vineri, 8 iunie 2007

Biserica da curs apelului ROST

Asociatia ROST a facut ieri, 7 iunie, un apel public la Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane sa instituie in bisericile ortodoxe din tara, in ziua de sambata, 9 iunie, 2007, incepind cu ora 17.00, in acelasi timp cu marsul promiscuitatii sexuale care va avea loc in Bucuresti, o ora de rugaciune pentru toti cei cazuti in pacatul homosexualitatii, chemand astfel pe Dumnezeu sa vindece sufletele acestora si sa pazeasca sufletul romanesc de ispitele Sodomei si Gomorei. Demersul nostru a pornit din convingerea ca forta rugaciunii este uriasa.
Ieri si astazi a venit si raspunsul din partea ierarhiei BOR. Patriarhia Româna, Sfantul Sinod al Mitropoliei Clujului, Albei, Crisnei si Maramuresului si Arhiepiscopia Tomisului au luat pozitie fata de manifestarile publice ale homosexualilor si au recomandat credinciosilor sa se roage pentru acesti pacatosi.


Rugaciune pentru apararea demnitatii persoanei umane
si ocrotirea institutiei sacre a familiei


Patriarhia Româna dezaproba manifestarea minoritatilor sexuale în spatiul public din ziua de 9 iunie a.c., pe care o considera o ofensa la adresa moralitatii vietii publice, a institutiei sacre a familiei, fundamentul societatii şi un pericol pentru formarea generatiilor tinere, prin expunerea lor la corupere morala.
Recomandam credincioşilor din Bucureşti sa evite prezenta pe traseul pe care se va desfaşura manifestarea şi sa participe la rugaciunile oficiate în cadrul slujbei Vecerniei din dupa-amiaza zilei de sâmbata, 9 iunie a.c., pentru apararea demnitatii persoanei umane, ocrotirea vietii şi a familiei şi îndreptarea semenilor noştri care au nevoie de ajutor.

Biroul de Presa al Patriarhiei Române



Comunicat de presa

Sinodul Mitropoliei Clujului, Albei, Crisnei si Maramuresului, in sedinta sa de lucru din 7 iunie 2007, reunit in Manastirea Nicula, sub presedintia Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu a luat in discutie:
[...]
5. Preotii din Mitropolie sunt indrumati ca, la Vecernia de sambata, 9 iunie 2007 sa intercaleze, dupa prochimen, rugaciunea:
„Stapane Doamne, Cel Ce ai facut pe om dupa chipul si asemanarea Ta si i-ai dat putinta de a dobandi viata de veci; dupa aceea cazand prin pacat, nu l-ai trecut cu vederea, ci ai randuit mantuire lumii prin intruparea Hristosului Tau; Insuti, Stapane, izbaveste prin rugaciunile Sfintei Tale Biserici, pe cei cazuti in pacatul impotriva firii; deschide-le ochii gandului ca sa straluceasca in ei lumina Evangheliei Tale, insoteste viata lor cu inger de lumina si izbaveste-i de toata bantuiala potrivnicului, de intampinarea celui viclean, de demonul cel de amiazazi si de relelele naluciri. Ca Tu esti Dumnezeul milei si al indurarilor si Tie slava-Ti inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii, vecilor, Amin”.

Pentru conformitate
Pr. Bogdan Ivanov
Biroul de presa al Mitropoliei




Comunicat de presa



Inalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, îndeamna la rugaciune pentru vindecarea celor cazuti în pacatul Sodomei si al Gomorei.
În cadrul întâlnirii duhovnicesti cu parintele Teofil Pârâian care a avut loc ieri seara (joi, 7 iunie, ora 18.00), Înalt Prea Sfintitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a îndemnat clerul si credinciosii la rugaciune pentru luminarea mintii celor ce au initiat si sustin parada gay de sâmbata, 9 iunie. În toate bisericile din Constanta vor avea loc rugaciuni în cadrul vecerniei de sâmbata seara.
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului:„Dar luati aminte, ne spune Sfântul Apostol Pavel, ca în vremurile tulburi vor veni oameni rapitori, asemenea cu lupii, care vor cauta sa-i rapeasca dintre voi pe cei credinciosi”. Si aceste cuvinte s-au împlinit în cursul vremurilor si se împlinesc, iata, si în vremea noastra. Noi, credinciosii ortodocsi nu urâm pe nimeni si nu trebuie sa urâm. Noi ne rugam ca cei rataciti sa se întoarca, cei risipiti sa se adune, cei bântuiti de duhuri necurate sa se slobozeasca, cei necredinciosi sa vina la credinta. Noi îi compatimim pe cei ce nu cunosc frumusetea dumnezeiasca si harul pe care Dumnezeu l-a împartasit celor credinciosi. Trebuie sa ne fie mila, dar aceasta mila nu înseamna decât toleranta, nu ratacire si acceptare”.


Biroul de Comunicare si relatii mass-media
Arhiepiscopia Tomisului

Seja o primeiro a comentar