vineri, 11 februarie 2011

Cristoiu spune că Nistorescu a lucrat pentru Securitate

În mediile de presă s-a zvonit demult că jurnalistul Cornel Nistorescu ar fi fost "agăţat" de Securitate înainte de '89. Nu a fost produsă însă nici o probă. Şi, avînd în vedere că dovezile n-au ieşit la lumină nici după ce Cornel Nistorescu a declanşat "jihadul" împotriva PDL - aflat la guvernare - şi a preşedintelui Băsescu, ziaristul de bucură de prezumţia de nevinovăţie.
Dar ştim că Securitatea lucra cu multe feluri de colaboratori, nu doar cu informatori luaţi cu "angajament". Mai erau şi agenţii de influenţă, şi informatorii benevoli provenind din cadrele partidului, care nu aveau angajament la Securitate dar turnau de mama focului (cum se dovedeşte a fi fost criticul Mircea Iorgulescu)... Iar astăzi, într-o scrisorică trimisă lui Tiberiul Lovin şi publicată pe Reporter Virtual, Ion Cristoiu spune că fostul său subaltern, căruia îi plivea textele de greşeli gramaticale, Cornel Nistorescu a cam lucrat mînă în mînă cu Securitatea. 
"Pe site-ul lui Sorin Ovidiu Vîntu, Cornel Nistorescu incriminează pe cei care, înainte de 1989, au scris articole la comanda PCR. Uitînd că el a scris într-o publicație a Securității de la  Madrid, sub pseudonimul Bogdan Nisipoiu, articole comdandate și plătite de Direcția de Informații Externe a Securității. Așa cum uită că Revoluția din decembrie 1989 l-a prins în misiune pe  șantierele românești din Orientul Apropiat" - scrie Ion Cristoiu. 
În acest context, CNSAS ar trebui să dea o dată verdictul în privinţa lui Nistorescu (pe numele căruia există  o cerere de cîţiva ani, dacă nu mă înşel). Şi-apoi să-l auzim şi pe Cornel Nistorescu însuşi ce are de spus.

4 Comentários:

Paul Slayer Grigoriu spunea...

Verdictul CNSAS e din pacate irelevant. Institutia in discutie si-a pierdut complet credibilitatea si este doar o fabrica de intrigi - cazurile in care a dat decizii brambura se cunosc. Altfel, conteaza deja mai putin daca Nistorescu a fost sau nu securist, atata timp cat in libertate s-a manifestat ca unul.

Unknown spunea...

@ Paul:

Ai si tu dreptate.

alexander spunea...

cand conducea Evz-ul anti-Nastase si proBase, C.N. era un maiastru.
Pe vremea cand I.C. avea contract cu Intact, era un nenorocit etc.
Acum, C.N. si I.C. au inversat rolurile (pe ici, pe colo)

ia sa va vad cu ce mai aruncati dupa mine :))

Diana spunea...

Nu stiu de cine zici tu, Alex, dar eu pe Nistorescu nu l-am socotit nicicand maiastru. Si nici mare fan Cristoiu nu sunt.