luni, 14 februarie 2011

Cu blogul în faţa judecătorilor

În doar cîţiva ani, blogurile au devenit medii de informare credibile şi influente. Mai credibile şi influente decît multe ziare şi, în tot cazul, deseori mai interesante şi mai bine scrise. Nu toate, dar un pluton de cîteva sute de bloguri asigură informaţie de calitate, analize lucide şi opinii suculente. De aceea, nu va trece mult timp pînă cînd grupurile de interese politice şi economice, care controlează totul, vor încerca să controleze şi informaţia distribuită pe internet. Deja s-au făcut cîţiva paşi în UE şi SUA.
Pînă atunci însă, se găseşte cîte unul mai nerăbdător, care să încerce să pună pumnul în gura bloggerilor cu ajutorul Justiţiei. Aşa cum este bunăoară d-l Răzvan Petrovici, om de afaceri şi finul lui Virgil Măgureanu -  fostul şef al SRI. D-l Petrovici a cerut închiderea blogului ţinut de jurnalistul de investigaţii Dan Badea, care l-ar fi calomniat. Însă, Dan Badea este acoperit de documente pentru toate informaţiile publicate - cele mai multe dintre acestea fiind publice.
După ştiinţa mea, este pentru prima oară în România, cînd i se cere unei instanţe să închidă un blog. Este momentul în care putem spune că bloggeritul e luat în serios.
Propun ca, dacă i se închide blogul lui Dan Badea, în semn de solidaritate, să preluăm articolele acestuia despre d-l Răzvan Petrovici pe cît mai multe bloguri. Să vedem dacă justiţia le va putea opri pe toate.

Seja o primeiro a comentar