcatele cu care îl răstignesc în ficare zi pe Iisus.
Indiferenţa – corona de spini pe care o pun în fiecare zi pe fruntea Mântuitorului.

Adevărul – greu. Tot mai mişto e minciuna. „Să trăiţi bine!” Câţi trăiesc bine? Şi câţi nu s-au sinuicis şi se vor sinucide de-atâta "bine"?

Cel care spune adevărul – un nebun. Deci să arunce cu pietre în el şi să aibă grijă să fie cât mai colţuroase.

Dumnezeu le dă, dar ei aşteaptă să le pună şi-n traistă!

Ştiţi bancul: „Joacă măcar o data la Loto!”

„Bulă avea o dorinţă: să câştige şi el măcar o dată la Loto. Dar ... trec anii şi nimic. Pe la 80 de ani, Bulă stă de vorbă, în sfârşit, cu Dumnezeu: "Doamne, au trecut anii, copii sunt mari, pe la casele lor, eu mai am puţin şi dau colţul, dar mica mea mare dorinţă nu s-a împlinit: n-am câştigat niciodată la Loto.
Da' dă-mi măcar un semn, cât de mic, că m-ai auzit..." Si atunci... bum!, tunete, fulgere şi vocea lui Dumenezeu: "Bulă, dar joacă şi tu măcar o dată la Loto!"

Viaţa în România - un banc sec.

Cea mai mare dorinţă a românului – moartea conducătorului "iubit".

Ştiţi bancul?

„Băsescu merge să consulte o vrajitoare:Vrăjitoarea, foarte concentrată, închide ochii şi îi spune :
- Vă văd trecând pe un bulevard foarte mare, într-o maşină decapotabilă şi lumea strigând de bucurie. Băsescu zâmbeşte şi o întreabă:
- Deci mulţimea este fericită? Da, ca niciodată!
- Şi oamenii aleargă dupa maşină? Da, aleargă în jurul maşinii, ca nebunii. Poliţiei îi este foarte dificil să facă loc maşinii.
- Sunt si oameni care poartă drapele? Da dar nu mai sunt drapele portocalii, ci tricolor şi însoţite de bannere cu cuvinte de speranţă pentru un viitor mai bun.
- Chiar aşa ?
- Şi oamenii strigă, cântă? Da, oamenii strigă fraze de speranţă: „Oh! De-acum încolo totul va fi mai bine !!!" Poporul este în sărbătoare.
- Şi eu, eu cum reacţionez la toate astea?
- Nu pot să văd! Nu ? De ce ?
- Coşciugul este închis şi Elena este îmbrăcată în mov. "

ramicori spunea...

romanii nici macar nu au fost surprinsi, se asteptau la ceva mai grav..

Ion de la Chiuiesti spunea...

fis, nefis, ideea este ca asa cum toarna si mananca rahat la americani, asa mananca si la rusi. Turnatoria este una din ocupatiile de baza ale poporului roman. Daca inainte de 89 mai erau si constransi, acum romanasii o fac benevol.