vineri, 7 septembrie 2007

Candidatura IPS Bartolomeu, un semn de normalitate in BOR

Ziarele de azi continua sa vorbeasca despre surpriza pe care a facut-o IPS Bartolomeu acceptind sa candideze la demnitatea de patriarh.
Gardianul se bucura ca s-a adeverit previziunea pe care a facut-o publica inca de acum trei saptamini.
Cotidianul arata ca toate socotelile facute pina acum pe seama candidatilor sint rasturnate de intrarea in arena a "Leului Ardealului".
ZIUA titreaza ca IPS Bartolomeu va accepta sa candideze daca Biserica i-o va cere.
Ziua de Cluj vine insa cu detalii interesante: mai multe personalitati locale il sustin pe IPS Bartolomeu. “E un lucru firesc sa lupte pentru scaunul patriarhal. Mai mult, e singura solutie viabila în acest moment" - declara renumitul profesor de literatura comparata Aurel Sasu.
“E logic sa candideze si e bine pentrul Ardeal, pentru ca se pare ca Bartolomeu Anania a devenit un bun national, din moment ce inclusiv oltenii se revendica de la el. E un semn de normalitate în Biserica Ortodoxa”, sustine si teologul ortodox Radu Preda, directorul Institutului de studii interreligioase “Inter”.
“Era ca si o datorie morala, ca intelectual. E o persoana de o mare suprafata intelectuala, de o culturã impresionanta. E bine pentru Ardeal ca va intra în lupta si ii uram succes”, a comentat si presedintele Uniunii Scriitorilor Cluj, criticul Irina Petras.
BBC arata ca pe lista de sustinatori a IPS Bartolomeu sint si multi fosti detinuti politici, care au fost inchisi la Aiud alaturi de calugarul Bartolomeu Valeriu Anania. Prin semnatura lor in favoarea IPS Bartolomeu, acestia spulbera basmele despre compromisurile pe care le-ar fi facut parintele Bartolomeu in inchisoare.

Apropo de lista celor care l-am rugat pe IPS Bartolomeu sa candideze, ea ramine deschisa. Este suficient sa trimiteti un e-mail la revistarost@gmail.com cu numele dvs, profesia si orasul in care locuiti pentru a fi trecuti pe ea.
Vedeti aici numele celor care au subscris dupa ce-am facut public Apelul.

2 Comentários:

Anonim spunea...

Atentie!
Ierarhul B. Anania este un lup in blana de oaie.
Ca sa nu va poata sminti,
mai intii rugati-va.
Apoi cititi scrierile Sfintilor Parinti, dupa care vedeti de ex. introducerea sa la Cintarea Cintarilor-Biblia editie jubiliara a sfintului sinod.
Afirmatia ca B. Anania este un aparator al ortodoxiei este falsa.
De fapt el este un ecumenist, deoarece intr-un interviu spune ca ortodoxia este una din ramurile crestinismului alaturi de ramura catolica si ramura protestanta.
etc.
Dumnezeu sa ne binecuvinteze.

Ioan Usca spunea...

Am citit scrierile Sfinţilor Părinţi şi (ca exemplu)Introducerea la Cântarea Cântărilor semnată de Bartolomeu Anania.
Nu pricep, însă, legătura cu ecumenismul, sau ce au unele cu cealaltă (ca să mă exprim elegant).
Oricum, spre liniştea anonimilor, Patriarh e altcineva (astfel că ameninţarea "ecumenistului" Bartolomeu a căzut în desuetudine)...