joi, 12 martie 2009

Două evenimente culturale importante, azi


Colegul meu Iulian Ignat, fotoreporter de excepţie şi un jurnalist foarte bun cunoscător într-ale muzichiei, vă invită la cea de-a şasea expoziţie a sa, deschisă la Ceainăria Cărtureşti Verona de pe 1o pînă pe 30 martie.
Expoziţia conţine fotografii alb-negru dintr-un spectacol al dansatorului Răzvan Mazilu, "fotografii care nu s-au dorit a fi «frumoase», cu încadrări şi expuneri perfecte, ci au încercat, în felul lor, să se apropie de starea şi de energia spectacolului" - după cum precizează autorul pe site-ul său. Vernisajul are loc pe astă seară, de la ora 18.00, în prezenţa artiştilor.

***

Tot astă seară de la 18.00, la Librăria Humanitas Kretzulescu (Calea Victoriei nr. 45), lector univ. dr. George Ardeleanu, amic şi vechi colaborator la ROST, îşi lansează cartea N. Steinhardt şi paradoxurile libertăţii (Ed. Humanitas), rod al cercetării sale de doctorat - titlu luat cu "summa cum laude" la Universitatea Bucureşti, în coodonarea profesorului şi criticului Nicolae Manolescu.
Ca unul care i-am publicat cîteva texte scoase din această teză, vă recomand cu căldură cartea, ca fiind cea mai bună monografie despre monahul de la Rohia.

Seja o primeiro a comentar