miercuri, 3 martie 2010

Academia Caţavencu, în colaps?

Zoso şi Reporter Virtual anunţă că redactorii de la Academia Caţavencu şi-au demisia în seara asta. Nu e clar motivul. Doru Buşcu, directorul editorial al grupului Realitatea-Caţavencu, încearcă să-i facă să se răzgîndească. Dacă nu reuşeşte, nu va mai avea cu cine scoate "săptămînalul de moravuri grele". Demisionarii au zvonit că vor face altă revistă, pe banii nu se ştie cui.
Privesc informaţia circumspect, căci, la mintea caţavencilor, ar putea fi o manevră de marketing - chiar dacă pare nebunească. Să nu uităm că, pentru a ieşi din amorţire şi a stîrni interesul cititorilor, Caţavencu era cît pe ce să-şi pună candidat la preşedinţia Românie anul trecut. Pe Răzvan Cucui, şeful de la "Bucătăria pentru toţi". Sloganul electoral era, normal: "Alege Cucui în fruntea Ţării!".
Dacă ştirea se confirmă şi Caţavencu se închide, e destul de trist. Deşi confirmă vorba: semeni ce culegi. "Academicienii" de la Caţavencu au dus o politică profitabilă pentru ei, dar nefericită pentru toată lumea, pînă la urmă.

UPDATE:

Evenimentul Zilei spune că pleacă doar jurnaliştii tineri. Singurul senior care îi însoţeşte este Mircea Toma. El acuză cenzura şi probleme de finanţare.

UPDATE 2

Mihnea Măruţă a făcut un interviu interesant cu Doru Buşcu.

Seja o primeiro a comentar